reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

hejka dziewczyny!

wieki mnie tu nie było, ale wracam - bedę z Wami na tyle na ile mi młoda (i młody też) pozwoli ale obiecuję nie zostawiac Was już na tak długoooo

generalnie u nas wszystko ok, ja czuję się dobrze - praktycznie nie musiałam wcale dochodzić do siebie - po prost "zgubiłam" brzuch i tyle poród miałam super (mimo że wywoływany tydzień po terminie) - normalnie taki jak sobie wymarzyłam, do końca żartowałam z położnymi a mąż nie wierzył, że rodzę bo pamiętał pierwszy poród.... tym razem prawie nic nie bolało - jedynie parte czułam i było miodzio, 10 minut mam wpisaną drugą fazę porodu więc możecie sobie wyobrazić jak ekspresowo poszło na szczęście M zdążył dojechać, ale tylko dzięki położnej bo ja praktycznie do końca nie wierzyłam że rodzę hehe i to ona mi o 15.50 powiedziała że jak mąż ma zdążyć to lepiej niech się spieszy (mamy tak z 40 minut do szpitala) a już o 16.50 malutka była z nami, więc możecie sobie wyobrazić to tempo ja po prostu czułam tylko niewielkie pobolewanie w podbrzuszu przy skurczach dlatego do końca nie wiedziałam że to już ale one widziały na ktg że to już czas no i tym sposobem 7.10 o 16.50 malutka Ania pojawiła się na świecie, miała 3560 g i 52 cm i mega czuprynkę na głowie hehe, ale synuś też miał więc dla nas to normalka

malutka jest cudowna, pięknie się chowa i oby tak dalej, ładnie śpi zarówno w dzień jak i w nocy, np po wieczornym karmieniu między 20 a 21 śpi tak do 2 - 3 w nocy... chociaż w dzień ma też takie 2 dłuższe okresy czuwania kiedy sobie leży i tylko czeka żeby z nią pogadać poza tym praktycznie nie płacze, nawet na jedzenie się nie drze... tylko mlaska, popiskuje, wierci się...

Adaś z kolei to cudowny starszy braciszek, nie ma zazdrości z jego strony, ale chyba tylko dzieki temu że poświecamy mu kazdą wolną chwilę a jak ja zajmuję się małą to z nim bawi się mąż i odwrotnie... poza tym dużo chce nam pomagać i mu na to pozwalamy i jest wtedy w siódmym niebie, np do jego "obowiązków" należy umycie nóżek Anusi podczas kąpieli hehe, sam się tego domaga... poza tym przynosi pampersy itp, jak mała piszczy to szybko biegnie z grzechotką i wciąż powtarza że jak ktos bedzie chciał zrobić Ani krzywdę to on ją będzie bronił mam nadzieję że nie odmieni mu się i że wciąż tak bedzie... chociaż poza tym swoje za uszami też ma ale to akurat wpływ p-kola... czasem potrafi nam odpyskować, udaje że nas nie słyszy jak go o coś prosimy itp ale tępimy te zachowania w zarodku... najważniejsze że w stosunku do Ani jest ok

poza tym ja jak już pisałam czuję się dobrze, nawet bardzo dobrze karmię malutką piersią, prawie wróciłam do wagi sprzed ciąży - zostało mi jakieś 2,5 kg, no i co najważniejsze wysypiam się hehe więc nie wyglądam jak zombie

i co moge powiedzieć to każdy poród inny i każde dziecko inne

teraz poczytam jeszcze co u Was i postaram się nadrobić chociaż trochę póki malutka śpi, a po 14 ma przyjść położna

reklama
Moja ginekolog zabroniła mi brać tabletek antykoncepcyjnych po tym, jak jej powiedziałam,że ZA ROK będziemy się starać. Twierdzi,że to bardzo burzy gospodarkę hormonalną w organizmie. Trzymam za Was kciuki dziewczyny,i poewnie za kilka miesięcy będę się częściej udzielać w wątku staraczkowym :D

katko nie testuj przed terminem bo się zdołujesz jak wyjdzie ci jedna kreska.. a może to za wcześnie będzie i po terminie zobaczyłabyś II kreski..znam z praktyki..

anecia!!!! nareszcie!!! już na prawde bardzo sie martwiłam ze coś nie tak..tfu tfu... cieszę sie bardzo i zazroszcze ze Adaś tak ładnie sie zachowuje a AQnia z tego coo piszesz to prawdziwy aniołek pamiętam ze mój Gabiś noc czy dzien domagał się jedzenia co 3godziny,,,, i nie wysypiałała sie przez to ale jak mówisz każde dziecko jest inne i mam nadzieje że mój drugi szkrab będzie bardziej wyrozumiały dla mamy.. wklej zdjęcie szkrabów:)

hejka dziewczyny!

dzisiaj Anulek kończy miesiąc, zleciało jak nie wiem :-)

poza tym wszystko ok, jedynie pogoda nas nie rozpieszcza i na spacer nie moge iść, później muszę tylko śmignąć po Adasia do p-kola

bafinko każde dziecko jest inne więc wątpliwe że kolejne bedzie takie jak Gabiś :-D
zdjątka zapodam jak zrzucę na kompa, wieczorkiem jak M wróci z pracy bo wtedy mam ciut więcej czasu dla siebie bo mimo że w dzień mała dużo śpi to tez mimo wszystko ma okresy czuwania a dom też muszę ogarnąć :-)

karola przede wszystkim gratki!!!!!!!!!!!!!!!!!! i dbaj o Was!!! trzymam kciuki, wszystko musi być dobrze!

kwiatuszek co u Was bo powiem szczerze ze w tyle jestem niestety...:zawstydzona/y:

kacha i co u Was???

Anecia wielkie gratulacje!fajnie ze porod ci sie trafil lekki i ze Ania jest grzeczna i Adas nie jest zazdrosny.u nas postaremu.nasza zmora jest katar alergiczny,ktory sie ciagnie.w dodatku maly sie buntuje.niechce sie kompac,ubierac,przewijac,isc na dwor,jesc.w glowie mu tylko glupotki,najlepiej zeby go gonic,bawic sie z nim w pieska,potwory.ustawia tylko wszystkich.kaze siadac i bawic sie znim do poznych godzin.ma manie pociagow.jego guru to tomek i przyjaciele..moze on juz przechodzi bunt 2-latka.niewiem co mam juz myslec.ja pracuje na 3/4etatu do konca grudnia oczywiscie umowa zlecenie a od stycznia niewiadomo co dalej.jak dalej bedzie tak kiepsko z ta praca to na drugie dziecko napewno sie niezdecyduje.czekam jeszcze 3lata.za niedlugo mi styknie 32lata.a jak sie niezdecyduje na dziecko do 35 roku zycia to maly bedzie jedynakiem.

Anecia wpadam zlozyc Ci gratulacje. super ze gladko porod poszedl i ze Ania to taka grzeczna córunia. Mój też dlugo przesypiał i na piersi też był - też mialam nocki przespane. CZasem nawet od wieczora do rana przespal baffinko a Tobie powodzenia w staraniach ;)

Hej długo mnie nie było. A u mnie będzie teraz chłopiec :) Pokazał co ma między nóżkami dopiero wczoraj. Jak na razie przytyłam tylko 5 kilo, czuję się nawet ok. Od połowy września jestem na L4.

reklama
hejka dziewczyny!!!!

u nas nadal ok :-) malutka ostatnie 2 dni mało śpi w dzień ale jest spokojna, a nocki nadal miodzio tzn ładnie przesypia, poza tym wszystko dobrze, Adaśko też ok

a teraz wreszcie fotki Wam pokażę... pierwsza w dzień powrotu ze szpitala, a na drugiej Anusia ma miesiąc

100_1176.jpg100_1407.jpg

Agusia hmmm nie pamiętam czy gratulowałam więc robię to teraz GRATKI!!!!! fajnie że też Wam się z parką udało :-D a teraz tak jeszcze myślę, może tak głupio proponować ale nie potrzebujesz jakiś ciuszków dla chłopca??? bo bedę w najbliższych dniach wystawiać na all... tzn myslę o jakiś pajacykach, spodenkach, bluzach, czapeczkach itp... w razie czego pisz na priv a jak chcesz to zdjęcia mogę Tobie wysłać... mam pełno ciuszków w bardzo dobrym stanie bo generalnie bardzo dbam o rzeczy więc w razie czego pisz

pysia a jak tam synuś????

kacha no u Was to chyba bunt dwulatka.... współczuję

kwiatuszek bardzo mi przykro :-(

Załączniki

• 100_1176.jpg
    100_1176.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 48
  • 100_1407.jpg
    100_1407.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
Do góry