reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
koszule do spania ładne i napewno praktyczne i nawet na zdjeciach materiał wyglada na dobry :)
Maritek to popytaj sie cioci o cenę to może nawet i ja by sobie odrazu kupiła koszulę i może jakąs piżamkę :)

Ivi a nie rozlazła Ci się ta koperta ?? Ta modelka ma strasznie małe cycki :-) i zastanawiam się jak będą wyglądać w niej przepełnione pokarmem piersi ...
w sumie zawsze pod spód można założyć biustonosz do karmienia :rolleyes2:

dziewczyny a wy sobie wyobrażacie chodzić bez stanika do karmienia?:) przecież mleko z cycków często leci czy tego chcemy czy nie :D ja przez pierwsze pół roku non stop w stanikach chodziłam, a w stanikach wkładki laktacyjne miałam. Także koperta była super wygodna, bo tylko rozchylałam, odpinałam wybraną miseczkę i młody ciamkał. Potem tylko zasunąć kopertę i tyle:)

aa i jeszcze co do nawału .. biorąc pod uwagę, że nosiłam staniki do karmienia non stop, to ta koperta wystarczała (małych cycków nie mam;)- teraz DD jest mi za małe... a co dopiero mówić o nawale.. )

Dziewczyny a jak mam pytanie w jakim rozmiarze zamówić mam sobie właśnie koszulki nocne, normalne nosze rozmiar 36-38 zależy od firmy.

Tak samo zamierzam zamówić sobie na allegro spodnie które polecała ivi ale też nie mam pojęcia jaki rozmiar, czy taki rozmiar jak teraz czy większe?

beatka - te spodnie które ja polecałam "naddają się"w miarę przyrastania ciałka, wiec możesz zaryzykować i wziąć takie "na teraz".. Przy Tymku zamówiłam S i nosiłam je do końca ciąży (ale jakbym teraz je zmierzyła to pewnie co najmniej L by wyszło:D )

też mam dylemat co do koszulek, muszę odszukać rozmiar tej którą kupowałam przy Tymciu:)

Dziewczyny pytałam i jak ciocia będzie zamawiać towar w przyszłym tygodniu to się dowie jaka cenka, ale jak patrzę na tą na allegro to nie wiem czy będzie taniej, w sklepach ogólnie ta firma do najtańszych nie należy, w Kaliszu jak widziałam to cena ok 60zl za piżamkę, fakt że moja ciocia marżę nakłada minimalną bo to nie sklepy w mieście i ludzie nie mają tyle kasy, ale jeśli ten sprzedawca na allegro ma dobre dojście to nie wiem czy będzie taniej :-( także napiszę jak będzie wiadomo coś więcej ;-)
Beatka musisz poczytać jak wygląda rozmiarówka i się pomierzyć, bo każdy sprzedawca ma inną... Niestety takie są minusy kupowania na allegro...

Ivi fakt , choć niektóre moje koleżanki obywały się bez wkładek im się nic nie lało ... szczęściary :-D Bo u mnie jak z kranu ... ;-)

Beatka ja bym wzięła obecny rozmiar

Dzięki Dziewczyny za informacje, mi właśnie wg mierzenia i tej tabelki u sprzedawcy też wyszły kosmiczne rozmiary, co najmniej L. Zamówie chyba M, tylko martwie się czy nogawki nie będą za krótkie bo ja dość wysoka jestem, ale cena jest naprawde dobra więc chyba warto zaryzykować.

Z koszulami to napewno będę miała problem bo ja nie lubię w nich spać, i tak naprawdę mam tylko jedną satynową którą dostałam od męża w prezencie i czasmi ją wkładałam ( oczywiście jak się w nią jescze mieściłam:) ) żeby mu przyjemność zrobić.

Wczoraj zaszalałam i zrobiłam pierwsze małe zakupy dla naszego synka i kupiłam bodziaki, wieczorem postaram się wstawić fotke.

Ostatnia edycja:
reklama
Lastpetunia komplety są śliczne,ja używałam rożka dopóki się w nim jakoś mieściła,dobra rzecz naprawdę,co do kołderek to używałam pościeli od początku dla wszystkich dzieci,pod materac tylko podkładałam koc aby główka była troszkę wyżej

koszulę miałam zapinane na guziki

Do góry