Laktator jak najbardziej,w wiekszych miastach można wypożyczyć taki elektroniczny-bo czasami naprawdę może ręka rozboleć...Jak już pisałam na ''wrześniu''-całkiem zbędne poduszki.Z pościeli moje też się rozkopywały-najlepszy rożek zapinany i kocyki.Termometr dla początkujących się przyda.Do kąpieli używałam gąbki wyprofilowanej-ale to tak ''na wszelki wypadek bo dzidzie i tak trzeba zawsze trzymać-ważne żeby po kąpieli pożądnie wypłukać i wysyszyć.Niestety z wszystkimi akcesoriami do wody trzeba bardzo uważać żeby nie leżały mokre-pleśń lubi się robić-szczególnie na matach antypoślizgowych do wanny.Zawsze miałam kłopot ze słodkimi kolorowymi zabawkami do kąpieli-szczególnie tymi z których trudno wycisnąć cała wodę...
Co do zbędnych gażetów ciążowych-podłużna poduszka do spania,sporo kasy -a tak samo można pomiędzy kolana mała poduszeczkę-ja nie wyobrażam sobie zaśnięcia bez niej-nawet jak nie jestem w ciąży:-)
Nie warto też kupować zbyt dużej ilości ubranek na 56cm-dziecko szybko rośnie .Do szału doprowadzały mnie tez tradycyjne ''kaftaniki''-wiazane na troczki(wymysł mojej mamy)ale już przy młodszej ich nie używałam.
Najwygodniejsze przy przewijaniu są śpioszki i body zapinane od dołu.
Leżaczek-rewelacja!sprawdza się zawsze i dziecko dosyć długo może z niego korzystać.
Najlepszym zakupem była włoska wanienka z przewijakiem-2 w 1 .Polecam.
Ale się rozpisałam:-)Ale pewnie sobie jeszcze coś przypomnę;-)
Co do zbędnych gażetów ciążowych-podłużna poduszka do spania,sporo kasy -a tak samo można pomiędzy kolana mała poduszeczkę-ja nie wyobrażam sobie zaśnięcia bez niej-nawet jak nie jestem w ciąży:-)
Nie warto też kupować zbyt dużej ilości ubranek na 56cm-dziecko szybko rośnie .Do szału doprowadzały mnie tez tradycyjne ''kaftaniki''-wiazane na troczki(wymysł mojej mamy)ale już przy młodszej ich nie używałam.
Najwygodniejsze przy przewijaniu są śpioszki i body zapinane od dołu.
Leżaczek-rewelacja!sprawdza się zawsze i dziecko dosyć długo może z niego korzystać.
Najlepszym zakupem była włoska wanienka z przewijakiem-2 w 1 .Polecam.
Ale się rozpisałam:-)Ale pewnie sobie jeszcze coś przypomnę;-)