reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

reklama
Jolik ja myślę intensywnie o zakupie leżaczka :) Wydaje mi się że można je bezpiecznie stosować od 3-go miesiąca, no i muszą mnieć usztywniony spód.

Mi się wydaje, że będzie to przydatny zakup, możesz zabierać dziecko ze sobą np. do kuchni, Ty gotujesz, zagadujesz do synia, zabawiasz ... nie mając leżaczka zostaną Ci tylko ręce ... sama nie wiem, ciekawe co inne mamy o tym myślą!

A ja dostałam leżaczek ;D Ale gdybym go nie dostała to pewnie bym go kupiła, bo jak pisze Doxa można mieć dziecko zawsze pod ręka.. a nie koniecznie na..

Ja myślałam o wykorzystaniu nosidełka samochodowego, ale nie wydaje mi się żeby Tymkowi było w nim wygodnie.

... rozglądam się też za nosidełkiem, które chcemy wykorzystać na wiosenne wypady w góry. JUż nie mogę się doczekać :-)

W sobotę 29-go będziemy mieli Chrzciny a oto co na nie przygotowałam:

dsc005526ox.jpg

dsc005555vq.jpg

dsc005566qy.jpg

dsc005588bs.jpg

Frezja - aż Ci zazdroszczę, że masz już większość rzeczy na chrzest. Ja nadal jestem w ciemnym lesie :-( Może w sobotę uda mi się gdzieś na zakupy wyrwać :-)

Frezja - ubranko dla Natalki eleganckie, a mama ma sie w co ubrac? ;)

Ty Jolik sie nie przejmuj, do Waszych chcin jeszcze pare tygodni ;), pojdziesz do slkepu i kupisz, nie trzeba teraz chodzic za jedna rzeczy setki razy, spokojnie zalatwisz.

My zaczynalismy sie dowiadywac o chciny...no coz, z odleglosci 500km. i zwazywszy na to, ze przyjezdzamy wlasciwie przeddzien planowanych chcin, nie bedzie to takie latwe, mym nadzieje, ze znajomosci mojego brata na parafii cos pomoga.
Nauki przedchcielneskoro chrzest my byc w II Swieto.....ciekawe kiedy sie beda odbywac, przeciez nie w wigilie???

No zobaczymy.

Kupiłam Tymkowi taki dresik i myślę, ze spokojnie mogę go wykorzystać na chrzciny. Jak myślicie? Oczywiście jako ubranie, w którym wystąpi na przyjęciu. 100% bawełny więc się nie umęczy :-) Kurteczkę i czapeczkę będzie miał raczej błękitną. Chyba, że coś ciekawego i białego jeszcze w sklepie znajdę :-)

6857299019xd.jpg

reklama
Do góry