reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

agato ze mna jest tak samo, nie kupuje, bo stwierdzilam, ze jeszcze za wczesnie, a poza tym mam przeciez tyle ciuszkow po starszym synu. Kilka nowych ubranek pewnie zakupie, ale dopiero wiosna:tak:

reklama
No to jestes usprawiedliwiona ja nie mam nic Nawet moj M mowi ze zrobilabym cos z tym po pozniej pojdziemy z torbami ale mi sie niechce moze to wynika tez z faktu ze czekam na gielde tzw carboot mozna kuppic za bezcen swnietne rzeczy ostatni zakup to super expres do kawy cisnieniowy za 2 funty nowiutki byl no moze z raz ktos kawe parzyl... ale do gieldy jeszcze ze 2 miesiace... musi sie porzadnie cieplo zrobic bo to pod golym niebiem

A my dostaliśmy dzisiaj niespodziankę - łóżeczko turystyczne :-) Niestety, okazało się, że jego złożenie nie jest takie proste :baffled: Męczyliśmy się w 4 i nic, poddalismy się. Na razie znieśliśmy do piwnicy, ale na pewno je rozpracujemy, bo na opakowaniu wygląda fajnie - ma przewijak, moskitierę, regulowaną podłogę i mały przybornik - i przyda nam się, bo mamy zamiar sporo z maluchem jeździć. Poza tym moze tez służyć jako kojec.:tak: Kolor jest neutralny, bo nadal nie wiadomo, czy to chłopczyk, czy dizewczynka. Ale na prawdę fajna niespodzianka zwłaszcza, ze w naszym budżecie nie było takiej pozycji. :-) Jak nam sie uda złozyć, to wstawię fotki.

Ja właśnie odbyłam kolejna dyskusje na temat łózeczka i mebli do pokoiku dziecka. W pierwszej wersji mielismy zawieśc stare lozeczko do dziadków,a u nas mielismy urzadzić od A do Z caly pokoik dziecku. Teraz cos mi sie odmieniło. Chyba udało mi sie przekonać i meza i moich rodziców do tego, że nie warto wydalać tylu pieniedzy na urzadzanie całego pokoiku bo dziecko jak jest takie malutkie niewiele potrzbuje. Lepiej zostawic kasę i pokoik umeblować za jakis czas tanimi mebelkami,a takie juz konkretne kupić jak dziecko bedzie wieksze. Teraz kupimy lozeczko turystyczne i postawimy je w salonie na parterze no i bedziemy je tez do dziadków zabierać, a lozeczko po Hubim wstawimy do naszej sypialni na poczatek. Mam nadzieje, że to dobry pomysl. Zreszta mam jeszcze troszeczke czasu więc może mi sie wyszystko zmienic o 180 stopni :-)

Ach Tricolor,

Dziekujemy za linka- ja sie wlasnie zapisalam i czekam na pierwsza lekcje :) Dla mnie taka lista to wielka pomoc bo jak na razie mamy jakies ciuszki no i wozio:):tak:

reklama
Do góry