reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Dzięki za odpowiedzi w sprawie pieluszek.
Mam jeszcze jedno pytanie, tym razem w sprawie przewijaka. MOże widzialyście gdzieś w Warszawie lub w sieci przewijak nakładany na łózko, fajny? Bo ja jak chodzę to jakoś nei mogę natrafić.

reklama
efunia, chodzi ci o to, że tam jest folia???

no a co ma być żeby nie przeciekało - blacha???
;)

no ale nie ma się co gorączkować, żeby nie przeciekało folia musi być... przy tetrze też...

aaa i jeszcze jedno, ad. tej ochrony srodowiska... bo nie mogłam przepuścić, żeby nie sprawdzić... ;)
otóż śmiecie smieciami, ale u nas w kraju ogólnie sytuacja jest specyficzna (jak i w innych dziedzinach z reszta)... nam największy kryzys ekologiczny jaki grozi, to kryzys wodny... bo o ile jeszcze co nieco się inwestuje w utylizacje odpadow, to wodociagi i oczyszczlnie sciekow leza i kwicza...
... wiec z ta tetra i jej praniem, to tez nie za ekologicznie... ;)

Dziewczyny, czy Wy też nie możecie się oprzeć jak widzicie takie super dziecięce ciuszki? Ja mam z tym coraz większy problem, grzebię już wyłącznie w ubrankach na 68 cm... ale i tak mam wrażenie, że przesadzam.

Ta folia, nie ma nic wspólnego z oddychaniem. Chodzi o to, że niektóre piluszki jednorazowe są całe foliowo - plastikowe. Ten wkład foliowy zabezpiecza przed wydostaniem się wilgoci na zewnątrz, ale dookoła jest juz "oddychająca" bawełna, a oprócz tego w jednorazówkach jest taki specyfik (nie wiem jak to opisać), który pod wpływaem namoczenia zamienia się w takie kulki - granulki i maluch nie czuje wilgoci, bo wkład bawełniany mający bezpośrednią styczność ze skórą malucha izoluje od tego dziwactwa w środku. Dlatego nie wiem, jak możliwe jest "wypadanie" siusiu z pieluchy, kiedy to jest "odciągane" do wewnątrz i utzrymywane z dala od skóry. Patent chyba podobny, jak w przypadku podpasek, tylko, że tam chyba nic sie nie zamienia w granulat??
Spróbujcie zrobić to z wodą, wtedy bedziecie wiedziały o czym piszę, bo chyba nie mam daru opowieści technologicznych pieluch jednorazowych. ;)

magdusiek, ja juz grzebie w 74... ;)
Zobaczcie sobie na Nimowlakach temat o wadze i wzroscie dzieciaczkow... zadnych regul wielkosciowych... :)

Teddy, o co chodzi, bo nie łapię z tym 74?
Chodzi o rozmiar ubranek, to strasznie duże, na lato będzie chyba ok?!
I gdzie grzebiesz?

reklama
Cholera, jak Wam się udało wyprasować te maleńkie czapeczki (o reszcie nie wspomnę). Chyba żałuję, że nie mam takiego małego żelazka turystycznego - może by było łatwiej. ???

Do góry