reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

kacha fajnie zeby wypaliła ci ta praca to byś sie już nie martwiła...
karola a myślałaś o zmianie gina bo jak ten ma takie podejście to moze lepiej poszukac innego..
anecia fejne wszystko się zgadza oprócz wieku mi wyszło 16 lat:) a ja Adaś?? po co czekac do poniedziałku jak już jesteś po terminie?? rób bo ja tu zwariuje:):)
dziewczynka witamy w naszym gronie napisz cos o sobie:) rozumiem ze się starasz? o pierwsze dziecko?

ech a do mnie jeszcze nie dzwonili z tego pure i nie wiem co mysleć moze znaleźli kogoś lepszego...:(

reklama
anecia cos czuje ze fasola u Ciebie zagoscila.rob test i nietrzymaj siebie i nas w niepewnosci.jak tam Adas

Adaś średnio ... nie daje sobie zrobić nic przy "ptaszku" ... wczoraj się eMkowi udało ale płacz był przy tym masakryczny :-( w poniedziałek na kontrolę i pewnie dopiero ta dr zrobi tam znowu "porządek" bo my tylko z wierzchu dajemy radę a tak to ciężko...
co do testu to chcę testować w pon po wizycie dopiero bo może czasem stres opadnie i @ przyjdzie... sama nie wiem ... ale objawów ani na @ ani na ciążę nie mam ;-)

bafinka bylam dzis na rozmowie w sprawie pracy.szanse mam niby duze.gosciu ma zadzwonic w sob.tylko niewiedomo ile placa, czy umowa zlecenie czy pol etatu.bylaby to praca na uniwerku jako pracownik techniczny.

trzymam kciuki żeby się udało z pracą! zawsze dobre coś niż nic

Anecia nie miałam monitoringu, ale mówiłam Ginowi o tych plamieniach ze 3 miesiące temu i stwierdził, że to po odstawieniu tabletek tak jest, że to hormony, trzeba poczekać aż się wszystko ustabilizuje... wrrr tylko ile mam czekać?

pójdę do niego w tym cyklu i niech mi coś da na te plamienia bo zeświruje przez nie... :wściekła/y:

z tym testem, wszystko się zgadza oprócz wieku, wyszło mi, że mam 18 lat, hehe

kurcze sama nie wiem... ja nigdy nie miałam takich plamień i dla mnie to nie jest normalne ... zawsze kiedy odstawiałam tabsy, nawet tylko na 2-3 miesiące to odrazu wracały mi regularne cykle i miesiączki
więc może poproś go (albo idź do innego) i niech zrobi monitoring cyklu

Witam Was:-)
Jestem tu nowa, ale śledzę forum już jakiś czas :-)
Kacha10, jak masz być zatrudniona jako pracownik tech. na uniwerku to raczej to będzie umowa na pół etatu, bo na uniwerku umowy zlecenie to raczej są na konkretne rzeczy typu recenzja, pomoc przy rekrutacji. No przynajmniej u mnie tak jest ;-)
Co do cykli po tabsach, to ja jestem szczerze zaskoczona brałam tabsy jakieś 5-6 lat, zwykle chociaż raz w roku robiłam przerwę 1-3 miesięcy i jak już definitywnie je odstawiłam na czas staranek to cykl mam krótki - 26 dni, ale regularny niesamowicie.

witaj w naszym gronie!
starasz się o pierwsze maleństwo czy już masz dzieciaczki? nieważne jaki cykl długi ale ważne ze regularny

kacha fajnie zeby wypaliła ci ta praca to byś sie już nie martwiła...
karola a myślałaś o zmianie gina bo jak ten ma takie podejście to moze lepiej poszukac innego..
anecia fejne wszystko się zgadza oprócz wieku mi wyszło 16 lat:) a ja Adaś?? po co czekac do poniedziałku jak już jesteś po terminie?? rób bo ja tu zwariuje:):)
dziewczynka witamy w naszym gronie napisz cos o sobie:) rozumiem ze się starasz? o pierwsze dziecko?

ech a do mnie jeszcze nie dzwonili z tego pure i nie wiem co mysleć moze znaleźli kogoś lepszego...:(

Adaś średni ... pisałam wyżej więc nie będę powtarzała
a zatestuję w poniedziałek, dacie radę... ja też jakoś dam radę :-) tylko muszę teściory kupić hehe ... a wierz mi ze pierwsze się tu dowiecie hehe jak już będzie 100% pewności :-)

powoli zaczynam myśleć, żeby iść do kogoś innego, chociaż ten lekarz ma najlepsze opinie w mieście... już sama nie wiem...

no na bank coś jest nie tak, skoro niektóre dziewczyny odstawiają tabsy i wszystko jest ok, cykle mają regularne, plamień nie ma... a u mnie karuzela.... chyba zacznę szukać jakiegoś Ginekologa- Endokrynologa, może on coś poradzi...

anecia oby Twoje przeczucia się potwierdziły &&&&
kacha, bafinko a dziękuję - u mnie wszystko ok :) Synuś szaleje tzn że zdrowy jest. A jak tam u Was?

pysia ale ty skromna w słowach jesteś:) u mnie też ok musze sie pochwalic z po awersji a nocnik mój Gabiś z dnia na dzień przestał całkowicie robić cokolwiek w pieluszkę!!!! już 3 dzień czysta:) zastranawiam sie nad kupnem majtek dla niego:) ogólnie oprucz jego refluksu też zdrowy:) napisz coś więcej o swoim skarbie:)

karola jesli chodzi o okres to po tabsach mogą być nieregularne ale jeśli starasz się o dzidzie a systematyczność @ sie nie poprawia to szkoda czekać na unormowanie może lekarz ginekolog-endokrynolog zaleci jakieś badanie, monitoring, czy stymulacje nie ma na co czekać:)

anecia to ja uzbrajam się w cierpliwość i czekam:)

dziewczynko a ty już długo sie starasz? cykle masz regularne?

dobranoc dziewczynki:**

dzien dobry dziewczyny! Troche sie opuscilam ale juz wszystkie posty nadrobilam. Weekend do mnie juz zawital:) Zycze smacznej porannej kawki

U mnie jest 12dc. Cos robi sie wilgotno...chyba. Wiec nowe staranko czas zaczac. troche mnie korci zeby sobie zrobic testy owulacyjne zeby miec dowod rzeczowy ze ja faktycznie owuluje. Bo te rozlegulowane cykle to nie pozwalaja nic prewidziec...ani kiedy owulacja ani kiedy bedzie@..

Bafinka, bierz prace jaka ci sie natrafia jesli ci odpowiada pod wzgl twoich kwalifikacji. Wciaz budujesz swoje CV i wzbogacasz doswiadczenie a takim zawsze latwiej znalesc pozniej lepsza prace. Poza tym fajnie jest odwrocic uwage i zaczac cos nowego a wtedy moze i staranka beda bardziej owocne.

Anecia. Czyzby tu pachnialo fasolka??

Karola. Nie bede sie tu wymadrzac bo nie jestem gin. Ale ja tez mam nieregularne. Kiedys to sie w koncu unormuje ale to nie znaczy ze nie mozna zajsc w ciaze. Ciezko jest tylko wyczaic moment jajeczkowania. Trzeba by przytulac sie przez caly cykl co dwa dni.. tak zalecila mi lekarka. Mojej koleznace pozytywny test owulacyjny pokazal sie w 7dc. Czyli jajeczko moze byc kiedykolwiek. u tych regularnych jest idealnie w polowie cyklu, u innych jest inaczej. Jesli chodzi o plamienia w polowie cyklu to przychodzi mi jednona mysl o czym czytalam kiedys. U niektorych kobiet jak peka pecherzyk graafa podczas uwalniania jajeczka to tak jakby pekala blona i powoduje to minimalane krwawienie. Przez to niektore kobiety wiedza kiedy jajeczkuja.. Czy to ma sens??

Bafinko, na razie staram się 3 cykl. Jak już pisałam cykle mam tak regularne, aż mnie to zadziwia, najwyżej dzień wahania w tą lub tamtą.
Właściwie to powinnam napisać, że drugi cykl, po ten pierwszy z 3 to od razu spisywałam raczej na straty - W dzień 0 byłam akurat dzień przed wizytą u ginekologa, a że wiedziałam, że będzie robił cytologię to same wiecie... No i przytulanki były tylko jeszcze dzień wcześniej no i po wizycie... Ale za to ginekolog potwierdził mi, że pęcherzyk świeżutko co ślicznie pękł i nawet trochę mi nadziei zrobił ("pani Kasiu, jak wczoraj lub przedwczoraj były przytulanki, to może coś z tego wynikło, oczywiście za wcześniej żeby to ewentualnie potwierdzić"), ale niestety...
Z kolei w tym drugim cyklu też się nie popisałam... już w trakcie @ po tej owulacji dowiedziałam się, że lubrykanty utrudniają zajście w ciąże :zawstydzona/y:
Mądry Polak po szkodzie, mam nadzieję, że teraz pójdzie lepiej :-)

reklama
Do góry