reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

A ja polecam tesco na połczyńskiej i ciuszki cheeroki - przy kasie okazuje się, że są tańsze niz na metkach :tak::tak: ;-), ciekawe kiedy się zorientują :sorry2:

A mam pytanie do dziewczyn, które używają tych leżaczków - czy dziecko mniej w nich "siedzi" niż w foteliku samochodowym :confused:, czy one zapewniają bardziej leżącą pozycję :confused:

reklama
Agata bez wątpienia pozycja jest bardziej leżąca .. a co do fotelika to ja w swoim mam wsadzony kocyk dla wyrównania , bo Szymek wsadzony do fotelika wył jak opętany a teraz ma prawie leżącą pozycje.. nawet ortopeda jak byłam pochwalił mój pomysł .. bo dla mnie pozycja dziecka w foteliku to jakaś masakra.

W moim leżaczku, firmy Primi Sogni dziecko może prawie leżeć, ale jak włożyłam w nią Matyldę to sie jej jeszcze nie spodobało, chyba jednak ciut za wczesnie. :-)

agata...podzielam zdanie co do tesco na polczynskiej :) synowi tam czesto cos kupuje, zwlaszcza takie bluzki po domu, bo stwierdzilam ze jak ma mi z tym zrobic bog wie co to po co mam kase wydawac a tak to ostatnio kupilam 3 fajne bluzki na dlugi rekaw za 21zl...i teraz na dobra sprawe mi wszystko jedno jak zostana wybrudzone i nie bede z przerazeniem patrzec jakbym dala nie wiadomo ile za nie :)

co do lezaczkow...ja kupilam co prawda 3 lata temu w smyku lezaczek..dalam za niego owczesnie 150zl i mam pozycje od lezacej do siedzacej i oczywiscie pasy pieciopunktowe do zapiecia bo wiadomo...im dziecko wieksze tym ma wieksze mozliwosci ruchowe :) i zeby tak nie wypadlo przez przypadek :)... jak narazie oczywiscie uzywam pozycji lezacej...mala klade i czasami bujam az zasnie albo jej sie znudzi :) w kazdym badz razie ogromnie polecam... co do fotelikow to kiedys gdzies czytalam ze nie powinny dzieci dlugo w nich przebywac bo przybieraja tam zla pozycje ktora obciaza ich biodra (?) ...a tak w ogole uwazam ze musi byc koszmarnie niewygodna na dluzsza mete..dlatego tez zakupilam lezaczek i uwazam to za genialna rzecz :)

dzieci w fotelikach samochodowych mogą leżeć do 2h dziennie, tak czytałam. Ja mam leżaczek mamas&papas, na razie stoi, młody się wydziera jak tylko go wkładam.
Za to leci do mnie moja chusta Hamalu!

Bebelulu

w pomarańczowo brązowe paseczki!

Aniam - dam znać. Ja myślę głównie o wygodzie na trasie samochód - klasa jak odprowadzam Kaja do szkoły. Tu jest taki zwyczaj, że rodzice odprowadzają dzieci do klas. Muszę defilować przez pół szkoły z fotelikiem (a młody robi się coraz cięższy), albo wyciągać z bagażnika stelaż wózka i wsadzać fotelik, a tak jak będzie chusta, to wyciągam młodego, na brzuch jak kangurzyca i srrrruuu....
Poza tym jak chłopaki polecą to chcę się trochę poszwendać po Dublinie i wydaje mi się, że w dużym mieście to będzie wygodne.
Ale jak nie będzie to się pochlastam, obiecuję:)

reklama
Anaklim, ja tez jestem ciekawa jak wam pojdzie z chusta, bo ja dostałam jedną od znajomej, ale jakoś boję się ze jaźle zawiąże wiec jakoś na razie jej nawet nie wyjęłam z pudełka. :szok:śliczne pościele na tej stronie są.

Do góry