reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

A jaki masz problem ze śluzem?? Bo wiesz, czasem dużo lepsze efekty daje picie guajazylu na kilka dni przed owulacją. On rozcieńcza śluzik, dzięki temu jest go więcej i łatwiej go można zauważyć.
Dobre jest też siemię lniane :)

Rozumiem, że teraz czekasz na efekty po owulkowe ???

reklama
tak, czekam na efekty ... jeszcze kilka dni
dwa razy nam nie wyszło i dlatego wzięłam wiesiołek...
po prostu jestem ... no ... sucha...
a to dopiero nasze pierwsze staranka wiec stad tyle pytań
czasem dużo lepsze efekty daje picie guajazylu na kilka dni przed owulacją.
chodzi o syrop? jak go stosować? z góry dzięki

Ostatnia edycja:
Ikasia, ja przy testach miałam w różne dni rózne odcienie tej drugiej kreski (czasami widoczne czasami prawie nie, a potem znowu bardziej widoczne). Az w koncu jednego dnia mialam identyczną jak kreska kontrolna. wydaje mi się, że to że kreska zniknęła niczego nie oznacza-tzn nie musi oznaczać ze juz owulację mialaś i teraz jestes od niej coraz "dalej". Najprawdopodobniej jeszcze jej nie było jeśli wczesnie zaczęłaś mierzyć.

Adi, fajnie masz :) ja zrobiłam właśnie tak jak mówisz i teraz czekam. w nd powinnam wiedzieć, ale raczej nie spodziewam się-nie wytrzymałam i zrobiłam juz dzisiaj test i widoków na dzidzię na razie nie ma.

Ikasia, ja przy testach miałam w różne dni rózne odcienie tej drugiej kreski (czasami widoczne czasami prawie nie, a potem znowu bardziej widoczne). Az w koncu jednego dnia mialam identyczną jak kreska kontrolna. wydaje mi się, że to że kreska zniknęła niczego nie oznacza-tzn nie musi oznaczać ze juz owulację mialaś i teraz jestes od niej coraz "dalej". Najprawdopodobniej jeszcze jej nie było jeśli wczesnie zaczęłaś mierzyć.
No właśnie zaczęłam mierzyć dość wcześnie, bo od 5 dnia cyklu...wiec nie wierze żeby byla wcześniej...zobaczymy....narazie powoli pojawia się typowy sluz...zobaczymy co bedzie...temperatury u mnie nie ma chyba za bardzo co mierzyć, bo mam problemy z sercem i w zaleznosci od tego jakie mam tetno temperatura jest wyzsza badx nizsza...wiec akurat ten sposob u mnie sie nie sprawdzi...zostaja tylko testy....
Oczywiscie na stawiam sie na to, ze po tabletkach moge nie miec wogole owulacji...ale mimo wszystko mam nadzieje i sprawdzam

Bafinko, lilith a no staranka trwają. Teraz rzekomo mam mieć plodne, mam te testy owulacyjne jakieś z allegro i dziś jak zrobilam druga krecha jakaś ciemniejsza się pojawiła niż w poprzednie dni, więc może może :eek::eek::eek: no i zadziałaliśmy :-):-):-) a teraz mąż pojechał do pracy i tak oto cale popołudnie i wieczor sama ;-);-);-) a czas ze starankami mam do prawie końca listopada, jak się nie uda to przerywamy staranka, więc mamy ostatni dzwonek

Jestem :)
Tzn. przyszłam sie tylko zameldować. Rwanie nie było takie złe, ale myslę, że to głównie zasługa świetnego lekarza. Dostałam podwójną dawke znieczulenia :D Jak o 10 podał tak dopiero z godzinę temu przestało działać, więc niestety musiałam już wziąć przeciwbólowe leki.
Zrobiliśmy z mężem zupkę dyniową i teraz jem paste z białego serka .

Anuszka, guajazyl to syrop, kosztuje z 3 zl w aptece :) Dodam, że jestem paskudny w smaku :D Popijasz go na 3-4 dni przed owulacją. Ale dawkę sobie dostosuj sama, wedle własnych potrzeb. Mi przed pierwszą ciążą wtedy schodziła z 1 butelka [ na te 4 dni ] teraz podobnie, tylko ze kupuję angielski odpowiednik, bez alkoholu i jest większy od tej polskiej butelki. Też mi schodzi cały.

Pysia, no to działajcie, działajcie !! Powodzenia życzę ;p

Bafinko, ile dni miała fl ?? Tzn jaką masz dziś temperaturę i który to dzień od skoku [ czyli 1 wyższej - ją też wlicz ]
I to już na pewno @ czy na razie tylko plamienia??

dziś temp 36.6 rano więc spadek... wyższe temp tyły przez 9 dni... d czy to na pewno @ jeszcze nie wiem bo dopiero tak o 16 dostałam i od razu tampona wsadziłam... ale jak już wcześniej pisałam od jakichś 3 dni bolał mnie brzuch więc pewnie to to

reklama
Bafinko, 9dfl to zdecydowanie za krótko, bo fasolka nie zdąży się zagnieździć. Faza lutealna koło 12 dni to minimum, choć mówi się ze wystarczy 10..
Odstawiłaś luteinę ??
I czy to faktycznie @ ?

Do góry