reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

hey dziewczyny...
Wy juz kupujecie kosmetyki:confused: jakos wydaje mi sie zawczesnie...

Ja ostatnio ogladalam kombinezony i znalazlam taki jeden sliczny, ale cena tez byla sliczna (170zl) wiec stwierdzilam musze znalesc inny

reklama
ja z kosmetyków mam żel do mycia od pierwszych dni z oliwką, oliwkę i krem na pupe (penaten), kupiłam też bepanthen. Hanuś pudru narazie nie kupiłam położna w szkole rodzenia mówiła że łatwo nim "fałdki" maluchowi zapaskudzić...
butelki duże avent małe tommee tippee
kombinezona narazie nie kupiłam rozglądam się ;-)
ubranek mam aż nadto:zawstydzona/y: bo ciężko było się powstrzymać
pościele prześcieradełka są
stanik laktacyjny - oj ciężko mi się wziąść za ten zakup bo zwyczajnie mi się nie podoba:sorry2: ale będzie trzeba
a i kupiłam tą karuzelkę o której pisała Aneta tylko że z takimi misiami przebranymi za pszczółki:-D już się doczekać nie mogę
dalej nie mam wanienki...

A kupujecie laktator?

Ostatnia edycja:
witam

może lepiej coś takiego:
BELLA Mama Wkładki Laktacyjne (30 szt.) | SuperKoszyk.pl

a do karmienia po prostu zdjąć

poza tym na tym sklepie znalazłam sporo tanich rzeczy typu pieluchy, zamówiłam kilka dla koleżanki tak na próbę (bo ona trochę boi się internetu) szybko przysłali ,bo rano zamawiałam i na drugi dzień już miała dostawę u siebie za przesyłkę za pobraniem i w dodatku kurierską zapłaciła tylko 12 zł plus to co kupiła. Jak bym miała sama to przynieść to ja dziękuję :szok: a tu facet do domu przynosi:cool2:.

a jakich pieluszek używacie? tak dla 6 miesięcznego bobaska?

Nik_i ja mam już zakupiony laktator avent z buteleczkami w komplecie.
Hanuś - niektóre mamy z innych forów chwalą puder, jednak więcej było tych co ani razu z niego nie skorzystały. A ja sobie nie bardzo mogę wyobrazic jak posmaruję Mateuszka sudocremem to jak mam na to puder sypnąc? Ale może to co innego bo ja zero praktyki i nawet takiego małego szkraba nigdy na ręku nie trzymałam :zawstydzona/y: i już się boje :baffled:
Co do karuzeli to ja upatrzyłam taką Fisher Price Karuzela Rainforest (444594068) - Aukcje internetowe Allegro ale od znajomych i na szkole rodzenia słyszałam, aby takiemu maleństwu nie przyczepiac nic na razie kręcącego się nad główką, bo po pierwsze nie bardzo widzi, poźniej jak będzie widział to będzie dla niego nowośc i będzie lepiej się tym cieszył a i jeszcze okuliści nie bardzo je polecają dla takiego maleńkiego szkraba. Ale wiadomo co mama i lekarz to inne zdanie. Więc ja i tak kupuje ale nie spieszę się z tym.

pozdrawiam
Clue

My wczoraj z mezusiem pojechalismy jeszcze raz na zakupki, kupilam 3pak bodow z dlugim rekawkiem, mydelko, oliwke i chusteczki- wszystko z bambino, jakos te kosmetyki mi najbardziej podchodza
Darka88 wlasnie wczoraj kupilam identyczne wkladki laktacyjne
aga111 nio ten kombinezon oprocz polarka ma cos jeszcze w srodku, taka fizelinke jakby
Co do pudrow to tez czytalam ze dziewczyny ich nie uzywaja, tylko sudocremu

Ja na pierwsze dwa miesiace zycia do kompieli bede uzywala OLIATUM. Nic innego wtedy nie musze.
Ja laktator kupilam, z aventu.
Clue moja siostra kupiła swojej córce podobna karazulke i jest to dla Niej zbawienie, bo Wikusia wpatruje sie w to i slucha melodyjke z godzinke.

Ja tez kupilam tylko Oilatum no i jeszcze linomag- jakos go wole od sudocremu....
A co do laktatora, to bardzo przydal mi sie przy Tomku, wiec teraz tez kupilam- tylko ze z Tommee'go Tippee, bo slyszalam, ze jest bardzo dobry:tak:

Pudru nigdy nie stosowalam - podobno wlasnie moze zbierac sie w fałdkach i powodowac odparzenia...A jak juz odparzenie jest to wiem ze zwykla mąka ziemniaczana pomaga (choc ja osobiscie nie stosowalam bo tylko 2 razy mielismy odparzenie i sudocrem pomogl).

Laktator mam po poprzedniej ciąży - taki ręczny.

DARKA - napisalas ze moze lepiej cos takiego (czyli wkladki laktacyjne).....ale lepiej zamiast czego, bo mi to zabrzmialo jakby zamiast stanika do karmienia :sorry2::tak:....a tu zwiazku zadnego nie ma ;-)
Ja osobiscie wkladek z Belli nie polecam - przetestowalam kilka rodzajow, te byly najgorsze - fakt ze fajne cienkie, ale malo chlonne, a co najgorsze do brodawek przyklejaja sie takie wloski z tych wkladek....a jak sa rany na brodawkach to robi sie jakas masakra :sorry2:
Mi najbardziej pasowaly Penaten i teraz tez kupilam :tak:

reklama
Wkładki też mam Johnsons baby i mama kupiła nuk-a mam nadzieję że będą ok...
A zadam mega dziwne pytanie:zawstydzona/y: już mi wstyd :zawstydzona/y: mianowicie jak to jest z tym laktatorem - odciągamy i karmimy z butelki czy karmimy piersią a odciącamy nadmiar, no i jak już odciągniemy to przechowujemy- jak tak to jak ile i w jaki sposób przygotowujemy do podania- nie wiem . A może jest tak że jak maluch sprawia ból nie może się jak to mówiłyście "przyssać" wówczas laktator to jedyna opcja na naturalne karmienie? (i jeszcez czy to odciąganie laktatorem jest równie bolesne jak początki karmienia?).

Do góry