reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

ANIA 22 widze, ze wybralas wozek, ktory cieszy sie duzym zainteresowaniem na forum :)tzn Twoj narzeczony wybral.
Jest na pewno funkcjonylny, ale jak Ty myslalas o glebokim a na lato o lekkim spacerowym, to zastanowcie sie jeszcze raz, czy jest sens teraz kupowac "Taco".
Jest tez pare dziewczyn na forum, ktore kupuja ( albo zalatwiaja sobie) tylko gleboki wozek na 5 miesiecy - do kwietnia, a jak zrobi sie wiosna przesiadaja sie z maluchami do leciutkich spacerowek...tak robimy i my.
Ciezko jest manewrowac z wozkiem w duzymi kolami :(...chyba, ze mieszkasz gdzies blisko lasu i glownie bedziesz chodzic na spacery po wyboistych drozkach, ale ja wyprobowalam, po ubitych drozkach spacerowych w parkach super spisuja sie wozki sportowe :)
POzatym nie wiem, jaka jestes wysoka, ale dla mnie wazne tez bylo, zeby dziecko lezalo dosc wysoko, albo mozliwie jaknajwyzej, dlatego tez bedziemy mieli zwykla twarda gondole, ktora jest wyzej zawieszona niz te w wielofunkcyjnych. No i jeszcze jeden argument...pediatrzy namawiaja, zeby ny zime dla maluszkow kupowac twarde gondole, bo sa po prostu cieplejsze, nie mowiac o tym, ze wieksze, a w lutym, jak nasze dzidzie beda mialy kolo 4 lub 5 miesiecy, beda juz dosc duze, wiec im wiekszy gondola tym wygodniejsza dla dzidka....moim zdaniem ;)

reklama
Ja się zastanawiam na Bebe Confort z gondolą Windoo mam na oku używkę ale i tak koszmarnie drogą bo z fotelikiem kosztuje 1700 zł.Duży plus tej gondoli jest taki że można w niej przewozić dziecko-ma pasy.Ale ta cena,ale jaki on ładny...!Mam rozdarcie wewnętrzne jak jasna cholera!Ciężko mi podjąć decyzję.

Asik, ja mam Premiera, one sa chyba podobnej wysokosci.
Raczka jest wysoko, ale wszystko zalezy od tego, jak Tobie jest wygodnie...
Mi osobiscie bardzo pasuje raczka mniej wiecej na wysokosci pasa, a on tak akurat ma...

Jestem co prawda troche wyzsza od Ciebie, ale i tak lepiej by bylo, gdybys sama, na zywo sprawdzila wozek.

Zastanawiałam się nad Premierem powiedz mi Teddy jak wygląda sprawa ze złożeniem spacerówki czy można ją władować do bagażnika czy jest za duża?My dużo jeździmy i potrzebuję czegoś co się łatwo składa

Jak masz zamiar jezdzic, to ja Ci Premiera odradzam w ogole (chociaz pomijajac sprawe wozenia go w samochodzie, to wszystko w nim jest, moim zdaniem, super)... :)
tu juz nie chodzi o gondole, spacerowke... tylko sam stelarz z kolami jest koszmarnie wielki... znaczy, nie sklada sie na plasko, tylko tak, jak wszystkie wozki "krzyzakowe"...
no, jesli masz bagaznik combi, to kazdy wozek Ci wejdzie, ale do zwyklego, to moze byc spory problem...

No widzisz niby detal a dyskwalifikuje ten wózek.Dzięki, pewnie w sklepie by mnie przekonywali na ile sposobów to on się nie składa ;)

ale wiesz co...
nie ma wozkow idealnych...

chyba sobie trzeba wybrac jakies priorytety kompromisowo podejs do takiego zakupu...
z reszta w ogole wozki to sa przeznaczone do wozenia, a nie do przewozenia... ;)

widze ze taco cieszy sie duzym powodzeniem. ładne te wózki, ale ja jestem zwolenniczką typowej gondoli. asik najlepiej by było jakbys sobie w sklepie obejrzala, ale ja Ci proponuje regulowana rączkę. ja mam tyle samo wzrostu i regulacja rączki dla mnie jest wybawieniem ( nie mam łokci przy uszach hihhihi ;D)

Dzieki Wam za komentarze chyba rzeczywiscie wybiore sie obejrzec, tylko co jak sie okaze za wysoki, ja juz sie tak na do niego przekonalam. jak nie ten to ktory jest w miare podobny a z łamana raczka?

reklama
a wlaaaasnie... przypomnialo mi sie, i mialam Was ostrzec.... ;)

uwazajcie na wozki z przekladanymi raczkami, bo te raczki lubia wyskakiwac z mechanizmow, szczegolnie przy np. wciaganiu wozka po schodach... efekt jest taki, ze najpierw wypada dzidzia, potem leci wozek, a na to wszystko matka... i nie sa to podobno tak zupelnie odosobnione przypadki...
wiec nawet jak kupicie taki, bo to wygodne - nie powiem, to moze pamietajcie o takich sprawach... :)

... ja oczywiscie znow sie czepiam.... ;)

Do góry