reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

Anowi a nie pisała przypadkiem że glukozę??? że za słodkie??? raczej laktozy w herbatce nie znajdziesz bo to jest cukier występujący w mleku...
Co do herbatek na laktację to ja kupiłam z Hippa, ale taką do zaparzania, nie granulowaną... Dziewczyny coś wspominały o Bocianku, ale ja jej nie znam.
W supermarketach znajdziesz ;-)

reklama
Co do herbatki hippa, skład wygląda następująco (tej granulowanej): glukoza, maltodekstryna, wyciągi z: melisy, pokrzywy, kminku, anyżu, kopru włoskiego i rutwicy lekarskiej. Jest też wersja bio do zaparzania, która zawiera anyż, koper włoski, kminek, werbenę cytrynową, melisę. Ja pijam na przemian tą granulowaną (z wygody) i Fito Mix IV (melisa, anyż, koper). Ta ostatnia jest do zaparzania. Ale mam ochotę i się pewnie skuszę na kawkę Bocianek (ponoć medeli), bo lekko padnięta jestem z rana ;-)

Co do herbatki hippa, skład wygląda następująco (tej granulowanej): glukoza, maltodekstryna, wyciągi z: melisy, pokrzywy, kminku, anyżu, kopru włoskiego i rutwicy lekarskiej. Jest też wersja bio do zaparzania, która zawiera anyż, koper włoski, kminek, werbenę cytrynową, melisę. Ja pijam na przemian tą granulowaną (z wygody) i Fito Mix IV (melisa, anyż, koper). Ta ostatnia jest do zaparzania. Ale mam ochotę i się pewnie skuszę na kawkę Bocianek (ponoć medeli), bo lekko padnięta jestem z rana ;-)

ech Gamelo jesteś dla mnie idolką przy bliźniakach znajdujesz dla nas czas..-podziw!
powiedz herbatek nie trzeba pi jeszcze przed porodem czasem mnie tak bieże strach ze nie bede miała pokarmu ze mam ochote juz zaczac pi te herbatki ale to chyba bez sensu....

Witam nową mamusię: Anowi82 :-)

A pytanie do doświadczonych mam: jak długo stosuje się te herbatki laktacyjne? Czy to stymuluje laktację i jak ona już jest OK to się herbatki odstawia czy pije się non top? Bo tak mnie naszło...

AgnieszkaKRK31 co prawda nie jestem doświadczoną mamą ale wydaje mi się ze takie herbatki pijesz sobie non stop np podczas karmienia czy jak chcesz "odłożyć" trochę mleka na później. Ja to może trochę egoistka jestem albo zwykły tchórz ale kurcze jakoś tak boję się karmić piersią i czasami mam takie myśli że nawet bym się nie obraziła jak bym nie maiła pokarmu-egoistka nie ma co..:baffled: A może to jakieś lęki, słabość przemijająca czy coś w tym stylu...:confused:

Laski odebrałam dzisiaj ostatnią z zamowionych na allegro paczek (te kuriery dziwnie juz na mnie patrzą:-D).
Odważyłam się (bo nie chciało mi się do sklepu jechac) zamówić na allegro te biustonosze do karmienia z Alles i wiecie co?????
Jestem zachwycona! Są nie dość że śliczne to jeszcze dobrej jakości i z rozmiarem trafiłam! Są dobre już teraz, mają odrobinkę luzu gdyby powiększyły się przy karmieniu piersi, lub na wkładkę laktacyjną...
i tak sobie myślę, że jak już skonczę karmic to sie chyba zaopatrzę w normalne staniki tej firmy... Normalnie jestem przezadowolona! :-) i w koncu nie wyglada to jak dwa zeszyte czepki kapielowe albo worki na kartofle :-D

Laski odebrałam dzisiaj ostatnią z zamowionych na allegro paczek (te kuriery dziwnie juz na mnie patrzą:-D).
Odważyłam się (bo nie chciało mi się do sklepu jechac) zamówić na allegro te biustonosze do karmienia z Alles i wiecie co?????
Jestem zachwycona! Są nie dość że śliczne to jeszcze dobrej jakości i z rozmiarem trafiłam! Są dobre już teraz, mają odrobinkę luzu gdyby powiększyły się przy karmieniu piersi, lub na wkładkę laktacyjną...
i tak sobie myślę, że jak już skonczę karmic to sie chyba zaopatrzę w normalne staniki tej firmy... Normalnie jestem przezadowolona! :-) i w koncu nie wyglada to jak dwa zeszyte czepki kapielowe albo worki na kartofle :-D

Tylko pogratulować zakupu:-)

AgnieszkaKRK31 co prawda nie jestem doświadczoną mamą ale wydaje mi się ze takie herbatki pijesz sobie non stop np podczas karmienia czy jak chcesz "odłożyć" trochę mleka na później. Ja to może trochę egoistka jestem albo zwykły tchórz ale kurcze jakoś tak boję się karmić piersią i czasami mam takie myśli że nawet bym się nie obraziła jak bym nie maiła pokarmu-egoistka nie ma co..:baffled: A może to jakieś lęki, słabość przemijająca czy coś w tym stylu...:confused:

Guziczek87 - kurcze. pamiętaj, że nie ma takiego obowiązku, że każda z nas MUSI karmić piersią. Nie to nie. te odżywki dla dzieci, które są, są teraz lepsze niż kiedykolwiek. I spokojnie możesz zdecydować się na karmienie sztuczne i już. albo mieszane.
Poczytaj sobie spokojnie z różnych źródeł. I masz prawo wybrać to co uznasz za najlepsze. Moim zdaniem dla Malucha będzie dużo ważniejsze byś była szczęśliwą mamą i miała serce dla niego niż abyś na siłę i ze strachem karmiła piersią i przez to była nieszczęśliwa.
Ja tam akurat chcę karmić swoim mlekiem, ale jestem zdecydowanie przeciwna fobii pt. "jedynie słusznym sposobem karmienia dziecka jest karmienie piersią". Wiadomo - jest bardzo dużo "za". Ale nie dajmy się zwariować.

reklama
Do góry