reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

ja jakies 6 lat bralam antykoncepcje
najpierw cilest a potem z 3 razy evre i potem z 2 razy yasmin
wszystko raczej mialam regularnie
kiedys zapomnialam zabrac ze soba tabletki i przestalam brac wogule
zafasolkowalo w 2 cyklu wiec nie traccie nadzieji dziewczynki :)

reklama
WITAM DZIEWCZYNY!
Ja bralam tabletki Mercilon dobre ponad 8 lat ( z jedna przerwa roczna i jedna kilkumiesieczna), zaczelam jak mialam 21 lat na uregulowanie cykli i zmniejszenie boli podczas okresu. Przestalam brac prawie poltora roku temu, na poczatku okres wydawal sie wyregulowany przynajmniej troche lepiej jak bylo i faktycznie zmniejszyly mi sie bole i okresy nie byly tak obfite. Lecz teraz od kilku dobrych miesiecy, wszystko wrocilo , okres jest teraz totalnie rozregulowany, malo tego nie mam owulacji. Probuje zajsc w ciaze ale oczywiscie nadaremne proby. Moze mam teraz o tyle lepiej ze nie mdleje jak dostaje @ z bolu. Zaluje ze bralam piguly tyle lat!!!!!!!!!!!!! :( :( :(

TO-LA
Mi okrest tez się rozregulował. Starania o dziecko nie dawały efektów. Dopiero jak zajęłam się sobą i przestałam myślec o dziecku - zaszłam w ciążę. W tym okresie było naprawdę mało seksiku. Mąż zapracowany. Ja wracałam bardzo późno z pracy i innych dodatkowych zajęć. |Zaczęłam się odchudzac , ćwiczyć, uczyć...a tu niespodzianka i jestem w ciąży.

ja zanim zaszłam w ciąże z Samuelem bralam tabletki Cilest przez 2,5 roku
poniewaz przez ostatnie dwa miesiące zle sie czulam uzgodnilam z lekarzem ze odstawie tabletki, zrobie badania i zastanowimy sie nad innymi tabletkami ewentualnie
mowił tez ze w ciaze tak od razu nie zajde bo organizm musi sie przestawic,ale zalecil uzywanie prezerwatywy
no i nie doczekalam juz nastepnej @
w pierwszym cyklu po odstawieniu tabl zaszłam w ciążę ;D ;D
po urodzeniu Samuela stosowałam Cerazette,ale poniewaz bardzo zle sie po nim czułam odstawiłam w drugim cyklu..
miałam zawroty głowy, mdłosci i ogólnie jakas taka kołowata byłam..lekarz zalecił mi żebym zmieniła godzine ich zarzywania z rana na wieczór,to niby przespałabym te dolegliwości ale niestety nie podziałało. Także na czas karmienia wybrałam szklanke wody,zamiast... :p :p :p
Następny był Minulet.....w sumie ok,chociaż na początku tez nie za bardzo sie czułam ale po pierwszym opakowaniu,było ok..
Brałam go 2 lata i po tym czasie i po badaniach razem z lekarzem podjęlismy decyzje o zmianie antykoncepcji. Zastanawiałam sie nad implantem, trzeba go w "enerefie" Z jęzorem kupić bo u nas nie ma, no i lekarz go pod skóra wczepia...bardzo wygodne ,na 3 lata ale tez duży jednorazowy wydatek...koszt implanta(rok 2003 to ok 400euro i założenie 300zł
Po przeanalizowaniu implanta, jednak zdecydowałam sie na tabletki i brałam wlaśnie Yasmine.Tolerowałam je bardzo dobrze.
odstawilam tabletki w kwietniu
i zaszłam w ciąże pod koniec lipca
niestety we wrzesniu poronilam......

od tego czasu nie stosuje zadnej antykoncepocji

moja kolezanka zaszla w ciąze stosując tabletki "Minulet"
na szczescie z dzieckiem wszystko ok(ma juz 4 latka jej synus)
ale cala ciąze sie martwila

Witajcie, ja tez doć długo brałam tabletki, bo prawie 4.5 roku, odstawiłam jakiś czas temu, odczekaliśmy ile trzeba i zaczeliśmy się starać. Tylko mój organizm nie chce, zapomniał o @. W tej xhwili od 2 miesięcy mam wywoływane@, nie dochodzi do owulacji, długo by pisać. Od najbliżeszego cyklu będę miała stymulowaną owulacje i mam nadzieje, że się uda. Po za ym zawsze trzeba mieć naszieje.Bez tego nic się nie zdziała.

Witam.
Mam pytanie... Otoz odstawilam tabletki jakies 4 miesiace temu... Od tamtej pory mialam tylko jedna @, bardziej przypominala Ona brazowe uplawy niz @ i trwala jakies 7 dni... Moje pytanie brzmi, czy po odstawieniu tabletek moge juz zajsc w ciaze..? Slyszalam rozne opinie na ten temat... W tej chwili to 32dc, a @ jak nie mialam tak nie mam... Podkresle jeszcze, ze zawsze mialam nieregularne cykle i staram sie o dzidziusia...
Pozdrawiam

moj lekarz pow zeby po dostawieniu tab poczekac jakies 3 miesiace ale przez te 3 miesiace mozna zajsc w ciaze i ponoc wtedy czesto mozna miec bliznieta (niewiem ile w tym prawdy).z tego co wiem to organizm odrazu sie przestawia i moze nawet zaczac produkowac wiecej komorej jajowych aby nadrobic zaleglosci...- ale to tez niewiem czy prawda.

po odstawieniu tab mozesz zajsc w ciaze. a czy jestes pewna ze juz w niej nie jestes?piszesz ze juz 4 miesiace ich nie bierzesz i tylko jedna @ ....

reklama
LILITH pisze:
po odstawieniu tab mozesz zajsc w ciaze. a czy jestes pewna ze juz w niej nie jestes?piszesz ze juz 4 miesiace ich nie bierzesz i tylko jedna @ ....

Dobra sugestia... Bardzo bym chciala... Pobolewaja mnie jajkniki i piersi zrobily sie jakby pelniejsze no i sutki staly sie bardziej wrazliwe... Jutro mam wizyte u ginekologa.. Zobaczymy co powie...:) Bardzo bym chciala mala istotke... Tylko caly czas mam obawy przez te tabsy... Co nie ktorzy mowili, ze po odstawieniu tabletek kobieta bywa przez jakis czas nieplodna...

Do góry