reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

enej to wszystko zależy od kobiety, niektóre zachodzą od razu po odstawieniu tabletek , a niektóre nie, nie wiem od czego to zależy ale reguły nie ma. Ja po odstawieniu miałam nieregularne cykle dlatego się kuruję baby and mama med . Zawsze też lepiej zasięgnąć opinii kilku lekarzy i badania zrobić

reklama
Bafinka w koncu sie pojawilas.ja sie niestaram o drugie dziecko.moj m narazie niechce, ja w sumie tez nie jestem teraz gotowa na ta decyzje, nasz synus jest zywiolowy,mam z nim troche problemow wychowawczych,balabym sie ze moglby zrobic krzywde dziecku.od pazdziernika zaczelam prace na etat.od stycznia musze miec nowa umowe,wiec niewiadomo na ile mi dadza.wiec praca i zarobki mnie tez wstrzymuja.chcialabym miec kiedys jeszcze jedno dziecko ale niewiem czy sie odwaze i wyrobie czasowo bo za 3 mies.stuknie mi 33 l.moj poszedl juz do przedszkola.duzo rzeczy sie juz tam nauczyl,lubi tam chodzic, lubi dzieci.fajna ma grupe.tylko zaczal mi chorowac.
A jak tam twoje cykle,jak praca.fajnie ze wrocilas do nas.

no tak wszystko jest uzależnione od pracy, niestety ...
ja to się nie mogę już doczekać dzidziusia, straszny instynkt macierzyński się u mnie pojawił

Enej ja po odstawieniu tabletek nie miałam @ przez 10 miesięcy i gdyby nie interwencja przyszłej teściowej i jej lekarza to nie wiem jak by to się skoczyło. A teraz mam dwoje wspaniałych dzieci i myślę za jakiś dłuższy czas o kolejnej dzidzi :)

Enej kazdy reaguje inaczej na odstawienie tabl.ja mialam b.regularne cykle,czulam owulacje,okresy bezbolesne jakbym dalej brala tabl.a bralam je niecale 7 lat.u mnie hormony byly super bo robilam badania.ale w ciaze niezachodzilam.chyba za b.chcialam.ja staralam sie rok i 5mies.zanim zaszlam.moze potrzebujesz wiecej czasu zeby twoj organizm wrocil do normy.a moze za jakis czas skontaktuj sie z lekarzem.narazie ciesz sie starankami bez presji,moze sie uda.powodzenia.
Agusia Ty to odwazna jestes ze chcesz miec jeszcze jedno dziecko.podziwiam kobiety ktore ogarniaja duza rodzinke, dom i prace.moj synus to chyba bedzie jedynakiem.male szanse ze postaramy sie o drugie.daje sobie czas do 35 urodzin na podjecie decyzji,czyli ponad 2 lata.

Ostatnia edycja:
no własnie z tymi tabletami to nie wiadomo, ja długo nie brałam a mam nieregularne teraz, chociaż w sumie tez nie wiadomo, czy jak bym w ogóle nie brała to czy bym miała regularne. Od kilku cykli piję zioła Regularne Cykle i jest po nich trochę lepiej łatwiej mi owulację wyczuć, chociaż na ślepo testów nie robię

reklama
U mnie przed tabletkami cykle były nie regularne dlatego dostałam tabletki. Po odstawieniu nie było @ z jednej strony fajnie bo nie musiałam co miesiąc cierpieć, a z drugiej puchłam jak balon i ogólnie było z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. Jak zmieniłam gina to dał mi luteinę i pomału zaczęłam wracać do formy co skończyło się torbielą a z tej torbieli zrobiła się ciąża :) U mnie jest podejrzenie zespołu policystycznych jajników, ale mój gin powiedział że to chyba błędna diagnoza i on sam nie wie o co u mnie chodzi.

Do góry