reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Moje dziewczynki mówia ze nie ma jak pampers. I ze te tańsze są tylko z pozoru tańsze. Bo w papmpersie nie zdażyło im się nigdy aby dziecko przelało pieluchę. A w biedronkowym i lidlowskim owszem. Kiedyś dade robił pampers, i te z przed kilku lat były całkiem Ok. Ale teraz niestety nie jest to juz to. Zresztą spróbowac mozna i innych, a do pampersów zawsze wrócić.

reklama
co do tańszych odpowiedników pieluch pampersa, to ja polecam dada, z biedronki :-) Niestety pampersy są najlepsze, naprawdę, ale też sa strasznie drogie :baffled: Wypróbowałam już wiele i dada w stosunku do ceny są najlepsze :tak:
Sporo moich koleżanek i kuzynek używa właśnie tych biedronkowych i są bardzo zadowolone, ja na początek kupię pewnie jakieś firmówki ale potem chyba też pojadę na DADA

A tu nasze ostatnie zakupy
Tekstil krótki rękaw 2.99 a długi 5.99

SDC16491.jpg
lumpek 5 i 1 zł
SDC16493.jpg
różowy pajac tekstil 12.99 a biały w różowe myszki lumpek 1.50
SDC16488.jpg
lumpek 1.90
SDC16490.jpg

Pierwsza szuflada w komodzie robi się coraz bardziej pełna ;-)

no ja tez mam jedna zajeta :tak:- ale to sa rzeczy ktora sama kupilam
jak nadejda rzeczy od mamy i siostry to bedzie trzeba mebelki juz kupowac :szok:

co do pampersow,to ja jestem za firma Pampers - jakos probowalismy innych firm i zawsze cos bylo nie tak. Tak wiec poki co jedna paczuszke mam juz zakupiona - Pampers New Baby 1 :-)

Chce zakupic tez na eBay rozki dwa - tylko jeszcze nad farba mysle - ten z podusia to chyba zielony,bo mam zielony wozek,a ten z uszkami,to chyba tez zielony,ewentualnie ten berzowy

2.jpg1.jpg

Widze,ze juz wiekszosc szaleje i juz sporo ubroanek pokupowala - ja duzo dostane,wiec skupiam sie tylko na dodatkach - tj. np. te rozki i tym podobne.

Ostatnia edycja:
W rossmanie pieluszki pampers 1 sa po 22,9. Bardzo dobra cena.
Tylko zastanawiam sie czy nie za wczesnie na zakupy pieluchowe.
A co do inych firm to ja tez uwazam , ze z pozoru sa tylko tańsze. Pampersy sa bardziej chłonne i nie zbijaja sie w bryłę jak dziecko nasika. Teraz uzywamy hagisow bo my juz pieluchowi tylko na nocki. A sa 10 zl. tansze.

My tez teraz tylko na noc mam pieluszki dla Seema,wiec tansze kupilam i sa nawet ok,ale takie bardziej twarde niz orginale Pampers sa mieksze.
Co do kupowania juz teraz,to jest tak,ze nas juz 3 nauczyla,ze lepiej juz wczesniej zaczac kupowac,bo potem to taki maluszek zuzywa ich sporo i nagle taki wydatek to tez niezbyt. Mam poki co jedna mala paczke, po wyplacie kupie znow jedna i tak co miesiac po jednej :-)

mam juz tez zakupiony wozek Quinny Zapp - to tak zeby w aucie byl,bo to tylko do tego stelaza nosidelko wloze i smigac moge do szkoly jednego odprowadzic,a pozniej do przedszkola drugiego

quinny  zapp.jpg07.11.11    (6).jpg

Ostatnia edycja:
my sporo kupujemy urzywanych rzeczy - np. chustawka,czy ten wozek Quinny - normalnie cena nowych rzeczy to :szok: a tak na aukcji na eBay kupilismy i duzo taniej :-)

reklama
Do góry