reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Doris- hehe tez sie zastanawialam nad tym zestawem mebelkow:-D, a posciel bedzie fajna, taka niebieska ma moja kuzynka i calkiem fajna jest

Co do dostepu do dziecka przy moskitierze i karuzeli, to ja mialam problem z dostaniem sie do dziecka przy karuzeli, moskitiery sie nie dorobilam w chcialam, i nie stanowi ona zadnej przeszkody

reklama
No wlasnie lady ja Ci powiem ,że jak Miki byl maly to mialam baldachim taki bawełniany ,ale taka moskitiera wydaje mi sie taka bardziej przewiewna, zwlaszcza ze to szyfon. Zobaczymy jak to załoze na łozeczko (którego jeszcze nie mam - hihi). Co do karuzeli to ja nie planuję , bardziej wolałabym samą pozytywkę albo jakies światełka.
A co do koloru pościeli to ja wybralam kolor ecru :-)

A co tam... pochwalę się moimi nowymi zdobyczami ciuszkowymi :-)
Ogrodniczki z tygryskiem kupilam na Allegro za 6,50 :szok:
Reszta kupiona w sklepie :)
IMG00004-20100529-1824.jpg
IMG00005-20100529-1824.jpg
IMG00006-20100529-1825.jpg
IMG00007-20100529-1825.jpg
IMG00012-20100609-1209.jpg
IMG00013-20100609-1209.jpg

Sivle no to podziwiam wytrwałości. Ja jakoś nie mogę. Ciagle cos mi w ręce wpada : a to ręczniczek , a to skarpetki , a to znow jakiś sweterek.... Nie potrafię przejsc obojętnie. Na allegro tez ciągle łapię się na tym ,ze otwieram z nastawieniem kupna czy obejrzenia czegos akurat nie dla maleństwa , a jakos konczy sie na kupnie czegos akurat dla niego.

Mnie czasami ciągnie, ale hamulcem jest to że na razie nie mam kasy, więc nie ma czym szaleć;) Poza tym za miesiąc mam dostać paczkę od siostry i bratowej z ciuszkami dla dziecka. Więc dopiero wtedy będę wiedziała co dokupić i się za to wezmę ;)

a ja wlasnie ze wzgledu na to ,że raczej nie cierpię na nadmiar gotówki tak sobie rozkładam to wszystko, bo nie wiem czy bym tak na raz dala radę połowę potrzebnych rzeczy kupić. Fajnie ,ze dostaniesz rzeczy od kogos , to wtedy faktycznie dokupisz to co Ci brakuje. Ja niestety buduję wszystko od podstaw. Od siostry mogę dostac jedynie rzeczy dla dziewczynki - wiec podziekowalam :-). Po Mikolaju tez nic nie mam nawet jednej skarpetki , bo mialam wtedy taką znajomą ,która bardzo biedna byla i wszystko jej dalam łącznie z krzeselkiem do karmienia , wózkiem i łózeczkiem. Nie ubolewam nad tym , cieszy mnie to kupowanie dla dzieciątka.

Ja właśnie z ciuszków to już mam praktycznie wszystko. Wózek dostaniemy od moich rodziców, łóżeczko od teściów. Mam już dwie paczki pieluch po 94szt, ręczniczki dwa, kocyk. Pozostanie nam do kupienia jeszcze podgrzewacz do butelek, butelki, smoczki, kosmetyki, pościel... Ojj jeszcze dużo przed nami :)

reklama
Concita- super zakupy

Ja tez czesto zagladam na allegro, i szukam wlasnie takich okazji, gdzie mozna cos za pare zloty kupic, albo odebrac osobiscie, ale dla maluszka nie kupuje nic dopoki nie wiem kogo sie spodziewac:-)

Do góry