reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

a ja musze kupoic nowe do szpitala bo nie mam - wiec kupie jakies pajace 3 na 56 albo spiochy bo mam 3 pary ale to juz wieksze. Poszlam dzis do lumpka i kupilam pajaca ale to taki wiekszy za 4 z groszami, otulacz za 3 zł i taki ala kocyk caly bawełnaiany rozowy co prawda w serduszka ale jakos 6 zł za to wyszlo a jest mega milutkie i bedzie idealne aby podlozyc gdy bede przewijac albi klasc maluszka gdzie w obcym miejscu :)

reklama
Ja do szpitala to też 56 będe brać, do tego kombinezonik taki 0-3 (ok. 62 cm). Troszke ubranek mam w tym rozmiarze, zobaczę co jeszcze dostaniemy, ale jak kupowac to będę juz raczej 62/68 :tak: przy Dobrusi 56 starczył mi na 2 tyg. i wydaje mi się, że syn będzie jednak większym maluszkiem, więc 56 to tak na dzień dobry będzie ;-) no i moja przez pierwszy rok bardzo szybko rosła i przybierała na wadze, więc zakładam, że i tym razem będzie podobnie...

mi dzis przyszły koszule - na szczęście nie sa jakies olbrzymie, a za to dośc fajne jakościowo :tak: też biustonosze przyszły, ale nie do końca jestem zadowolona... wykonanie i jakośc super, ale krój miseczek nieco dziwny... zobaczymy jak biust mi podskoczy i dojdą wkładki ;-)

noo ja niewiem wole miec więcej niż mniej :D jak będe robiła pranko styczen - luty to porobie zdjęc ile tego mam :) zamówiłam koszule do szpitala i cos do domu do chodzenia :) jejuuu ale leci za tydzien juz swięta :) styczen luty i kruszynka będzie na świecie :) już sie nie moge doczekac :D

co do małego rozmiaru, ja mam kilka rzeczy po Jagodzie <2 body chyba, 1 komplecik śpiochy+bluzeczka, i 1półśpiochy> wszystko nadaje się i na chłopca, pamiętam że nosiła to ok 3tyg. Ale nie dokupowałam mniejszych, nosiła na 62 wsio, w razie co podwinie się rękawek.
I chcę Wam powiedzieć że dziewczyny które się nastawiają że skoro ma być synek to pewnie będzie większy, to mogą się bardzo zdziwić! Jagoda urodziła się 5 dni po terminie i miała 54 cm, a laska która była ze mną na sali urodziła syna w 41 tyg i miał 2,5kg i 50cm... Nie ma na to reguły!
Ja mam córkę ale wszyscy moi znajomi i rodzina mają synków, więc w porównaniu twierdzę że chłopcy <rodzą się w różnych rozmiarach:-D> i do tego wolniej rosną, Jagoda co miesiąc prawie miała zmianę garderoby bo większość robiła się za mała... teraz chyba w końcu trochę przystopowała<ma 1,5roku i rozmiar ubrań 98>

mata - pewnie drogie te biustonosze,co? mam nadzieję,że będą ok!

sie napisalam i wszystko zniklo........... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
w skrocie :
ja jakos nie szaleje z ciuchami, dokupi sie jak juz maluch bedzie z nami :)
mam z 8 bodziakow na 56 i z 8 na 62, ok 6-7-pajacy na 62, dwie pary pol spiochow62, bluze na 62, i tesciowa ma dokupic jakie spiochy i bluzeczki, mysle ze bedzie ok na poczatek, pozniej sie cos dokupi

Ola Dobrusia na początku 38 tc miała juz 56 i 3200, u M w rodzinie wszyscy 56-60 cm i 3,5-4,5 kg. Ja byłam drobna 51 cm i 2900, mój brat 52 i 3100, ale nawet uśredniając te wyniki maluszek mały nie będzie (teraz jeszcze wcinam sporo witamin i na usg gin mówił, że duży) - jeszcze okarze sie na ostatnim usg czy nadal spory chłopina rosnie ;-)

tak czy inaczej - z dużego maluch nie ucieknie, a w małe ubranka się nie wciśnie jak dzieciaczek duży będzie ;-)

Kasiurek fajny dywan - nie wiem na ile praktyczny w codziennym użytkowaniu, ale do zabawy na pewno świetny :tak:

Ciekawa jestem czy "tatuś" kupi małej choćby grzechotkę pff:wściekła/y:

Dobre pytanie - też sie zastanawiam :tak::baffled::confused:

A ja dla Dzidzi wzięłam dziś co następuje:
rampers w rozmiarze 74 (bo na 68 akurat był uszkodzony) - nówka, więc trochę mnie to kosztowało :dry:, ale co tam - dla dziecka wszystko

Zobacz załącznik 417183Zobacz załącznik 417184

...i w lumpku (niestety tym droższym) na 60 cm - bo taki milusi, miękki że grzech było nie wziąć...

Zobacz załącznik 417185Zobacz załącznik 417186

No i tak łażąc doszłam do wniosku, że chyba się skuszę na jedną z kiecek Happy Mum, co to MaMicurina zaprezentowała - im dłużej nad tym myślę, tym większą mam ochotę (no i pasowałaby idealnie na wesele przyjaciółki w czerwcu) - nie wiem tylko czy się specjalnie do Wrocka wybrać czy może do Poznania skoczyć jak będziemy przed świętami...

Happy mum - odzież ciązowa, sukienki, Messica dress .

reklama
Do góry