reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

A ja jestem skołowana nie wiem może jeszcze poczekam z tym laktatorem, no chyba ż e zdecydowanie polecacie;-) i dziewczyny ja znowu o tej wanience, to co ze stelazem czy bez?
Zamówiliśmy torbę do wózka i może dzisiaj będzie:tak:
Hanuś ja też tak mam wszystko muszę zobaczyć na żywo jak będzie wyglądało:blink: nic mnie tak nie cieszy. Fajne te łóżeczko Piotrusia:tak:

reklama
Nie wiem co z tym laktatorem. Koleżanka mówiła, że sobie radzi bez i nie wiem, czy kasę wydawać...

Dziewczyny, zabierzcie ode mnie słodycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przy pierwszym dziecku nie miałam laktatora - najbardziej się przydaje jeśli ktos na długo zostawia dziecko pod czyjąś opieką i musi odciągnąć duzo mleczka. Przy nawale pokarmu ok. 4-5 doby odciągałam nadmiar ręcznie, pod prysznicem, masując piersi - wtedy czułam, że pokarmu jest nadmiar, piersi robiły się twarde, potem laktacja się ustabilizowała i tylko maluch spijał tyle ile mu było potrzeba. Nic nie trzeba było odciągać, ale po powrocie do pracy karmiłam już króciutko.

A ja jestem skołowana nie wiem może jeszcze poczekam z tym laktatorem, no chyba ż e zdecydowanie polecacie;-) i dziewczyny ja znowu o tej wanience, to co ze stelazem czy bez?
Zamówiliśmy torbę do wózka i może dzisiaj będzie:tak:
Hanuś ja też tak mam wszystko muszę zobaczyć na żywo jak będzie wyglądało:blink: nic mnie tak nie cieszy. Fajne te łóżeczko Piotrusia:tak:

Moze poczekaj z laktatorem i zobacz jak to bedzie u Ciebie, bo moze wcale nie bedzie potrzebny. U mnie akurat byl, ale u kazdej kobiety jest inaczej...
A co do wanienki, to osobiscie goraco polecam taka ze stelazem. Przynajmniej nie trzeba sie tak schylac:tak: Ja mam zwykla duza i do niej osobno dokupowalam stelaz.

Ależ napłodziłyście tych postów :D autentycznie mam zaległości :D Ale super, że tyle piszecie bo to skarbnica wiedzy!!!!

Anetko - Śliczne te kompleciki :) ja ostatnio na allegro buszuję i normalnie nie wiem czy będzie chłopak czy dziewczynka, ale nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam kilka fajnych rzeczy takich bardziej uniseks ze wskazaniem na chłopięce :D jak dotrą to porobię fotki :) i wkleję :)

Hanuś - piękne łóżeczko ehhh rozmarzyłam się :):):) już bym chciała swoje przygotować, a tu nawet jeszcze pokój nie gotowy, nie ma łóżeczka.... tylko materac zamówiony.... ehh....

Jeśli chodzi o kosmetyki to ja zaopatrzyłam się w Oilatum i Sudocrem, na brodawki bepanthen oraz sól fizjologiczna do przemywania oczu. Kupiłąm też zapas jałowych gazików. Jeszcze chcę kupić kremik ochrony na zimę i spirytus do przemywania pępka, na początek chyba wystarczy... no mam jeszcze oliwkę dla niemowląt, może się przydać.

Natomiast wkładki laktacyjne kupiłam z firmy Hartmann, nie mam pojęcia czy będą ok... ale kupiłam je przy okazji zakupu podkładów ginekologicznych i majtek siatkowych, więc za jedną przesyłką ;) jeśli będą do kitu.... to zmienie:) Butelki mam z Aventu kupione w promocji 2 w cenie jednej :)

No to by było na tyle :D

Oto kombinezonik i komplecik dla mojego maleństwa:
1003075qj0.jpg

Kombinezon z allegro ( jeszcze nie prasowałam:zawstydzona/y:):-)

Dziewczyny sliczne rzeczy dla maluszkow:-):tak:.

Co do laktatora to tak jak ewcia79 powiedziala kazda z nas jest inna i roznie bedziemy produkowac pokarm. Duzo tez zalezy od dziecka, jak bedzie ssac i czy bedzie stymulowac piersi do wytwarzania wystarczajacej ilosci pokarmu. Ja akurat mam elektryczny laktator Medeli i bez niego nie udaloby mi sie karmic corki. Mleko bardzo szybko mi wyplywalo, mala najadla sie i pozniej nie chciala dluzej ssac i stymulowac, dlatego po kazdym karmieniu laktator szedl w ruch i dzieki temu mialam nie zaklocona produkcje mleka.
Co do przechowywania naszego mleczka to juz chyba Martynaag odpowiedziala, natomiast jesli chodzi o odgrzewanie odciagnietego mleka to napewno nie wolno doprowadzic do gotowania i nie powinno podgrzewac sie w mikrofali poniewaz w wysokiej temperaturze mleko to traci na wartosci a zagotowane mogloby zaszkodzic maluchowi. Jesli bylo zamrozone to rozmrazalam w cieplej wodzie po czym przelewlam do butelki i otwarta butelke podgrzewalam w garnuszku z goraca woda. Jesli bylo malo mleka lub bylo nie mrozone to wystarczylo podgrzac w zagotowanej wodzie, natmiast mrozone to stawialam garnek z woda na malym ogniu tak by sie woda nie gotowala i wkladalam butelke a mleczkiem czesto mieszajac.

Lunia - śliczne te ciuszki!

Wkładki laktacyjne - bardzo lubiłam z Canpolu, a na klęskę urodzaju polecam Chicco.

lunia83 : sliczne ubraneczka :-) ajj jakie to wszystkie jest słodziutkie :tak:
ja tyle tych ubranek nakupilam i podostawalam, ze mam watpliwosci czy Julia zdazy wszystko ubrac zanim wyrosnie :p

reklama
witam wczoraj na alegro kupiliśmy z moim M wózek z fotelikiem i bedzie w poniedziałek nic nadzwyczajnego ale mi sie podoba i jest niedrogi. wklejam zjecie tylko kolorek wybraliśmy czerwonwo czarny a na zdjeciu jest inny. wlkeje jeszcze ten kolorek który wybraliśmy.

Załączniki

• MAKED_ALL_5[1].jpg
    MAKED_ALL_5[1].jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 59
  • 5678[1].jpg
    5678[1].jpg
    78,3 KB · Wyświetleń: 73
Do góry