reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

reklama
juz minelo pare dobrych godzin od ostatniego posta, wiec chyba wolno mi juz nowego napisac :-p
Na marzec mam w planach kupic lezaczek, wanienke i mate do lezenia z zabawkami. Przede wszystkim interesuja mnie wanienki, czy te z tymi ergonomicznymi wkladkami na prawde sa takie super, czy wystarczy zwykla, najzwyklejsza wanienka? Czy macie tez juz upatrzone lezaczki, maty, albo moze jakies cenne uwagi do tych z wlasnego doswiadczenia?

ok :-D tyle ze za plastikowa mise zaplace tu prawie tyle co za wanienke, bo widzialam juz za 10-15 € hehehehe, ale to kupie taka najzwyklejsza, bez zadnych udziwnien.

Jak dzidzia podrosnie, chcialabym taka wkladke, siedzonko do duzej wanny, by moc sie wspolnie kapac. Mamy dluga wanne a i weselej bedzie :-)

Na marzec mam w planach kupic lezaczek, wanienke i mate do lezenia z zabawkami. Przede wszystkim interesuja mnie wanienki, czy te z tymi ergonomicznymi wkladkami na prawde sa takie super, czy wystarczy zwykla, najzwyklejsza wanienka? Czy macie tez juz upatrzone lezaczki, maty, albo moze jakies cenne uwagi do tych z wlasnego doswiadczenia?

Carmi ja mam dla Majki taką zwykła wanienkę, ale polecam dokupienie dla niemowlaczka takiej foczki FOCZKA - FOTELIK Anatomiczny do kąpieli OKT(W-wa) (563634984) - Aukcje internetowe Allegro
Leżaczek mam już upatrzony, coś takiego 5000 SPRZEDANYCH LEZACZEK FISHER PRICE L0539 + BON (554639367) - Aukcje internetowe Allegro
a matę też planuję kupić, ale jeszcze nie wiem jaką, jest taki wybór, że ciężko się zdecydować:-)

Temat nr 1 LEŻACZEK - upatrzyłam sobie taki, który trochę posłuży dzidzi, czyli do 18 kg
lezaczek1.jpg

Temat nr 2 - Mata. Podoba mi się ta:
mata1.jpg

ale postaram się upolować na allegro używaną aby była mniejszym kosztem
Temat nr 3 wanienka - Moja faworywka to ta:
wanna1.jpg

Nie mam jeszcze pewności że na 100% się na nią zdecyduje ale jak narazie jest na moje liście zakupów.

Teraz jeszcze nie kupie nic z w/w bo pierszeństwo mają meble o kuchni...... :sorry2::sorry2::sorry2:

Carmi ja mam dla Majki taką zwykła wanienkę, ale polecam dokupienie dla niemowlaczka takiej foczki FOCZKA - FOTELIK Anatomiczny do kąpieli OKT(W-wa) (563634984) - Aukcje internetowe Allegro

no to moze od razu wanienke z ta wkladka?
bo zastanawiam sie jeszcze nad ta, ona ma juz jakies wglebienie dla malucha:
[ame=http://www.amazon.de/ROTHO-BADEWANNE-MIT-SITZMULDE-FLIEDER/dp/B001EP2TJA/ref=sr_1_44?ie=UTF8&s=baby&qid=1235412587&sr=1-44]ROTHO BADEWANNE MIT SITZMULDE "FLIEDER": Amazon.de: Baby[/ame]

nie orientujesz sie, czy te wkladki foczki musza byc tej samej firmy co wanienka by pasowaly, czy obojetne to?

o rany, a co o tym myslicie? :-D:-D:-D
[ame=http://www.amazon.de/Tummy-Tub-Babybad/dp/B001SH0HT8/ref=sr_1_124?ie=UTF8&s=baby&qid=1235413115&sr=1-124]Tummy Tub Babybad "Tummy Tub": Amazon.de: Baby[/ame]

lezaczki widze, ze identyczne typy :-)
ja myslalam nad
[ame=http://www.amazon.de/Hauck-633229-Bungee-Deluxe-Circus/dp/B001H30Q9E/ref=wl_it_dp?ie=UTF8&coliid=IFN3R44GCID8W&colid=1T0C8L7B4SHHF]Hauck 633229 - Bungee Deluxe Circus: Amazon.de: Baby[/ame]
albo
[ame=http://www.amazon.de/Chicco-Wippe-Relax-Play-Scetching/dp/B001GGT9TU/ref=wl_itt_dp?ie=UTF8&coliid=I3TTYMYS93IU2&colid=1T0C8L7B4SHHF]Chicco Wippe Relax & Play - Baby Scetching: Amazon.de: Baby[/ame]

ale chyba macie racje. Tamten posluzy na pare lat :tak:

a przy tych matach to chyba juz tylko gustem sie kierowac, prawda?

Mam jeszcze pytanko o nianie i materace. Czy kupujecie z monitorami bezdechu jednak?
A co do materacyka, to pytam, bo tych kokosowych jest od groma roznych typow. Co jeden, to inne rozlozenie warstw.... Nawet kokos-pianka-gryka sie od siebie roznia...

Carmi te lezaczki to maksymalnie do 6-7m-cy, póziej juz maluszka w tym nie zapniesz- nie da się tam wsadzić cwaniak:-D:-D:-D zwłaszcza jak nauczy sie siedzieć:tak:

Carmi foczka nie musi być tej samej firmy a jak juz się zdecydujesz na taką zwykła wanienkę to polecam jak największą, żebyś za chwilę nie musiała kupować następnej:tak: U nas się świetnie sprawdziła bo Majcia uwielbia zabawy w kąpieli i ciągle jeszcze ma w niej miejsce na harce:-)
Niani nie miałam poprzednio i teraz też nie kupuję. Materac mam kokosowo jakiśtam, nie pamiętam dokładnie, ale jest ok.:-)

reklama
juz minelo pare dobrych godzin od ostatniego posta, wiec chyba wolno mi juz nowego napisac :-p
witam przyszle mamusie....tak sobie calkiem przypadkiem podczytalam wasz watek i jesli moge cos wtracic ze swojego doswiadczenia...
jedna z kolezanek wkleila ta wanienke
wanna1.jpg
- osobiscie ja posiadalam i uwazam ze jest rewelacyjna. Mozna ja zamontowac na zwyklym zlewozmywaku w kuchni. Uzywalismy jej chyba z 10-11 mc. poczawszy od 6 czy 7 tygodnia dzidzi a wczesniej, poniewaz moj maly urodzil sie ciut wczesnie i byl jakos tak malo dojrzaly emocjonalnie nie lubial ani kapieli ani przebierania (kazde rozebranie to byl jeden rozpaczliwy wrzask) to ten sprzet
Tummy Tub Babybad "Tummy Tub": Amazon.de: Baby okazal sie wprost zbawienny. W nim tylko maly nie krzyczal i delektowal sie woda.
Jesli chodzi o mate to wieksza jest lepsza i na dluzej wystarczy tzn. dluzej podtrzymywac zainteresowanie dziecka. My mielismy taka ktora u nas jest bardzo popularna::
Amazon.com: Tiny Love Gymini Super Deluxe - Lights&Music: Toys & Games

z lezaczkami skolei taka prawda jest ze to gora na 5 mc bo pozniej male lozbuzy nie chca wcale siedziec!

Do góry