reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Matko laski ja nie myślę o kosmetykach wcale, to rzeczy które kupię na końcu
Ale już teraz wiem,że będę miała linomag ( tak w razie W) jakiś jeden bardzo delikatny płyn do kąpieli ( ale nie żadna nivea) i jeden balsamik delikatny do używania w razie potrzeby

Mam inne pytanie jak często kąpie się niemowlaka?

reklama
Ja kosmetyki zostawiam na styczeń/luty. Zobaczę, co tu w szpitalu polecają.
I właśnie się zorientowałam, że mam same walizki. Hmm, mogę wparować do szpitala z walizką?:-D Chociaż w sumie nawet się nie dowiadywałam jeszcze, co mi będzie potrzebne. Za to wiem, że jednym z pierwszych posiłków po porodzie są lody (szkoda, że ja nie lubię lodów:no:).

To ja teraz nie wiem jakie kosmetyki przy małym kupiłam jonsona potem nivea ale używałam i hipp a teraz nie wiem kupie na koniec w razie co mam próbki i jak będe w szpitalu z maluchem to zobaczę czym tam kąpią i jak będzie ok to kupie to samo.A tormentiol super sprawa ja też przy Kacprze tylko to używałam a sudocrem beznadziejny był.A dopiero teraz słyszę ze nie wolno używać mojemu nic się od tego nie stało a działało wiec nie rozumiem dla czego nie wolno:baffled:Pomyśle w lutym o tych kosmetykach.
A dziewczyny jaki rozmiar kupujecie kombinezonów dla malucha ??

Ostatnia edycja:
No co ty :szok:Ale kurcze jak tylko to pomagało to lepsze maści ze sterydami:wściekła/y:A niemowlaka kąpie sie codziennie no ja tak kąpałam a jak nie mogłam bo był chory to przecierałam chusteczkami w pachwinach.A teraz czytam ze nie trzeba codziennie (w artykułach ):szok:

monika - ja też coraz częściej słyszę,że nie każą codziennie kąpać dziecka, jakiś czas temu była afera że w Niemczech położne każą kąpać 2razy w tyg. Ale tak szczerze - jak my byśmy się czuły bez prysznica codziennie? Bo ja okropnie. Dziecko też się poci, w pachwinkach się zbiera brud, kurz, mocz... Jasne że jeżeli nie ma się możliwości albo chęci to raz na jakiś czas dziecko nie zachoruje jeżeli umyje się je chusteczkami, ale nie żeby 2 razy w tyg kąpać tylko.. Nie wiem, może ja jestem tylko taka nienormalna, ale dla mnie to nienormalne i niedopuszczalne:no:

Ostatnia edycja:
ja też czytałam i słyszałam do położnej, że noworodka kąpie się co 2gi dzień, żeby zachować płaszcz lipidowy na skórze, takie są podobno nowe tryndy:D

No właśnie ja zupełnie nie wiem, ale pamiętam,że jak moja siostra kilkanaście lat temu urodziła córkę to nie kąpała jej codziennie
Eee ja chyba będę co drugi dzień kąpała,

reklama
na pewno "niekąpanie" nie szkodzi:) Ale uwaga: jeśli dziecko lubi kąpiel, to ciężko wam będzie z tego zrezygnować:D poza tym - np w naszym przypadku - kąpiel "regulowała" dzień. Tymek dzięki temu, że codziennie o mniej więcej stałej porze był kąpany, nauczył się pory "dnia" i "nocy"

Tormentiol jest ogólnie niepolecany dla dzieci. Ale serio, jedynie on pomagał nam na oparzenia ;)

Do góry