reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Bafinko a zanim ten gin wyslal cie do tej kliniki to skierowal cie na badanie droznosci jajowodow? Bo o ile wiem, z tego co mowil mi moj lekarz wczesniej to pierwszym takim krokiem powino byc wlasnie to badanie, a nie od razu klinika bezplodnosci z wizyta 350zl oszalal on?

Bafinko bezplodność można nazwać bezplodnością + pewnie dodatkowe badania, jeśli się współzyje 5 razy w tygodniu!! Przez rok. I się nie udaje zajść w ciążę to wtedy można coś takiego podejrzewać.
A lekarza radzę zmienić, bo jemu to widzę lotto, dla niego 350zl to pikuś i co mu tam, żebyś placiła :szok::szok::szok: Idź po radę do innego lekarza i nie ma to tamto, być może inny lekarz coś zaradzi.

Bafinko mi lekarka powiedziala to samo co madrzejczuk.w koncu Ci sie uda. jestes mloda kobietka i doczekasz sie fajnych dzieciaczkow.ja to juz stara dupa jestem-mam 28lat a za ponad 3 miesiace stuknie mi 29 wiec przed 30 chcialabym urodzic.na razie mamy w planach miec 1 dziecko, wiec moze sie doczekam.

Bafinko z tego co doczytałam to staracie się dopiero 5 m-cy to naprawdę jeszcze nie świadczy o tym że nie możecie mieć dzieci, mój gin mi kiedys powiedział że on sam z zona się starał rok...
Co do uczuc mężczyzn do dzieci to u nas jest inaczej mój mąż baardzo chce mieć dziecko, tylko ja się boję czy on nie chce mieć tego dziecka którego juz nigdy nie odzyskamy:-(
Jak tak czytam o tych Waszych testach i mierzeniach temp to sobie myślę że ja sie chyba wogóle nie staram bo po prostu odstawiłam tabletki, ale w końcu to dopiero mój pierwszy miesiąc staranek więc narazie podchodzę do tego na kompletnym luzie i mam nadzieję że sie uda tak jak za pierwszym razem. Narazie mam objawy jabym była 100% w ciąży (zawroty głowy, mdłości, bóle podbrzusza, poddenerwowanie) ale tak sobie myślę że to może odstawienie tabletek tak na mnie działa no bo nawet jakbym już była to czy to możliwe że już bym to czuła (to mój 22dc więc teoretycznie już po owulce)?

to my już z m oddaliśmy żolnierzyki do badania... ja sie nie poddaje i nadal mam nadzieje że nam się uda tym bardziej że nasze rodziny są płodne i nie bylo przypadków bezpłodności... duże nadziej pokladam w tym nowym lekarzu zobaczymy czy pomoże...

potrzymuje wypowiedzi kolezanek bafinko tamten lekarz to p.... nad ...

a co do waszych podpowiedzi powiedzialam mu to wczoraj ze poczekam na niego,zobaczylam lzy w jego oczach ja sie zbeczalam przytulilismy sie a wieczorem i tak byl sex bez zabezpieczenia:) Dzis to moj 11dc moze sie skusi jeszcze na jeden taki numerek :)
Całuje was kochane i sie nie martwcie,macie racje dopuki nie poczuje facet nie dotknie to nie wie czy chce dziecka:)

ja staralam sie rok czasu, w tym jedno poronienie, wiec nawet nie wiecie jakie ja schizy mialam ze cos jest nie tak ze mna albo z mezem.

Bafinko, a moze te twoje wachania cykli sa po odstawieniu anty? Dawno odstawilas? Mi dopiero po ok 6-7 miesiacach po odstawieniu sie uregulowaly, moze u ciebie jeszcze organizm sam nie wypracowal swojego cyklu. Zobacz jestes dokladnie w moim wieku, a to jest najlepszy czas na ciaze i fakt, ze skoro jestesmy mlode i zdrowe to nam sie uda. Ja mialam cholerne chwile zwatpienia, ale gdyby nie BB to juz dawno bym zeswirowala, stracila nadzieje i chyba nawet odstawila starania, ale uwierzylam w to, ze mi sie uda, odstresowalam sie pojechalam na urlop nad morze, tak nawdychalismy sie jodu, ze po powrocie udalo sie, a nawet nie przypuszczalam, ze sie uda. Moze u Was tak jak i u nas problem tkwi w glowie? Wiem, ze latwo jest mi mowic, ale dokladnie cie rozumiem, bo przechodzilam to samo jeszcze niedawno. Trzymam kciuki naprawde mocno i wierze, ze w koncu ci sie uda

reklama
Do góry