reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

gatta no ja ostatnio przeglądałam nianie elektroniczne z ciekawości i się natknęłam na takie cudo, ale nie wiem czy kupować monitor w ogóle... chyba, ze jak dzidzia się urodzi i lekarze powiedzą, ze z jakichś tam przyczyn jest wskazane, ale jak dzidziuś będzie zdrowy to raczej sobie daruję taki wydatek.. ani u mnie w rodzinie, ani u Miśka nigdy nie było problemów z dzieciaczkami więc raczej powinno być OK

reklama
kasiunia123 ten pierwszy mi się jakiś taki wściekły wydaje.. ale ten drugi nonono! chyba się odgapię :-p będzie mi pasował do pokoju... a nie widziałam wcześniej na allegro tego hmmmm

no a łóżeczko to z brązem extra :) w ogóle mi się ciemniejsze elementy ostatnio podobają nie wiem co ja taka mroczna..:confused:

Ja wam powiem, ze moja córeczka zakrztusiła się wodami w szpitalu w pierwszej dobie życia, co ja sie najadłam strachu, ale położna szybko zareagowała, bo miała ją akurat na rękach, drugi raz zrobiła mi taki numer jak byłam sama w nocy z nią, na drugą dobę, wiedziałam już jak postapić, choć mocno się wystraszyłam, i jakoś to rpzeżyłam, dlatego ten monitor oddechu uważam, że nie jest niezbędny, to drogi wydatek, podobno czasem sie "niepotrzebnie" włączają i strachu więcej wtedy, ja uważam, ze jak dziecko zdrowe to nie ma co przesadzać, bo trzeba by się naprawdę w tysiące rzeczy zabezpieczyć, a chyba wtedy jeszcze gorsza panika.ale to moje zdanie, każdy robi i kupuje co uważa za potrzebne. Co do laktatorów, to ja miałam i te zwykłe i niezwykłe, no co prawda teraz pożyczę elektryczny, ale umiejętnie ściągałam ręką sama i laktator nie zrobił tego jak ja:) no ale teraz zaopatrzę się w "dojarkę":)elektryczną

I mnie się ta pościel podoba, tylko ta z misiem na ksieżycu czy jakoś tak, ale nie mam żadnej możliwości oberzenia jej na żywo, w naszej hurtowni nie mają, a boję się aby nie była kiepska jakość. Przy pierwszej córci miałam pościel z drewexu i jakoś cieżko się prasowała, gniotła bardzo, ta mi się podoba ale wolałabym dotknąć zobaczyć. Myślałam nawet, abo sobie kupić tylko podusię i kołderkę poszewki, ok 40 zł wychodzą i zobaczyć co to za gatunek materiału, wyprać je, a wtedy zamówić cały komplet a ten byłby na zmianę, w razie co nie kupiłabym, ale zastanawia sie jeszcze, podoba mi sie ogromnie pościel FERETTI, ale ochraniacz jest bardzo wysoki i na najwyższym poziomie nie wiem jak by go instalować??, zawinąć na brzeg, czy wcisnąć między szczebelki a materac?
oj może coś jeszcze w sklepie podpatrzę.
A łózeczko mam w domu drewniane RADEK VIII, a u teściów turystyczne. Natomiast wózek mam Bartatinę Jędrocha, jak dla mnie rewelacja,gondola strasznie duża, jest też na paskach, wiec bujanie doskonale się sprawdzało zwłaszcza w nocy:), cena nie jakaś straszna, a i tak po 6 mies przeszłam na lekką spacerówkę, wiec nie chciałam wywalać dużo kasy, już 3 dzieci się wyjeździła a wózek jak nowy!
o taki mam wzór.

Załączniki

• 1299.jpg
    1299.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 30
Kasiunia..super łóżeczko:tak::tak::tak: a pościel też.. (mnie osobiście podobują się paseczki:tak:)

Alex ...super ten wózio:tak:

reklama
mi tez sie podoba wiaderko!:-p:-p:-D:-D tylko jest tam napisane ze przeznaczone jest ono do 3 roku zycia... pokazcie mi trzylatka, który bedzie w tym sidział :confused::-)
my do kąpieli noworodka mamy taką malutką wanienkę, potem zmieniamy na standardową, plastikową...

ja miałam monitor oddechu, miałam schizy na punkcie śmierci łóżeczkowej... ale jak przeczytałam, ze sam moze sie włączac, to w ogóle go nie uruchomiliśmy...

Do góry