reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

gatta no ja ostatnio przeglądałam nianie elektroniczne z ciekawości i się natknęłam na takie cudo, ale nie wiem czy kupować monitor w ogóle... chyba, ze jak dzidzia się urodzi i lekarze powiedzą, ze z jakichś tam przyczyn jest wskazane, ale jak dzidziuś będzie zdrowy to raczej sobie daruję taki wydatek.. ani u mnie w rodzinie, ani u Miśka nigdy nie było problemów z dzieciaczkami więc raczej powinno być OK

reklama
kasiunia123 ten pierwszy mi się jakiś taki wściekły wydaje.. ale ten drugi nonono! chyba się odgapię :-p będzie mi pasował do pokoju... a nie widziałam wcześniej na allegro tego hmmmm

no a łóżeczko to z brązem extra :) w ogóle mi się ciemniejsze elementy ostatnio podobają nie wiem co ja taka mroczna..:confused:

Ja wam powiem, ze moja córeczka zakrztusiła się wodami w szpitalu w pierwszej dobie życia, co ja sie najadłam strachu, ale położna szybko zareagowała, bo miała ją akurat na rękach, drugi raz zrobiła mi taki numer jak byłam sama w nocy z nią, na drugą dobę, wiedziałam już jak postapić, choć mocno się wystraszyłam, i jakoś to rpzeżyłam, dlatego ten monitor oddechu uważam, że nie jest niezbędny, to drogi wydatek, podobno czasem sie "niepotrzebnie" włączają i strachu więcej wtedy, ja uważam, ze jak dziecko zdrowe to nie ma co przesadzać, bo trzeba by się naprawdę w tysiące rzeczy zabezpieczyć, a chyba wtedy jeszcze gorsza panika.ale to moje zdanie, każdy robi i kupuje co uważa za potrzebne. Co do laktatorów, to ja miałam i te zwykłe i niezwykłe, no co prawda teraz pożyczę elektryczny, ale umiejętnie ściągałam ręką sama i laktator nie zrobił tego jak ja:) no ale teraz zaopatrzę się w "dojarkę":)elektryczną

I mnie się ta pościel podoba, tylko ta z misiem na ksieżycu czy jakoś tak, ale nie mam żadnej możliwości oberzenia jej na żywo, w naszej hurtowni nie mają, a boję się aby nie była kiepska jakość. Przy pierwszej córci miałam pościel z drewexu i jakoś cieżko się prasowała, gniotła bardzo, ta mi się podoba ale wolałabym dotknąć zobaczyć. Myślałam nawet, abo sobie kupić tylko podusię i kołderkę poszewki, ok 40 zł wychodzą i zobaczyć co to za gatunek materiału, wyprać je, a wtedy zamówić cały komplet a ten byłby na zmianę, w razie co nie kupiłabym, ale zastanawia sie jeszcze, podoba mi sie ogromnie pościel FERETTI, ale ochraniacz jest bardzo wysoki i na najwyższym poziomie nie wiem jak by go instalować??, zawinąć na brzeg, czy wcisnąć między szczebelki a materac?
oj może coś jeszcze w sklepie podpatrzę.
A łózeczko mam w domu drewniane RADEK VIII, a u teściów turystyczne. Natomiast wózek mam Bartatinę Jędrocha, jak dla mnie rewelacja,gondola strasznie duża, jest też na paskach, wiec bujanie doskonale się sprawdzało zwłaszcza w nocy:), cena nie jakaś straszna, a i tak po 6 mies przeszłam na lekką spacerówkę, wiec nie chciałam wywalać dużo kasy, już 3 dzieci się wyjeździła a wózek jak nowy!
o taki mam wzór.

Załączniki

• 1299.jpg
    1299.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 32
Kasiunia..super łóżeczko:tak::tak::tak: a pościel też.. (mnie osobiście podobują się paseczki:tak:)

Alex ...super ten wózio:tak:

reklama
mi tez sie podoba wiaderko!:-p:-p:-D:-D tylko jest tam napisane ze przeznaczone jest ono do 3 roku zycia... pokazcie mi trzylatka, który bedzie w tym sidział :confused::-)
my do kąpieli noworodka mamy taką malutką wanienkę, potem zmieniamy na standardową, plastikową...

ja miałam monitor oddechu, miałam schizy na punkcie śmierci łóżeczkowej... ale jak przeczytałam, ze sam moze sie włączac, to w ogóle go nie uruchomiliśmy...

Do góry