reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe Hot or Not - czyli co polecamy i co odradzamy

reklama
Andżelika w każdym sklepie są te chusteczki. A leżaczek taki np z Fisher price są super dziecko sobie leży i wszydtko widzi i się buja do tego :)

Załączniki

• 1413269822817.jpg
    1413269822817.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 90
potwierdzam,ja dla obojga używałam kosmetyków Nivea-chusteczek,płynu do kąpieli,kremu na każdą pogodę,oliwkę itp. i teraz też zamierzam kupić
a leżaczek to super wynalazek ,u nas też się sprawdził :happy2:

ja oprócz chusteczek też na wyprawkowe zakupy dla młodego wybrałam serię z nivea - płyn do kąpieli, krem na każdą pogodę, krem do twarzy i ciała.

a miałyście do czynienia z tymi kosmetykami? Mixa - linia dziecięca w ja używam dla siebie kremu do rąk i na zimowe, popękane ręce był dla mnie super. zastanawiam się, czy nie zakupić takiej wyprawki.

Miałam te chusteczki Nivei przy starszej, jakieś suche dla mnie były, albo zbyt przywykłam do Dady :-D

Z kosmetyków polecam na ciemieniuchę szampon-piankę Musteli, szczególnie jak głowa bardzo włochata i ni jak nie da się wyczesać :tak:

Megami u nas cuemieniuchy praktycznie nie było tak lekko na linii włosów przy czole, raz ręcznikiem przetarlam i śladu nie było ;) tak samo oczek nie musiałam przecierać solą fizjologiczną bo też miała czyste a pępek odpadł 5 dobę po porodzie ;) wiec z takimi higienicznymi sprawami u nas był luz

Megami- mi też się wydaje że Dada bardziej nasączone. Chusteczki z nivea kupilam raz i jako jedyny produkt tej firmy mi nie podpasowaly.

nie używałam nivei, ale dada i pampers to faktycznie bardzo nasączone chusteczki. tak samo te z lidla. bardzo suche są z rossmana. natomiast polecam żel do mycia ciała dla niemowląt z rossmanna. tani i dobry. podobno reszta kosmetyków z tej serii też jest ok. nie wiem - ja wypróbowałam tylko żel.

ja do dziś mokre chusteczki kupuje i teraz od 2-3 lat rossmanowskie jak dla mnie są super i cena dobra,a używamy ich do wszystkiego łącznie z czyszczeniem butów :-D

reklama
Doggi mojej młodszej wyszła ciemieniucha w wieku 2 lat :szok: włosy długie, ni jak wyczesać...

Fajną sprawą są też suche termofory, np. z pestkami wiśni. Na minutkę do mikrofali i pół nocy grzeje brzuszek maluszka - przy problemach brzuszkowych i nocnym zasypianiu nam bardzo pomógł!

No i oczywiście bez dwóch zdań do nosa Katarek!

Do góry