reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

hejka!

K_a_S witaj!!! nie nastawiaj się tak pesymistycznie... możesz się zdziwić :-) trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie!

reklama
No kochana u nas duzo sie pozmienialo i to oczywiscie na dobre. Ostatnio zostalismy pozytywnie zaskoczeni tescikiem, ktory robilam z niechecia nawet nie przypuszczajac co moge zobaczyc :) Postanowilam pozagladac wiec na forum z powrotem. Pierwsze co to i tak przeglad czy sa starsze dziewczyny, co u nich etc. No i jak widze sa i mile i troszke mniej mile informacje. Jeszcze sporo do nadrobienia ale powolutku..

A co u Ciebie? Jak sie czujesz?

Lilith gratki z powodu ciazy!w koncu sie doczekalas.ja jak robilam swoj test to tez niewierzylam ze cos moglo sie udac.my staralismy sie rok i 5mies.czas szybko leci bo mij maly niedlugo bedzie mial 2latka.zycze ci spokojnej ciazy!zagladaj do nas czesciej.
Anecia dostalam umowe na pol etatu od stycznia na rok.ale smieszna kasa wiec dalej musze szukac roboty.przynajmniej bede miala jakis spokoj psychiczny na jakis czas.czekam na ta prace zycia i musze ja dostac juz w tym nowym roku bo ilez mozna czekac.a co u ciebie i dzieciaczkow?
Bafinka jak sie czujesz? Duzo mowi twoj maly?bo moj b.kiepsko.4wyrazy na i nic poza tym

Lilith gratulacje :) Bardzo się cieszę że Wam się udało. A w którym tygodniu Jesteś ciąży? I jak się czujesz?
Kacha gratulacje umowy :) Trzymam &&&&&&&&&&&& żebyś dostała robotę na pełny etat i za godziwe pieniądze. A nie za grosze. A co do mówienia to moja Marta mówi sporo ale część wyrazów wyraźnie a część trzeba się domyślać. W każdym bądź razie stara się wszystko powtarzać :)

A co do mojego samopoczucia to tak: od kilku dni boli mnie bardzo szyjka jak chodzę. Jak leżę i siedzę jest ok. Nie wiem co mam robić, bo w pierwszej ciąży tego nie miałam. Lekarz opieprza mnie że mało tyję ( od początku ciąży przytyłam 8 kg) ale jak dla mnie to bardzo dobrze bo szybciej zrzucę :) Mały strasznie się kręci, czasami tak mnie skopie że brzuch pół dnia mnie boli. Zgagę mam z zaskoczenia, a w pierwszej ciąży ona była cały czas więc człowiek się przyzwyczaił :) Brzuszek mam w sumie średni. Badania ok, tylko jak zwykle z moczem problemy i z tarczycą. 19 grudnia mam usg to lekarz powie coś więcej o dziecku ( poda wymiary i takie tam info potrzebne do szpitala).

hejka dziewczyny!

kacha dobre i to... ale trzymam kciuki żebyś dostała lepszą pracę...
a u nas dobrze, dzieci rosną jak szalone... a co najważniejsze są zdrowe... jedynie rano mają pełne noski ale to chyba od suchego powietrza w domu

Agusia wagą się nie przejmuj... ja w drugiej ciąży też malo przytylam... w sumie jakies 13-15 kg do dnia porodu, a w 34 tygodniu jak byłam na wizycie to pamiętam że miałam niecałe 10 na plusie więc podobnie do Ciebie... lepsze to niż tak jak ja w pierwszej ciąży...23 kg do przodu byłam więc masakra...
a jeszcze co do tego bólu to ja nie pamiętam od kiedy ale też coś ok 34 tyg mnie bolało w dole i to solidnie i mi gin powiedział, że to dobrze bo wszystko powoli się szykuje do porodu.. no a tu niespodzianka bo musiałam mieć wywoływany hehe

Anecia mi teściowa powiedziała że jak mnie tak boli to może naturalnie urodzę. A co do wagi to ja w pierwszej ciąży 25 kilo przytyłam :) I przy mojej wadze te dodatkowe kilogramy to była porażka, ja ważę 75 + 25 dodatkowych kilogramów= 100 kilo szczęścia :)

reklama
Agusia moj maly chyba bedzie mowil pozno.mam kolezanke ktora ma corke 2tyg.starsza i tez juz niezle mowi.za to fizycznie byla b.dlugo w tyle.moj z kolei fizycznie byl do przodu w porownaniu do innych dzieci.wogole to on wyglada jakby mial 2,5 lat.teraz za to bedzie z mowieniem w tyle.ale za pare mies.to sie wyrowna.ja mowilam dosc pozno.no i chlopcy tez sa leniwi jesli chodzi o mowienie.
Co do ciazy ja przytylam 12 kg.i b.sie z tego cieszylam wiec ciesz sie ze szybko zrzucisz.w sumie to od wrzesnia wzielam sie za siebie i 8kg zrzucilam.a wage startowa przed ciaza mialam 65 kg na 170cm wiectez jakas chudzina niebylam.teraz mam 63.4kg.jeszcze chce zrzucic 1.5kg i sie stabilizowac.zakluje ze sie pozno za to wzielam.przed porodem nic mnie niebolalo.ale kazda ciaza jest inna.ja to wogole im blizej porodu to czulam sie lepiej i lzej.nawet jak mi wody odchodzily to nic mnie na poczatku nie bolalo.z cyckami tezmialam takie wrazenie jakbym byla przed ciaza.wogle nieczulam ze ma sie tworzyc mleko.no i faktycznie mialam b.malutko pokarmu.moze twoj organizm juzpowoli sie szykuje.niemartw sie wszystko bedzie dobrze.na kiedymasz termin?

Do góry