reklama
hiHI Fredka my tez mieszkamy na 6 piętrze no i na szczescie jest winda. Moja kolezanka mieszka na 4 bez windy i sama nie daje rady z wozkiem a co dopiero jeszcze zakupy schodzi schodek po schodku pomalu samo zejscie zajmuje jej ok 15 minut no ale jeszcze z gondola masakra
Ja mieszkam na 3 piętrze i nie wyobrażam sobie go wnosić po mojej sieni która jest tak wąska że nie umiałabym się nawet obrócić ale ja naszczeście przypinam wózek na dole do kaloryfera i spokój. Mały do jednej ręki zakupy do drugiej i jakoś dajemy rade
enka75
mamuśka :)
DOODA a myslałaś o noszeniu w chuście ??No tak do domciu musze go jakos wniesc,a obecny ktory mamy wazy ok 15 kg...wiec jest maly problem
odpada dźwiganie wózka, zawsze możesz wsadzić do kieszeni, mało interesują Cie nierówne chodniki, a i bez problemu można poruszać się np komunikacją miejską. No a przede wszytskim maluch jest blisko Ciebie
jot79
Fanka BB :)
DOODA a myslałaś o noszeniu w chuście ??
odpada dźwiganie wózka, zawsze możesz wsadzić do kieszeni, mało interesują Cie nierówne chodniki, a i bez problemu można poruszać się np komunikacją miejską. No a przede wszytskim maluch jest blisko Ciebie
Ja co prawda nie w chuście a w klasycznym nosidełku, raz poszłam na spacer... pewiem szczerze, ze byl to niezły trening, dla mojego kręgosłupa, małej się bardzo podobało, później zauważyła, ze jej nózki dotykaja o moje i się specjalnie zapierała żeby się odbijać, no i się umęczylam dodatkowo. Myslę, że mała się przyzwyczai, ja zgubię zbędne kg, tylko nie wiem co z moim kręgosłupem. ale generalnie super sprawa, na jakies roztopy takie nosidło. Nie wiem jak z chusta, bo pewnie na poczatku miałbym problem z wiązaniem, ale dużo pozytywnych opinii słyszałam
enka75
jot79 - z tymi nosidłami echh dużo by pisac, cięzko było Ci bo ono zapewne nieodpowiednie było nie rozkładało właściwie ciężaru , do tego muszę przyznać że też kiedyś miałam nosidło ale na szczęście szybko na chuste przeniosłam się , jest ona o wiele zdrowsza dla dziecka a i dla matki, która nosi , jeśli jesteś tym tematem zainteresowana to mogę na priv albo na forum chustowe zapraszam Chustoforum
mili- nie wiesz czy sie przyda jeśli nei spróbujesz
powiem tyle że mała ma blisko pół roku a nie mam do tej popry wózka, gdy były sniegi, spokojnie chodziłam na spacery nie męcząc się z wózkiem ;-) i jak na razie wózka nie planuję
natomiast jeśli macie nosidła to BŁAGAM nie noście dzieci przodem do świata
mili- nie wiesz czy sie przyda jeśli nei spróbujesz
powiem tyle że mała ma blisko pół roku a nie mam do tej popry wózka, gdy były sniegi, spokojnie chodziłam na spacery nie męcząc się z wózkiem ;-) i jak na razie wózka nie planuję
natomiast jeśli macie nosidła to BŁAGAM nie noście dzieci przodem do świata
a ja kupilam do noszenia i w sumie zaluje bo wydalam niepotrzebnie 100 na jakas chuste a skorzystalam moze z 5 razy niby wszystko fajnie dzidzia blisko i wogole ale wygodniej robi sie zakupy majac wozek gdy mozna spokojnie obejrzec co sie chce i wogole ja tez czuje sie swobodniej nie majac zawieszonego dziecka na sobie. a teraz to juz wogole obie jestesmy zadowolone z wozka, ja bo jest lekki latwo sie prowadzi i po zlozeniu nie zajmuje duzo miejsca a Wiki bo moze podziwiac co sie dzieje do okola i fajnie jej sie w nim spi, ani razu nie plakala przy wkladaniu jej do tego wozeczka a przy poprzednim to jej ryk niesamowity
reklama
enka75
no cóż każdy ma prawo wyboru i korzysta z tego co mu wygodniej :-)
a co do zakupów w CH to i bez dziecka staram sie je omijać , nie lubie marketów aaale to juz inna historia
no w każdym razie obecnie jestem na etapie poszukiwań fotelika samochodowego, coś pomiędzy maxi cosi Tobi a Besafe Izi Combi X2 ( z tym że ten ostatni drogawy jest)
a co do zakupów w CH to i bez dziecka staram sie je omijać , nie lubie marketów aaale to juz inna historia
no w każdym razie obecnie jestem na etapie poszukiwań fotelika samochodowego, coś pomiędzy maxi cosi Tobi a Besafe Izi Combi X2 ( z tym że ten ostatni drogawy jest)
Podziel się: