reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Kochane mam pytanie czy możecie polecić jakąś ksiażkę/poradnik o pielęgnacji maleństwa, bo jest tego całe mnóstwo na rynku a nie chcę trafić na jakąś szmirę. A lepiej legnąć się z książką w łóżku i poczytać :-) niż tylko ślęczeć przy komputerze, aż tyłek boli.

reklama
kiriam, nik-i - śliczne te waszekołyski, az nabrałam ochoty na taką. Coprawda znalazłam u teściowej na strychu kosz wiklinowy dla dziecka (gondolę) po moim M, ale niestety brak stelaża a przecież nie bede "na podłodze" kładała dziecka, musze chyba za stelażem sie rozejrzeć:-)
Jesli chodzi o łożeczko drewniane czy turystyczne to ja wybrałam drewniane(stabilniejsze się wydaje) zresztą nie było wyboru bo dostalismy takie z "tradycją" -czyli po starszych dzieciach które są w rodzinie.
W październiku mam zamiar zrobić całą reszte zakupów typu:
materacyk,
pościel,
pieluszki,
kosmetyki,
rożek z usztywnieniem kokosowym,
ręcznik z kapturkiem,
nozyczki,
ciepły kombinezon,
fotelik samochodowy,
przewijak,
komoda na ciuszki (i tym samym miejsce na przewijak)
szczotka do włosów dziecka,
grubszy kocyk- bo cienki już mam
i to chyba tyle, bo na zakupy ciuszkowe mam zakaz:(

Ostatnia edycja:
Zgodnie z obietnicą ;-)

Dzwonili że jutro przywiozą meble :-D już bym chciala w szafkach te malusie cudeńka układać :zawstydzona/y:

Żaneta dobrze jest teraz z tym internetem:tak: ja pomimo że nie muszę leżeć to soprorzeczy wypatrzałam w necie, chociaż niektóre z nich kupowałam w sklepie to zdecydowanie popieram przeglądanie, wybieranie i kupowanie online bo przeciez to właścnie wowczas mamy największy wybór.

Ja jeszcze wrócę do tematu karuzelki, narazie nie mam żadnej - polecacie.... jak tak to jaką???? w zasadzie to jakie zabawki kupujecie dla maluszków bo ja mam tylko dwie mięciutkie pozytywki...

kiriam, nik-i śliczniutkie te Wasze kołyski, takie przytulne :-) a my zdecydowaliśmy się na tradycyjną drewnianą. (jak mi się uda to też się pochwalę) Jak ją przynieśliśmy do domu to był juz późny wieczór i była rozłożna, i całą noc nie mogłam przez nią spać, musiałam wstać o 4 poskręcać, włożyć wszystko jak należy, ucieszyć się i dopiero spokojnie zasnęłam i spałam chyba do 9 :-) Teraz znów rozkręcona czeka aż zrobimy remont w pokoju maluszka, ale tym razem to tata ją skręci jak będziemy w szpitalu.
PS.Ja też większość rzeczy wyszukuję w necie a później idę obejrzeć w sklepie i zwykle kupuję na aukcjach bo zdecydowanie taniej.

Załączniki

• 2008 sierpień 074.jpg
    2008 sierpień 074.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 96
  • 2008 sierpień 064.jpg
    2008 sierpień 064.jpg
    50,3 KB · Wyświetleń: 70
Dziewczyny Super te wasze łóżeczka :tak:, a my jeszcze nie mamy :baffled:, ale mam nadzieję że w październiku uda nam się skompletować wyprawkę, bo czas ucieka ....:-)

te kołyski są naprawde super słodkie...Ja kupiłam łóżeczko turystyczne z bujakiem i musze je pochwalić naprawdę rewelacja i się sprawdza ...Polecam :-D:-)A kolyska ta biała najbardziej mi się podoba :-):-)jest piękna

kupiłam waśnie prześcieradełka, i już mam prawie całą wyprawkę- chyba...
zdecydowałam się kupić an allegro mam nadzieję że będą milusie:blink:.
Co do kolysek to karzda jest cudna... już bym chciała nad nią "wisieć" i wpatrywać się w maleństwo:sorry2:. Fajnie tak mieć takie patałaszki z "tradycjami" - moja mama wszystko rozdała został nam tylko becik zato jeszcze po babci do chrztu zimą jak znalazł tylko wypełnienie muszę wykombinować:dry:

Super kolyski my jeszcze musimy wozek kupic zdecydowlam sie na chicco enjoy trio jest lekki trzy w jednym i w miare tani.. a nastepnym razem zrobie zdjecie szafy z rzecami dla dzieci body naliczylam 27szt pajacykow 18 kombinezony trzy to sie nazywa chomikowanie w rodzinie co??? a co kombinezonow spiworkow to zrocicie uwage ja zapomnialam wczesniej napisac czy naja takie poprzeczne naciecie w dole spiworka jak tak to ok miejsce na pasy od fotelika jak brak to gwarantuej problemy z wpianniem do fotelika .... niestety musimy sie uczyc na bledach.... :sorry2:

Lucyann to się nazywa szaleństwo :-) My mamy co prawda trzy torby ubrań, bujaczek i matę, ale jeszcze nic nie kupiłam sama :wściekła/y: Ale Kamelek obiecał mi jutro pierwszą turę zakupów i nie radzę mu, żeby się wycofał z tej decyzji :-D

reklama
Jednak faceci maja przesrane z kobietamiw ciazy .... jak nie zakupy to remonty jak nie to humory jak nie humory to nagle sie okazuje ze juz maja nie pzrespane noce i babe z babyblusem.... ja zaczynam wspolczuc wiecie ja podsumowalam zakupy ktore jeszce sa przed nami na 1700zl juz sie zastanawiam jak polapie budzet a tu jeszce bym zmienila kanape w pokouj przed swietami a tak wogule to za chwile swieta i zakupy sterty prezetow dla rodziny i kolacja u nas juz sie boje jak to wyjdzie....??:shocked2::shocked2::shocked2::cool:

Do góry