kamilaedi
Fanka BB :)
vill- super zakupki :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dobre pytanie - też sie zastanawiam
A ja dla Dzidzi wzięłam dziś co następuje:
rampers w rozmiarze 74 (bo na 68 akurat był uszkodzony) - nówka, więc trochę mnie to kosztowało, ale co tam - dla dziecka wszystko
Zobacz załącznik 417183Zobacz załącznik 417184
...i w lumpku (niestety tym droższym) na 60 cm - bo taki milusi, miękki że grzech było nie wziąć...
Zobacz załącznik 417185Zobacz załącznik 417186
No i tak łażąc doszłam do wniosku, że chyba się skuszę na jedną z kiecek Happy Mum, co to MaMicurina zaprezentowała - im dłużej nad tym myślę, tym większą mam ochotę (no i pasowałaby idealnie na wesele przyjaciółki w czerwcu) - nie wiem tylko czy się specjalnie do Wrocka wybrać czy może do Poznania skoczyć jak będziemy przed świętami...
Happy mum - odzież ciązowa, sukienki, Messica dress .
co do małego rozmiaru, ja mam kilka rzeczy po Jagodzie <2 body chyba, 1 komplecik śpiochy+bluzeczka, i 1półśpiochy> wszystko nadaje się i na chłopca, pamiętam że nosiła to ok 3tyg. Ale nie dokupowałam mniejszych, nosiła na 62 wsio, w razie co podwinie się rękawek.
I chcę Wam powiedzieć że dziewczyny które się nastawiają że skoro ma być synek to pewnie będzie większy, to mogą się bardzo zdziwić! Jagoda urodziła się 5 dni po terminie i miała 54 cm, a laska która była ze mną na sali urodziła syna w 41 tyg i miał 2,5kg i 50cm... Nie ma na to reguły!
Ja mam córkę ale wszyscy moi znajomi i rodzina mają synków, więc w porównaniu twierdzę że chłopcy <rodzą się w różnych rozmiarach> i do tego wolniej rosną, Jagoda co miesiąc prawie miała zmianę garderoby bo większość robiła się za mała... teraz chyba w końcu trochę przystopowała<ma 1,5roku i rozmiar ubrań 98>
mata - pewnie drogie te biustonosze,co? mam nadzieję,że będą ok!
dziewczyny ja wiem ze juz o tym byla mowa a nie chce mi sie szperac...
czy ktoras wie dokladnie na co wzrosnie ten vat cholerny?bo jestem w kropie
Dobre pytanie - też sie zastanawiam![]()
Oj mi się wydaję, że z grzechotki nici heh z tatusia też pfffSpoko sama sobie dam rade
![]()