reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Pokaże Wam jak teoretycznie będzie wygladał pokoik naszego synka :-)
:-)

Super pokoik i mebelki :-) Ja mam do dyspozycji prawie o połowę miejszą powierzchnię :wściekła/y:

Ja dzisiaj robilam kolejne przemeblowanie, przestawilam wersalke i przestawilam lozeczko, tak aby weszla komoda, ktora na poczatku miala stac pod oknem, ale niestety przez niski parapet musiala wyladowac "na scianie". Efekt jest taki, ze komoda owszem, zmiesci sie... ale 70-75% powierzchni pokoju mamy niestety zagracone :-(. Coz... poki co nic z tym nie zrobimy.

mam podobny probem - ja mam mieszkanie w bloku i olka będzie miała swój pokój ale ostatnio też przeżywam załamanie - pokoik jest strasznie mały i nie ustawny i ciężko nam upchać wszystkie mebelki i albo będziemy musieli z czegoś zrezygnować, albo będziemy się "przeciskać" pomiędzy w prawie całkowicie zastawionym pokoju ....

Tau - nie martw się - jakoś się ułoży :-) życzę powodzenia z tym mieszkankiem :-)

reklama
Ja mam laktator Avent elektryczny, podobno bardzo dobry ( ale to moje pierwsze Maleństwo więc się nie wypowiadam czy dobry).

A wczoraj zakupiłam Córci materacy do łózia :tak:

My przy Hubim mieliśmy w naszym pokoju szafę typu Komandor i regał na ksiązki, no i łóżko ze stolikami nocnymi :-) Jak się młody pojawił pojawiło się też łóżeczko :-) Ciuszki, zabawki itp trzymaliśmy w plastikowych pudłach obok łózeczka. Wanienka była w łazięce. Nie mieliśmy żadnej komody czy innego mebelka typowo dla dziecka. Potem w szpitalu też wszystko trzymałam w pudłach. Dało się przeżyć. Gorzej jak dziecko jest coraz starsze i więcej miejsca dla siebie potrzebuje :baffled: Ja teraz jestem "mądra" bo mam miejsce, pokoik dla dziecka, ale jak by nadal u rodziców mieszkała to pewnie tez bym się zastanawiała jak się pomieścić ze wszystkim.

Pokaże Wam jak teoretycznie będzie wygladał pokoik naszego synka :-)
tak wyglada w oryginale ( część pokoiku, całości nie dało sie objąć )
A to nasz pomysl na upchanie mebelków na tej małej powierzchni :-)
Na tych dwóch fotkach usunęłam skos bo pokoju by nie było widać.
Skos nas ogranicza niestety, ale jakoś meble musimy pomiścić. Na ścianie z łozeczkiem chce dać tapetę, ale w paski ( albo jakąś fototapetę ) no i nie chce za bardzo zagracać tej ściany przez to.
A tutaj mebelki w oryginale Pokój dla niemowlaka | pokoje, meble - ATB . Juz jez zamówiłam :-)

Tricolor świetnie to wymyśliliście, ja uwielbiam pokoje ze skosami (miałam taki w rodziców) mają fajny klimacik :tak:. Mebelki śliczne :-)

Tak jak na to patrze, to jakos tak mi przykro i smutno... ale caly czas powtarzam sobie, ze to tylko na pewien okres, ze cos sie w koncu zmieni!

Tau ty się nie smuć tylko ciesz, że masz już wszystko i niedługo Synuś będzie z Wami :-).
Trzymam kciuki za zmianę na lepsze!:tak:

Tricolor fajowy pokoik!

Ja dzisiaj robilam kolejne przemeblowanie, przestawilam wersalke i przestawilam lozeczko, tak aby weszla komoda, ktora na poczatku miala stac pod oknem, ale niestety przez niski parapet musiala wyladowac "na scianie". Efekt jest taki, ze komoda owszem, zmiesci sie... ale 70-75% powierzchni pokoju mamy niestety zagracone :-(. Coz... poki co nic z tym nie zrobimy.

Tau a skąd u ciebie tyle energii na to przemeblowanie???
A co do mieszkanka w Krakowie to żeczywiście ceny są :no::no::no::no: moja chrzesna mieszka w nowej hucie na skarżyńskiego ,jest sama i już starawa ,niezycze jej zle ale kiedyś mieszkanko będzie moje.
A mieszkania z teściami to współczuje ,uciekałabym gdzie pieprz rośnie ;-)

Tricolor fajowe mebelki.

A ja wlasnie wracam ze sklepow i moj typ wozka - Maxi Cosi Mura 4 - nie jest juz moim typem. On jest strasznie ciezki, tzn dla mnie za ciezki. Moj wozek musi byc leciutki, bo ja sil za bardzo nie ma. I dowiedzialam sie ze najlzejsze sa wozki Teutonii Fun oraz Emmaljunga. Jakos bardziej mnie przekonuja te pierwsze. Ale sama juz nie wiem, mam malo czasu na podjecie decyzji, bo oba z nich sa robione na zamowienie wiec czas oczekiwania ok 6 tyg. A wy moze macie doswiadczenie z tymi wozkami?

Martusia, komoda fajowa!

Tau, mnie się bardziej podoba ta niska i szeroka, ale rzeczywiście ta wyższa jest bardziej praktyczna. My ostatnio kupiliśmy 2 komody w Ikea, jedną wyższą dla starszej córki i niższą dla młodszej.
Mebelki kupujemy uniwersalne, bo u nas duża różnica wieku, a Frysia, choć jesienią skończy dopiero 9 lat, uważa się za nastolatkę, więc same rozumiecie :-D

Zobacz załącznik 123835

Zobacz załącznik 123836

A wracając do tematu teściów, to ja bym się pokusiła o zawalenie przedpokoju i innych wspólnych przestrzeni ;-)

Tricolor, widzę objawy zboczenia zawodowego - podeszłaś do sprawy profesjonalnie i wygląda to cudnie.
Też kiedyś miałam pokój ze skosami i z siorką kładłyśmy się pod takim skosem, a nogami tupałyśmy po tym nieszczęsnym ściano-suficie, powtarzając "Idzie wojsko".

reklama
Kalina i jak te komody? Pojemne? Fajne?
Bo dokładnie po takie, tylko białe, jadę do ikei prawdopodobnie wreszcie w ten weekend :-):-):-)

Do góry