reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Dziekujemy za mile slowka no i przyznajemy ze na brak apetytu to Julek nie narzeka - na potwierdzenie dodam jedynie , ze pelzac nauczyl sie na flipsa:-)

Asia rzeczywiscie cala polityka tej firmy (stokke) polega wlasnie na tym aby dziecko od malego siedzialo z rodzicami przy stole. Nam ta idea bardzo odpowiada:-)

Kasia De Miki w kuchni bajera! I widac ze krzeselko lubi! A wogole to krzeselka z Ikei sa super - my zamierzamy tez jedno kupic teraz na wyjezdzie bo cos nam przez te 3 miesiace bedzie musialo sluzyc. No a z Ikei juz sprawdzilismy i Julkowi sie podobalo:-)

reklama
KasiaDe popieram, te krzesełka z Ikei sa bardzo fajne, i jak widać najbardziej zainteresowanemu też się bardzo podoba :-) :-) :-) :-)

Ale krzesełka super a chłopaki w nich jeszcze bardziej :)
Ja właśnie chciałam pytać o foteliki - co dziewczyny polecacie? Może któś już coś sprawdził ? (chodzi mi oczywiście o te od 9 kg i w sumie wszystko jedno czy do 18,25 czy 36...)Wiem że kiedyś gdzies już o tym było ale nie mogę znaleźć...oglądałam między innymi ten co Sylwia kupiła - mówię na nie "conieco" ale i mnóstwo innych no i głupieje i nie wiem co wybrać...Oczywiście cenowo wolałabym coś rozsądnie pośredniego - bo znalazłam i takie po 1200 i wiecej...ale to za drogo wg mnie. Dziewczyny piszcie co wiecie, Sylwia jak się u was sprawdzi - napisz. Musimy cos kupić koniecznie bo Karol niedługo nogi na zagłówek założy :) a jeździmy sporo

Baśka my nad nowym fotelikiem zastanawialismy sie juz dosć długo przejrzeliśmy mnóstwo modeli interesował nas taki własnie od 9 kg bo Wojtek waży juz 11.100 wiec potrzebna była zmiana. Cenowo raczej sie nie ograniczalismy bo wiadomo że bezpieczeństwo jest najwazniejsze.
Obejrzelismy mnóstwo modeli i na końcu wybieralismy pomiedzy maxi cosi a tym coneco. Modele tych dwóch producentów praktycznie niczym sie nie różnia, coneco ma fajniejszą milsza w dotyku tapicerkę, wygodniejsze mocowanie do samochodu a my czesto przekładamy fotelik z jednego auta do drugiego wiec to dla nas wazne. Maxi cosi ma niewygodne montowanie i niemiła w dotyku tapicerkę.
Wiec w ostatecznym rozrachunku wygrał coneco który tez jest wiele tańszy.
W sklepie którym kupowaliśmy jest takie stanowisko z fotelem samochodowym i tam mozna wszystko przymierzyć Wojtkowi chyba ten tez przypadła do gustu.
Aha dziecko moze w nim spac bo ma regulacje pochylenia co przy łuzszej podróży jest bardzo wazne:-)
Ale sie rozpisałam.....

reklama
No właśnie musimy iść do sklepu się poprzymierzać
A co do ceny - my oczywiście nie myślimy o czymś typu hipermarket za sto zł ale co do wyższych półek- wydaje mi się że fotelik za 400 zł (np deltim) nie jest trzy razy mniej bezpieczny od tego za 1200 :) - tylko takie nam proponowano w salonie samochodowym jak ubezpieczaliśmy auto...zresztą na allegro też można takie znaleźć. Ale co do coneco Sylwia to mnie zachęciłaś, musimy poszukać w sklepach i przymierzyć bo samo oglądanie na ekranie to nie to samo

Do góry