reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

A my juz kocyk dla maleństwa posiadamy. Był prześliczny dlatego nawet się nie zastanawiałam :-).
Z resztą rzeczy mam podobnie jak Zofcia. Poczekam jeszcze trochę....
Wózek i łóżeczko na sam koniec. Może nawet we wrześniu ;-). W sumie wiem jakie chcę dlatego nie będę traciła czasu na szukanie i przebieranie w tym całym asortymencie. Aczkolwiek teraz jak widzę takie rzeczy to uśmiech mam od ucha do ucha :-).

Jeśli chodzi o moją garderobę to...na razie chodzę z rozpiętym guzikiem. Irytujące jest to, że zamek też się nie dopina :crazy:. Chodziłam ostatnio z zamiarem kupienia czegoś "większego" i jak trafiłam na spodnie które mi się podobają to...owszem dopnę się ,ale na nogach...worek :crazy: A na typowe spodnie ciążowe, które byłyby na mnie jeszcze nie trafiłam :sorry2:. Tak więc pozostaje mi nadal zakrywać "rozporek" dłuższą bluzką :dry:.

reklama
z tymi rozmiarami to indygo ma rację:tak: moja córcia też była duża i prawie od razu nosiła 62... a jak się okaże, że urodziła się kruszynka 2500g, to zawsze można na szybko kilka ciuszków dokupić mniejszych;-).
A wózek, lóżeczko, wanienke itp, to mam po pierwszym dzieciaczku- więc odpadaja mi takie zakupy.

A mi z kolei mama radzi kupić ubranka w różnych rozmiarach, bo kiedy ja się urodziłam byłam taki mały kurczaczek, że wszystko było na mnie za duże(własnie 2500g).:-D
Zobaczymy jak będzie z naszym maluszkiem,ale też nie sądzę żeby był jakichś sporych rozmiarów. ;-);-) Wolę być zabezpieczona wrazie co.

Ostatnia edycja:
Ja uważam żeby w te przesądy aż tak nie wierzyć, bo człowiek oszaleje...

Ja powiem Wam tak: kiedy jeszcze brałam tabsy a byliśmy z mężem na zakupach nie omijałam półek z asortymentem dla dzieci, wręcz przeciwnie jakieś drobiazgi kupowaliśmy, później decyzja o odrzuceniu tabletek i co za 3 m-ce pojawiła się malutka fasolka!

A do teraz mam już dwa kartony różnych rzeczy (UNISEX) dla dzidzi, w stylu np zestawu do paznokietek, grzebyczka i szczoteczki do pielęgnacji włosków, termometr do pomiaru temp. wody przy kąpieli, pare ciuszków itp

Ale co do wózka np to jeszcze poczekamy bo po 1 nie mamy gdzie go teraz dać, bo na wiosne szykujemy się do remontu a po 2 może do wakacji będą jakiś nowe wzory u producentów.

A właśnie dziewczyny jakie są wasze koncepcje co do wózków??? Bo mnie się podobają coś w stulu gondoli np xlandery ale to dzidzia ma mieć wygodnie i ciepło a nie mama modnie z fajnym wózkiem wyglądać przecież... :sorry2:

No właśnie tak czytam o tych rozmiarach i doznałam olśnienia a'la św. Paweł na drodze do Damaszku, że przecież rozm 56 może być za mały,bo nie wiadomo czy się urodzi mała kruszynka,czy taka trochę większa...:confused:
Poza tym tak sobie przeglądam ciuszki na Allegro i po prostu napatrzeć się nie mogę, takie cudne. :-D Zresztą jak się dobrze popatrzy,to można trafić na dobrą okazję cenową... Aż człowieka korci, żeby pozamawiać wszystko z góry na dół.

wiecie co, mnie juz tak nie rajcują ciuszki, skarpetki i takie tam.. ale w pierwszej ciązy szalałam strasznie... rezultat był taki, ze ciuchów miałam o połowe za dużo - i tych ciążowych i tych dla dzidziusia... dlatego teraz ciesze sie ze mniej wiecej rodzic bede w tym samym czasie, poniewaz nie bede musiała cudowac z ciuchami na lato i zime; mam wszystko poukładane w szafie...
apropo wózków to mam xlandera i jest jakby to powiedziec dosc ciezki... z jednej strony to dobrze bo na wiejskie wyboje małe kółeczka uległyby destrucji, a z drugiej strony źle, bo z pierwszego piętra musze go znosic i wnosic z powrotem...
myśle ze jak mi gin powie za 1,5 tyg ze z dzidzią wsio gra, to pewnie nie przejde obojętnie koło smyka czy wojasa... ale tez bardziej zakupy przemysle niz w pierwszej ciąży, bo pamietajcie kochane, emocje emocjami,a potem nie wiadomo co z tymi ciuchami zrobic! :sorry2:
aha, i polecam ciuchy od razu na rozmiar 62 cm... jeśli urodzi sie dzidzia nawet 53 cm, to mozna ją w te ubranka ubierac - przynajmniej ma luźno i swobodnie... bo ciasnota to najgorsze co mozemy zrobic naszym kluseczkom... ja urodziłam synka 57 cm i za długo w tych ubrankach na 62 nie pochodził...

RENIFER_24 masz racje z tymi rozmiarami ciuszków, ja mam tylko dwie pary śpioszków i dwie pary bodów w rozmiarze 56, a resztę ciuszków które posiadam mam na 68 nawet i wzwyż, tj przykładowo koszulki / kaftaniki nie są wcale takie duże, a że mój mąż ma 190cm wzrostu wielki rozmiar buta :-) i jak dzidzia wda się w tatusia, a nie w mamusie to będzie wielkoludek mały :tak:dlatego o ciuszkach w rozmiarze 56 nawet nie myśle, a jak kruszynka w ostatnich m-cach ciązy okarze się właśnie kruszynką to ileż jest to wyskoczyć i wybrać pare mniejszych rzeczy.

A co do wózka to podoba mi się właśnie ten XLANDER: http://www.allegro.pl/item553454315_x_lander_x3_gondola_x_pram_x_bag_gratis_w24h.html
ale czy ta godnolka nie jest za skąpa dla dzidzi która ma przyjść na świat z końcem września...??? Sorry za wyrazenie ale mimo że bardzo mi się ten wózek podoba to wydaje mi się, że ta gondolka to wy***dóweczka i może być dzidzi za ciasno w beciku i w kombinezonie... POMÓŻCIE!!! Bo zwykłego wózka nie chcę, ale chyba taki mi zostanie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nam ta gondola starczyła do marca, czyli na pięc miesiecy... później robiła sie troche przy mała, ale i tak miki mi sie buntował i chciał oglądac świat z innej perspektywy...
jak sie do niej dokopię to Ci mogę zmierzyc ile ma w środku cm... :tak:

Jak już zeszło na tematy wózków to ja mam 3 typy, aczkolwiek na razie tylko i wyłącznie na podstawie zdjęć, opisów itp. itd. Na żywo nie oglądaliśmy jeszcze nic, na to jest sporo czasu jeszcze :-)
Wkleję linki [mam nadzieję, że można] Wózki JUMPER X wózek TAKO wys.0 zl NOWY MODEL (563605202) - Aukcje internetowe Allegro TAKO JUMPER
NAJMODNIEJSZY WÓZEK BABY ACTIVE JET+FOTELIK (563513468) - Aukcje internetowe Allegro BABY ACTIVE JET
Coneco V3 3w1 GŁĘBOKI+SPACERÓWKA+FOTELIK MAKED (563297158) - Aukcje internetowe Allegro
CONECO V3
Co myślicie o tych wózkach ? :zawstydzona/y: Jakie Wy macie typy?

reklama
Do góry