reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Teddy pisze:
ja jeszcze wroce do tych toreb...

... ogolnie to sporo tego jest, ale wszystko co godne uwagi jest pow. 200 zl...

przejrzalam za to na allegro oferte toreb fotograficznych.... no rewelacja, mnostwo przegrodek, kieszonek, paski raczki... i ceny nizsze... :)

Teddy, moja torba była przy wózku, ale powiem Ci, że nie jest najlepsza. Tzn mooim zdaniem brakuje kieszonek w środku. Powinnam chyba zaszyć taką niby kieszonkę przeznbaczoną na butelkę... brakuje mi zamykanego miejscva na klucze, portfel itd. Bo pojemna jest, wygodna do noszenia też, ale brak przegródek powoduje, że wszystko nosze po kieszeniach. MIesci się przewijak, chusteczki, chusteczki nawilżane, kilka pieluch jednorazowych, kilka tetrowych, zmiana ubranka,a jak trzeba to i kocyk ale co z tego gdy za każdym razem wywalam większość. Masz rację z tymi fotograficznymi...

reklama
ja tez mam teraz przy wozku, nie nosze tak wiele jak Ty, ale latem, na dluzsze wyprawy pewnie bede... i takie rzeczy jak kocyk, to pewni wrzuce do kosza zakupowego...
ja nosze 1 pieluche tetrowa, 2 jednorazowe, male chusteczki mokre, termos, mleko, butelka i swoje pierdoly (klucze, telefon, krem)... wiec torba musi byc dosc duza...

teraz mam ciezki wozek, wiec jest oki... ale jak sie na wiosne przesiade do Atlantico, ktory jest duzo lzejszy, to jak bede miala ciezka torbe, to przeciez mi fiknie do tylu... wiec musze sie nauczyc nosic jak najmniej rzeczy i postaraz zmiescic w niewielkiej torbie... :)

Ja tyle targam jak idę z Natalią gdzieś dalej.. np z moją Mamą na zakupy :) I wracając jadę sobie do Mamy jeszcze na jakiś czas. I tak Natalia ma u Rodziców dużą pakę pieluch i chusteczki, jeszcze jej tam musze kocyk jakiś podwieźć i jakieś ubranko na zmianę, żeby mniej nosić :)

Ja tez zmienie temat - jaedziemy za miesiac na narty ;Di zastanawiam sie nad czyms w czym moglabym nosic Zuzie po wsi w, ktorej bedziemy zamiast wozka. Myslalam o chuscie, ale moje 2 kolezanki, kotre ja maja odradzaly mi ja- ze na spacerw taka pogode to troche slabo w chuscie. Mysle o takim nosidelko jakie kiedys Teddy pokazywala - takei z pasem biodrowym,ale ono jest jak dziecko skonczy 6 miesiecy. A za miesiac Zuzia bedzie miala niecale 4 no i nie wiem co wybrac. Moze macie jakiespomysly.

Doxa pisze:
Magdusiek jeszcze leżaczek ma Frezja taki sam jak Teddy, czyli 2 na 2 ;D

Mi leżaczek bardzo się przydaje, mieszkamy w domu, dzięki leżaczkowi zabieram małego ze sobą jak idę na dół do kuchni ... albo jak z Wami gadam na BB ... nawet był 2x ze mną w łazience jak suszyłam sobie włosy i robiłam makijaż - podobało mu się ;D ;D ;D

Fotelik dobra sprawa, ale rehabilitanci i ortopedzi twierdzą, że powinien być wykorzystywany do wożenia samochodem! Dziecko jest w nim zgięte, co w razie uderzenia dobrze chroni jego kręgosłup, ale nie powinno się go używać do leżakowania.

Moze ktoras mi podpowie...
Mam fotelik samochodowy Implast, ale wydaje mi sie ze Macio siedzi w nim, a powinniem troche lezec. Dobry jest na godzine jazdy, ale nie na np 5. Jakie macie te foteliki ?

Ida dziewczyny( Jolik, Teddy, Małgosia) kupiły nosidła na ramiona. Pisały o tym pare strone wstecz

Lindsay,
ja mam maxi cosi, pozycja pół leżąca, ale chyba w każdym tak jest. Co prawda w gtym modelu można regulować głębokośc siedzenia, więc, Jasio może bardziej lub mniej leżeć
Vertigo,
a leżeaczki z Doxą mamy firmy Primi Sogni! Teddy i Frezja mają Fisher Pricy,
a reszta Kochany Koleżanek (boshe, żebym tylko żadnej nie pominęła) to naprawdę nie wiem. Przepraszam Efunia ma chyba Tako

Małgosiu, dzieki wielkie :-*
Przegladalismy wczoraj allegro - pelno tego i nie wiadomo co wybrac ::)

To prawda.
My mieliśmy sytuację prostą. Dostaliśmy wprezencie i bez dyskusji.
Ale potem Doxa z Olivkiem wpadła i też chciała taki sam.
Mniemam, że dobry prezent dostaliśmy ;D

ok.gif

reklama
Spróbuj!
Tylko jak tak dłużej bedziesz się zastanawiała "dadzą, nie dadzą" to Ci Antonina urośnie i problem leżaczka, bedziesz miała z bańki.
Zawsz sama możesz pobujać ;D
kubus08.gif

Do góry