reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

reklama
Kupiliśmy wózek :-p:unsure::rolleyes2::huh:
Tzn zamowilismy i zaplacilismy i czekamy.....Ale po kolei.....

Dlugo sie zastanawialismy nad tym podwojnym wozkiem Phil&Teds....Najpierw ja M przekonywalam, ze jest on warty swojej ceny....a potem jak ja zaczelam miec watpliwosci czy bedzie on nam w ogole potrzebny....to M przekonywal mnie ze koniecznie tak :-D No wiec decyzja zapadla, ale z jego kupnem chcielismy sie wstrzymac do listopada, albo jego okolic ;-)
Tyle, ze ja zrobilam rozeznanie i okazalo sie ze za granica mozna go kupic sporo taniej (w Polsce jest juz dostepny - ceny masakryczne :baffled:).
A ze brat M wlasnie wyjechal sluzbowo do UK, stwierdzilismy ze to dobra okazja na tanszy zakup.
Niby wczesniej niz mialo byc, ale co tam, na wakacje przyda nam sie pojazd zajmujacy mniej miejsca w samochodzie:-p
No aleeee....znalazlam w UK sklep gdzie mozna kupic on-line i normalnie nam przysla.....tylko nie bylo do konca wiadomo czy bedzie ok, bo jest niezgodnosc adresu z karty kredytowej z adresem dostawy.....a oni taki wymog stawiaja.
Wiec zamowilismy, a jakby sie okazlo ze sie nie da, to w rezerwie byl brat M :-D
No ale wyglada na to ze wszystko sie udalo, dostalam potwierdzenie o wysylce i link gdzie moge sledzic droge wozka z UK do PL :tak:

Sorrki, za ten dlugi wywod, ale sprawa zakrecona i nie umialam krocej :sorry2:

A teraz prezentacja :-p No wiec za taki komplet zaplacilismy prawie 800 zł taniej niz zaplacilibysmy w Polsce (koszty calkowite, czyli razem z wysylka)....Mysle, ze sie oplacalo, co?

1496u82.jpg

Anetko, super wózek! Dla dwóch małych szkrabów na pewno będzie fantastyczny. Dwulatek potrzebuje jeszcze na 100% wózka. Bdb decyzja. Pozdrawiam.

Witam sprzedam wózek dziecinny Implast VOLANT 3 kolor seledynowo - szary , w zestawie gondola , spacerówka , fotelik samochodowy z mosliwością zaczepienia do kół, parasolka , , folia przeciw deszczowa oraz moskitiera , w razie zaintreserowanoia prosze o kontakt na -mail mozliwosc wyslania zdjęc pozdrawiam
e-mail kontaktowy mmk2404@wp.pl

Ja nie mam jeszcze zielonego pojęcia co kupować i wogóle dla mnie to jeszcze czarna magia, więc liczę na waszą pomoc dziewczyny, mam nadzieję na jakąś złotą listę, szczególnie jeśli dotyczy rzeczy przygotowanych do pójścia do szpitala.
Wiadomo wózek, łóżeczko musi być, ale to są oczywiste rzeczy, a co z drobiazgami?

jesli chodzi o wozeczek to ja mam juz swoj typ, ale na zakup zdecyduje sie dopiero po urodzeniu, z dwoch powodow: nie bede od razu wychodzic na spacery bo to w sumie listopad bedzie (nawet jego koncowka) wiec bedzie chlodno a po drugie musze poczekac na kaske :-p

co do ubranek musze przejrzec co mi po bartusiu zostalo i wtedy sie wybrac na zakupy uzupelniajace ;-)

Na pakowanie torby do szpitala mamy jeszcze duuuuuzo czasu, ale jak przyjdzie pora to pewnie jakas liste zrobimy :tak: W kazdym razie w tej kwestii dobrze jest sie zorientowac w szpitalu, w ktorym zamierza sie rodzic - bo roznie bywa.....w jednych zapewniaja i pieluszki i kosmetyki i ubranka i podklady i koszlule itd (mozna miec tez oczywiscie swoje).....a w innych nic :sorry:...tak jak np tam gdzie rodzilam w Warszawie......wiec mialam ze soba taka wielka walizke na kolkach - jak na wczasy normalnie :-D:-D:-D

A u mnie tak - mam juz wozek...podwojny Phil&Teds....poki co w wersji pojedynczej jezdzi Kuba....
A tak poki co nic nie kupuje, bo w zasadzie wszystko mam......
Czekam na potwierdzenie plci - jak bedzie chlopczyk to w zasadzie nawet ubranek nie musze kupowac bo po Kubie cala masa....A jak dziewczynka - to wiadomo, nie bede sie mogla oprzec tym rozowym cudeńkom :-D
Aaaaa....jedynie co to lozeczko....ale w sumie dla Kuby, planujemy kupic takie o wymiarach 140x70, ktore potem zamienia sie w tapczanik.....
A to obecne 120x60 bedzie dla maluszka :tak:

co do zakupów...to dużo ubranek zostało mi po Olku , moja siostra tez pewnie mnie obdaruje ....
ale tak jedno łużeczko mam po Oluśiu drugie trzeba dokupić, wózki mam ale jednoosobówki wiec dla bliźniaków sie nie nadaje, ubranka pewnie też trzeba dokupić.....
z torbą do szpitala to doskonale wiem co trzeba.....bo za pierwszym razem miałam takie braki że szok....
ach pokój trzeba bedzie odmalować ,
jeden fotelik mam drugi wezme od kuzynki która urodziła rok temu....

reklama
Ja mam już bardzo dużo ubranek. Dostałam od szwagierki i kuzynki. Sama kupiłam dwa bodziaki i kaftanik oraz kombinezonik zimowy. W ciuchlandzie nabyłam nosidło Baby Bjorn za całe 6 zł :-Ddodam,że nowe kosztuje ponad 200. Wczoraj przyjechał do nas od kuzynki leżaczek dla maluszka i przewijak na łóżeczko. Łóżeczko dostanę od szwagerki, muszę tylko dokupić materacyk.
Mam również dwa kompleciki pościeli Drewex kupione wramach promocji o 70% taniej:happy2:
Bardzo lubię szukać okazji, przecen i wyprzedaży;-):-)
Wózek kupimy chyba na początku listopada. Chcę to załatwić przed porodem, bo w komplecie jest fotelik samochodowy, w którym maluch wróci do domku.

Do góry