reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Doda bardzo Ci współczuje. My mamy windę i jest super. Jak jest popsuta to jest ciężko. Mieszkamy na 6 piętrze. Nie wyobrażam sobie wnosić tam wózka.

reklama
hiHI Fredka my tez mieszkamy na 6 piętrze no i na szczescie jest winda. Moja kolezanka mieszka na 4 bez windy i sama nie daje rady z wozkiem a co dopiero jeszcze zakupy schodzi schodek po schodku pomalu samo zejscie zajmuje jej ok 15 minut no ale jeszcze z gondola masakra

Ja mieszkam na 3 piętrze i nie wyobrażam sobie go wnosić po mojej sieni która jest tak wąska że nie umiałabym się nawet obrócić :) ale ja naszczeście przypinam wózek na dole do kaloryfera i spokój. Mały do jednej ręki zakupy do drugiej i jakoś dajemy rade :)

Ja to mam dobrze-mieszkam na wsi:-)
Jak narazie poszukujemy taniego i dobrego krzesełka do karmienia bo ten który w spadku dostaliśmy robi się za mały.

No tak do domciu musze go jakos wniesc,a obecny ktory mamy wazy ok 15 kg...wiec jest maly problem :(
DOODA a myslałaś o noszeniu w chuście ??
odpada dźwiganie wózka, zawsze możesz wsadzić do kieszeni, mało interesują Cie nierówne chodniki, a i bez problemu można poruszać się np komunikacją miejską. No a przede wszytskim maluch jest blisko Ciebie :-D

DOODA a myslałaś o noszeniu w chuście ??
odpada dźwiganie wózka, zawsze możesz wsadzić do kieszeni, mało interesują Cie nierówne chodniki, a i bez problemu można poruszać się np komunikacją miejską. No a przede wszytskim maluch jest blisko Ciebie :-D

Ja co prawda nie w chuście a w klasycznym nosidełku, raz poszłam na spacer... pewiem szczerze, ze byl to niezły trening, dla mojego kręgosłupa, małej się bardzo podobało, później zauważyła, ze jej nózki dotykaja o moje i się specjalnie zapierała żeby się odbijać, no i się umęczylam dodatkowo. Myslę, że mała się przyzwyczai, ja zgubię zbędne kg, tylko nie wiem co z moim kręgosłupem. ale generalnie super sprawa, na jakies roztopy takie nosidło. Nie wiem jak z chusta, bo pewnie na poczatku miałbym problem z wiązaniem, ale dużo pozytywnych opinii słyszałam

jot79 - z tymi nosidłami echh dużo by pisac, cięzko było Ci bo ono zapewne nieodpowiednie było nie rozkładało właściwie ciężaru , do tego muszę przyznać że też kiedyś miałam nosidło ale na szczęście szybko na chuste przeniosłam się , jest ona o wiele zdrowsza dla dziecka a i dla matki, która nosi , jeśli jesteś tym tematem zainteresowana to mogę na priv albo na forum chustowe zapraszam Chustoforum
mili- nie wiesz czy sie przyda jeśli nei spróbujesz:-D
powiem tyle że mała ma blisko pół roku a nie mam do tej popry wózka, gdy były sniegi, spokojnie chodziłam na spacery nie męcząc się z wózkiem ;-) i jak na razie wózka nie planuję

natomiast jeśli macie nosidła to BŁAGAM nie noście dzieci przodem do świata :szok:

a ja kupilam do noszenia i w sumie zaluje bo wydalam niepotrzebnie 100 na jakas chuste a skorzystalam moze z 5 razy niby wszystko fajnie dzidzia blisko i wogole ale wygodniej robi sie zakupy majac wozek gdy mozna spokojnie obejrzec co sie chce i wogole ja tez czuje sie swobodniej nie majac zawieszonego dziecka na sobie. a teraz to juz wogole obie jestesmy zadowolone z wozka, ja bo jest lekki latwo sie prowadzi i po zlozeniu nie zajmuje duzo miejsca a Wiki bo moze podziwiac co sie dzieje do okola i fajnie jej sie w nim spi, ani razu nie plakala przy wkladaniu jej do tego wozeczka a przy poprzednim to jej ryk niesamowity

reklama
no cóż każdy ma prawo wyboru i korzysta z tego co mu wygodniej :-)

a co do zakupów w CH to i bez dziecka staram sie je omijać , nie lubie marketów:-D aaale to juz inna historia

no w każdym razie obecnie jestem na etapie poszukiwań fotelika samochodowego, coś pomiędzy maxi cosi Tobi a Besafe Izi Combi X2 ( z tym że ten ostatni drogawy jest):confused::dry:

Do góry