reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Fajna ta gąsienica:-).Juz od jakiegoś czasu zastanawiam się co kupić i na początku chciałam tylko jakiś drobiazg,bo tych rożnych gadająco,śpiewających zabawek mam cale mnóstwo w domu ale teraz to jeszcze przemyślę:-D

reklama
Ja chyba zdecyduje (stereotypowo) sie na wozek i lale... Kilka razy bylysmy z Patrycja na spotkaniach mam i dzidzusiow w pobliskim community centre. Patrycja dorwala tam wozek z lala i nie potrafia sie on niego odczepic:tak:, strasznie jej sie podobalo:-D. Chyba jej sie wydaje, ze lala to... prawdziwy bobas:-).

Co do fotelika, to moja mala juz dawno nie jezdzi w tym 0-13.... a tylem do kierunku jazdy, tez nie byloby szansy:no:, zeby wytrzymala choc chwilke:no::no::no: , ale i tak ma problem usiedziec w foteliku:wściekła/y:....

Fajna ta gąsienica:-).Juz od jakiegoś czasu zastanawiam się co kupić i na początku chciałam tylko jakiś drobiazg,bo tych rożnych gadająco,śpiewających zabawek mam cale mnóstwo w domu ale teraz to jeszcze przemyślę:-D

Ja sie na to zdecydowałam bo Szymek bardzo lubi jak cos mozna ciągnąć za sznurek , ma bardz dużo zabawek samochodów takich Wadera np. i do kazdego obowiązkowo musi być sznurek doczepiony więc myślę że jak coś będzie grało i jeszcze się da to ciągnąc to już rewelka .
Wózek dostanie od mojej przyjaciółki bo tez kocha wózki wozi misie i samochodziki .. I jak ona zobaczyła że się tak u niej wózkiem bawi to powiedziała że znajdzie jakiś nie różowy i mu kupi:-D:-D

moja Oliwka dostała taką gąsienicę na urodziny i powiem Wam, że bawi się nią raz na kilka dni i zabawa trwa jakieś 3- 5 minut. Na początku podobało jej się ale 3 dni i zachwyt minął...Za to ja znam wszystkie piosenki na pamięć. Zabawka sama w sobie bardzo fajna ale u mnie chyba bardziej sprawdzają się duuuże kolorowe klocki i przykrywki od słoików :)

A ja kupię małej jakieś klocki widziałam na allegro takie drewniane kolorowe - właśnie się nad nimi zastanawiam bo uwielbia ze mną budować wieże (na razie z puzzli piankowych) a potem je rozwalać

moja Oliwka dostała taką gąsienicę na urodziny i powiem Wam, że bawi się nią raz na kilka dni i zabawa trwa jakieś 3- 5 minut. Na początku podobało jej się ale 3 dni i zachwyt minął...Za to ja znam wszystkie piosenki na pamięć. Zabawka sama w sobie bardzo fajna ale u mnie chyba bardziej sprawdzają się duuuże kolorowe klocki i przykrywki od słoików :)

Chyba jak większość zabawek służy dziecku na kilka minut:-D

I tak to właśnie z tymi zabawkami.
U nas jest prawie jak w sklepie,żółwiki z wkladanymi klockami na sznureczku,grający stolik,grające krzesełko ,ślimaki z klockami,piramidka ,smok na biegunach,rowerek,kucyk starsong ,klocki i puzzle w roznych wydaniach i wózki dwa a lal kilka(nie liczac tych w piwnicy),a wszystko to na chwile:-(.Oprócz tego mam jeszcze dużo zabawek po Paulinie ale one tez średnio ja interesują.
Najbardziej malej podoba się w pokoju starszej siostry,zwłaszcza polki z książkami.Lubi je oglądać.
Na jednej poukładane są kolorowanki,wiec Liliana ma radochę jak tylko dorwie jakąś kredkę to zaraz maluje(łącznie z podłogą :-D)
To tez przez to mam nie lada problem z prezentem na święta i mikołaja:tak:

Ja tez planuje zakup klockow, choc przeraza mnie zwiazany z tym bajzel........... A moja mala tez ksiazki uwielbia, dostala cala fure po corce kolezanki, siedzi i czyta: 'dadada,da,dada':-D:-D:-D.

temat prezentów moze juz nieaktualny, ale musze wam opowiedziec o zabawce jaka Maja dostala na urodziny bo jest rewelacyjna. Taki domek firmy chicco do ktorego sie wklada rozne ksztalty klockow i w dodatku ma specjalne kluczyki ktorymi sie otwiera drzwi. codziennie sie tym bawi. od wrzesnia minelo juz sporo czasu, a ona dalej lubi otwierac, wkladac wyciagac ... swietna zabawka tzw strzal w 10 :)
znalazlam linka na allegro
CHICCO 64273 EDUKACYJNY DOMEK FARMA +GRATIS (886536425) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
My mamy taki garnek i ślimaka z fischer price ,Liliana lubi sire nimi bawić ale nie codziennie.Za to moje klucze są czymś bardzo interesującym.Wciąż z nimi chodzi,staje na palcach kolo drzwi i wspina sie do zamka ,ostatnio wynalazła sobie dziurę w odkurzaczu i tam non stop siedzi z tymi kluczami :-D:-D

Do góry