reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zajście w ciążę 5 dni przed owulacja

Potem czytają to małolaty i pytają czy może być ciąża z pettingu w dni niepłodne. a my załamujemy ręce.
Dokładnie. Poprzytula się z chłopakiem w bieliźnie i boi się ciąży. Ciekawa jestem, czy jak własnym dzieciom będą tłumaczyć kwestie seksu, cyklu i całej reszty to też będą używać "zamienników".

reklama
Dokładnie. Poprzytula się z chłopakiem w bieliźnie i boi się ciąży. Ciekawa jestem, czy jak własnym dzieciom będą tłumaczyć kwestie seksu, cyklu i całej reszty to też będą używać "zamienników".
Może to nie jest dyskusja na ten wątek, ale ja uważam, że pewnie w rozmowie z dziećmi też będą używać takiej nowomowy albo co gorsza nie będą rozmawiać z dziećmi wcale. I pewnie jest to kontynuacja pokoleniowa, bo nie widzę innego powodu dla którego dorosła kobieta nie powie „wagina, pochwa, seks, współżycie” a sięgnie po infantylizmy albo wulgaryzmy niż to, że wyniosła z domu zażenowanie tematem intymności i pruderię.

I jak udało się u Ciebie ? Stosunek około 5 dni przed owulacja i ciąża jest ?:)
Dziewczyny, ja też walczę ko ciążę 🙂 w styczniu niestety doszło do niewydolności szyjki macicy i straciłam dziecko w 20 tygodniu ciąży. Krwawienie wystąpiło 28.02 więc owulacja powinna pojawić się u mnie jutro. Mąż właśnie dziś wyjechał do pracy za granicę więc staraliśmy się przed te kilka dni do wczoraj ( ok 23:00/24:00). Czekam z niecierpliwością aż będę mogła wykonać test 🙂🙂☺️ marzy nam się ta ciąża bo straszna pustka nastała. Na badaniu kontrolnym lekarz dał nam zielone światło co do staran dlatego ruszyliśmy już od pierwszego cyklu po poronieniu. Trzymajcie kciuki❤️ o ile jeszcze tu jesteście!

Pozdrawiam Was ❤️

Do góry