reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Czesc dziewczyny!

Tabletki bralam od 17nastego roku zycia, przestalam brac we wrzesniu ubieglego roku, mija 5 miesiac i nadal nic :no:. W grudniu bylam u lekarza i widac bylo pecherzyk, wiec owulacje raczej mam, miesiaczki regularnie od samego poczatku co 28-30 dni ale sa krotkie 2-3 dni i nie ma sladu, tak jak przy krwawieniu z tabletkami. Wczesniej mialam 7-10 dni i to bardzo obfitych i bardzo bolesnych a teraz w zasadzie mam tak skape, ze wystarczylby mi jeden tampon dziennie. Przyznam szczerze, ze zaczynam sie juz martwic... :-(

Ostatnia edycja:
mala88 witamy :-) co do cykli to skoro masz regularne a nie wiesz kiedy masz owulkę (bo piszesz ze "raczej masz") to mierz cały cykl tempkę, obserwuj śluz i w końcu po którymś cyklu poznasz już jego rytm i będzie łatwiej
obfitość miesiączek nie ma tu raczej znaczenia, chyba ze całkiem by zanikły nawet plamienia to pewne owulki nie ma i wtedy trzeba będzie wywoływać

kwiatuszek no latem to bankowo się spotkamy bo wtedy to już na pewno na L4 będę :-)

a w ogóle laseczki to dopiero 6/7 tydzień a ja mam już mega dolegliwości ciążowe... jednak nie będzie tak kolorowo jak przy ciąży z Adasiem.... mam już zgagę, mdłości rano, senna jestem strasznie i generalnie bardzoooo słaba... i jeszcze ta pogoda taka w kratkę co nie nastraja mnie pozytywnie ;-) mam tylko nadzieję ze wymiotów nie będzie... :-D

Ze sluzem tez mam problem, bo nie mam go praktycznie wcale :no: Od 2-3 lat potrzebuje dodatkowego nawilzenia podczas stosunku, tak normalnie w ciagu dnia na bieliznie nie mam praktycznie nic wiec na tej podstawie nie jestem w stanie nic okreslic.

Trzymam kciuki Anecia zebys przeszla ciaze jak najlagodniej :-)

anecia współczuje teraz widze jest inaczej niż z Adasiem ale trzymaj sie dzielnie dasz rade:)

mala witamy śluz sprawdzaj w środku przy okazji badania szyjki co do żeli nawilżających to one uszkadzają plemniki więc puki się starasz to lepiej z nich zrezygnuj :(

carloska i co u ciebie?????

a ja dzis mam 7dc biore "clo" i metformax i mam nadzeje ze owulka będzie.. we wtorek ide na usg zobaczyć czy jajo jest:) oby..

mala ja tez przed tabl. mialam cykle bolesne i dosc krwawe a po odstwieniu tabl. ( bralam je ok.7 lat) to cykle mialam krotkie, bezbolesne i b. slabe krwawienia.ja czulam owulke i mialam wtedy sluz wiec bylo mi latwiej. ale i tak zaszlam w ciaze po prawie 1,5 roku staranek.
bafinka owocnego cyklu! jutro ide na rozmowe w sprawie pracy na przedstwiciela medycznego.juz sie stresuje. trzymaj kciuki.
anecia kazda ciaza i porod jest inny wiec co do tych objawow wszystko jest mozliwe.oby Cie oszczedzily wymioty.

hej laseczki!

dzisiaj się tylko witam i zmykam do wyrka bo zmęczona jestem i chyba mnie jeszcze dodatkowo jakieś przeziębienie bierze...

papa

reklama
hejka! wczoraj mnie brało a dzisiaj odpukać przeszło...

jutro ide na badania tzn krew, mocz zeby za tydzień na wizytę mieć już to wszystko żebym tam nie musała latac po przychodniach dodatkowo

poza tym wszystko ok, jakoś leci ... chociaż mnie mdli :-)

Do góry