reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Dziewczyny, mam pytanie w kwestii ilosci poszczegolnych ubranek jakie beda potrzebne maluchom. Ja wiem, ze tego nigdy za wiele ale nie che przesadzic :) Po ile sztuk macie np spiochów albo pajacyków, bodziaków? No i w jakich rozmiarach. Czy mylsicie ze po 10 szt na poczatek wystarczy?
Dzieki :)
jak dla mnie po 10 sztuk to wystarczająco! Ja mam mniej hehe

a ja dziś zrobiłam zakupy w drogerii... Normalnie śmiałabym się że jeszcze dużo czau, ale boję się że lekarz mnie położy na następnej wizycie i jak sobie pomyślę,że mój K miałby to wszystko kupić too... ajj:-D
i tak mam już:
- z serii Biały Jeleń: szare mydło, żel pod prysznic i żel do higieny intymnej z korą dębu:tak:
-patyczki babydream do pępuszka
-płatki do buźki i dupki
zestaw do szpitala <pudełko do mydła,szczoteczki i kubek za 10zł>
-chusteczki Nivea <jak dla mnie na początek naj>
-oliwkę Bambino
-małą paczkę Pampers 1
-wielkieeee podaski Bella
-wkładki laktacyjne BellaMamma
-proszek i płyn do płukania Dzidzius
-OILATUM - jeżeli kogoś zainteresuje kupiłam w Rossmannie za 64,99 duże opakowanie 500ml i dają gratis 150ml <które normalnie kosztuje ok25zł, tak więc za 500ml się przepłaca ale jak dają to 150ml niby gratis to się opyla>

w ogóle większość kupiłam w promocjach, chciałam jeszcze kupić torbę do szpitala ale nie zdążyłam już. Jeszcze jutro chyba się wybiore na zakupy ciuszkowe co mi tam brakuje, ze 3 pary grubszych śpioszków i jakiś dresik, ręcznik z jeden i nie wiem co tam jeszcze:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
ja powoli zaczynam finiszowac z zakupami. jeszcze tylko własnie kosmetyki dla mnie i małej, całośc tych magicznych wkładek, podkładów itd. tylko całe pranie tego ubrankowego bałaganu jeszcze mnie czeka i będzie oki.
olavip ja tez sie martwie, że w szpitalu skończę, więc niby wiekszość mam ale i tak panikuje, że jeszcze TYLE nie mam, a mój M tak zakrecony w razie czego będzie, że coś czuję, że pomoc z niego będzie marna.

Maruusia widzę, że Euro 2012 może się juz odbyć ;-)

A ja dziś się dokopałam do tej sterty

Zobacz załącznik 420639

i wynika w sumie, że poza zapasami do jakiegoś roku i na poźniej, to
na start mam multum kaftaników (pewnie nie założę dziecku nawet połowy, bo zdąży wyrosnąć),
tak samo śpiochów i
body z krótkim rękawem na 56 i około tego
5 pajaców
30 pieluch tetrowych
5 flanelowych
3 kocyki dla malucha i jeden większy (150x200cm)
mnóstwo skarpetek, czapeczek, coś na wzór dzisiejszych otulaczków do pieluchy

Tak więc sobie myślę, że dokupię
kilka body z długim rękawem
ze 20 pieluch tetrowych
kilka rampersów
kilka body rozpinanych w całości w większym rozmiarze (68 zapewne i większe)
I tyle.

Oczywiście rożek, śpiworek, kosmetyki i td.
Pozostałe ubranka jak maluch będzie na świecie - zależnie od tego jak duży będzie, jaka pogoda - stale porównując najpierw z posiadanymi zapasami. Prawdopodobnie sąsiadka też mi coś jeszcze dorzuci ;-)

Wanienkę mam, fotelik samochodowy na początek pożyczamy od sąsiadów właśnie ( sprawdzony i na pewno bezpieczny), łozeczko do odebrania u znajomej.
Nie jest więc źle - największy zakup w takim układzie to wózek - mam upatrzony 3w1 za 700 zł i moja mama już się zadeklarowała, że da pieniążki. Inna opcja, to pożyczenie wózka głębokiego na początek, a na potem zakup spacerówki, ale jakoś optuję za pierwszym rozwiązaniem :confused:; bo to i nosidełko i torba w komplecie, siatka na owady, folia na deszcz i takie tam duperele...

No więc wyprawkę mam tak jakby w dużej mierze z głowy :-):-):-)

Maruusia ja tez takie bodziaki kupuję bo mój Aleks w lipcu z tata na Euro będzie szedł . Tzn taka będzie szedł a Alek jechał :-D

Vill kobieto poszalałaś? Skąd Ty tego tyle masz? Matko a ja myślałam,że mam sporo ciuszków i już nic nie będę dokupowała

Ola co to za płatki do buzi i dupki oraz patyczki do pępuszka ??

vill no nieźle :szok: ja wczoraj mniejszą stertę przerzuciłam i byłam zszokowana ilością, ale pobiłas mnie totalnie :-D

villandra a to ponoc ja mam sterty ciuchow:-p
I super lepiej miec jak nie miec ja z takiego zalozenia wychodze a ze jestem zwolenniczka tego ze lubie miec duzo i wszystko to rozumiem cie jak najbardziej:-)

dziewczyny trafiłyście w sedno ;-) Sporo z tego to jeszcze rzeczy, które moja mama kupowała dla mnie :szok: Wiele z nich ma jeszcze metki :szok::szok: bo uzywać było szkoda...
Dodam jeszcze że zostały tylko te w lepszym stanie, bo duża część (porównywalna do zaprezentowanej) po prostu wylądowała w śmieciach :no:. No i z tego co zostało, pewnie jeszcze kilka rzeczy po praniu też poleci made in kubeł, ale generalnie większość to naprawdę fajne rzeczy - jak to bedę do szafek układać to wybiorę kilka najładniejszych i wrzucę fotki.
Najbardziej mnie rozczula mój własny fartuszek,w którym mam swoje pierwsze zdjęcie i który zachował się w idealnym stanie :-)

reklama
Do góry