reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ja zaczelam zbierac powoli ciuszki, jak tylko dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy. Kupuje okazyjnie na ebay, to co mi sie podoba, za pare € od prywatnych osob, ubranka nawet mie noszone. Zaczelam od uniwersalnych, a odkad znamy plec, pokusilam sie na sukieneczki i roze :sorry2: Dzis przyszedl piekny dresik, szary z rozowymi elementami
6709_1.JPG

No i juz sie nie potrafie powstrzymywac. Lozeczka nadal szukamy z komodka do przewijania, ale jest czasu sporo, wozek dostaniemy w prezencie, wiec bardzo to nas odciazy. Dzis skonczylismy wiec tapetowac pokoik, ktory czeka pusty z jedna czerwona komodka na ciuszki. Troche ciemna tapeta, ale mysle, ze wyszlo calkiem ladnie i jak lozeczko z komoda beda jasniutkie, to moze byc.

No i wlasnie wygralam pewna aukcje na ebay....az bylam w szoku, ze sie udalo tak tanio. Ostatnio odkrylam od jednego sprzedawcy ladne sukieneczki do chrztu, nie za skromne, ale i nie zbyt przesadzone, jak niektore. Ostatnio odpuscilam i taka sama kieca poszla za 25€ + przesylka, a dzis, kolejna.....kupilam za 8€ :-D Wiem, ze wczesnie, ale nie moglam sie powstrzymac przy takiej okazji :sorry2:
ladna?
7ff4_1.JPG

a co do kolysek, to ja zamiast takiej do bujania, planuje taki zakup:
WALDIN Bollerwagen,Stubenwagen NEU XXXL 110x70 Gelb bei eBay.de: Stubenwagen (endet 10.01.09 17:15:28 MEZ)
Zawsze mozna powozic po domu, czy postawic w pomieszczeniu w ktorym akurat sie przebywa.

reklama
Carmi, boskie ciuszki! Ja tez kupuje, ale takie bardziej chlopiece, z nadzieja na chlopca... :tak:
A my chcemy kupic lozeczko Graco, ale takie a la turystyczne - opcje z wibracjami, swiatelkami i melodyjka. W standardzie jest przewijak i takie dodatkowe kieszenie przybornika. W modelach, ktore nam sie podobaja, sa po prostu boskie zestawienia kolorystyczne :-D W PL to kosztuje ok. 400-500 zl.

Zobacz załącznik 108729

A widzialam rowniez model, ktory mial otwierana jedna scianke, ale juz kosztowal 700-800 zl. W sumie to sporo, jak na lozeczko, ale zaoszczedzilismy na wozku, ktory okazyjnie kupilismy za zlotowke :-D

Sunniva, jakby co, sluze pomoca w zakupie z DE :tak:
No i wlasnie telefonowalam z mama......wrocila do domu z kolejna porcja ciuszkow:-D

Kalina, super to lozeczko!!! :tak:
Ja tez z poczatku kupowalam z nadzieja na chlopca :-) i chyba sama sobie dziewcznke wybralam, bo przyszly z ebay jedne spodenki cargo, ktore mylalam, ze beda bezowe, a okazaly sie rozowe, hehehe. No i musiala juz byc jednak dziewczynka :-D

Magni, my chcemy, aby to było jednyne łóżeczko naszej dzidzi - latem chcemy z nim podróżować, żeby maluch zawsze był u siebie. No i przyznam, że nieco bardziej nam się podobają, niż "szczebelkowe". Nie mówiąc o bajerach, typu pozytywki :tak:
Czy Ty też planujesz takie łóżeczko jako główne dla swojego maluszka?
Na allegro znalazłam przykładowe tutaj.

Carmi, to skoro ja niechcący kupiłam jedno body z bufiastymi rękawkami...? :-(

reklama
Do góry