reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Nie mozna zajść w 3 dzień po owulacji a w 3 po skoku czy też po ostatnim szczycie, to coś innego :)

Bafinka to w jakim celu dostajesz lutkę?? Bo ja się bierze na pewno po owulacji, tak może jej nie być..

Pysia, to do niedzieli jeszcze dużo czasu :)

reklama
A ja mam do Was takie pytanko, bo wy jestescie obyte w temacie

Jak wiecie odstawiłam tabletki, od 2 dni pobolewa mnie bardzo podbrzusze...wg moich wyliczen teraz powinny byc dni plodne--jesli wogole są---to jak myslicie, kiedy owulacja przyjdzie...wg wyliczen powinna byc w piatek-sobota....ale w kazdym razie od dzisiaj zaczynamy z mezem przytulanki

Nie mozna zajść w 3 dzień po owulacji a w 3 po skoku czy też po ostatnim szczycie, to coś innego :)

Bafinka to w jakim celu dostajesz lutkę?? Bo ja się bierze na pewno po owulacji, tak może jej nie być..

Pysia, to do niedzieli jeszcze dużo czasu :)

Zle mnie zrozumialas 3dni mam do spodziewanej misiaczki a dzien po owulce komorka zyje tylko 24godziny o to mnie chodzilo zle sie sprecyzowalam

lilith ja to już nie wiem co mam o tym myśleć lekarz mi kazał brać to chyba wezmę myśle że jemu chodzilo glównie o to żeby @ byla o czasie.... on mi powiedział ze raczej w tym roku nie zaciąże...
wczoraj bylo przytulanko i to dwukrotne:) a temp nadal niska 36.4 a wczoraj 36.5... a dziś 14dc nie wiem czy doczekam się tej owulki...

BafinkaMoze mu zalezy zeby ci wyregulowac cykl nie wiem, mnie brzuch boli ale tylko przy gwałtownych ruchach np jak sie schylam ,cos czuje ze 2 przyjdzie bo mnie wzielo na sprzatanie jak zawsze przed@,
Mandrzejczuk jak u ciebie?

Bafinka u mnie dzis 15 dzien cyklu, od 4 dni mam temp.36,5 a dzis 36,4.z mezem ostro dzialamy co drugi dzien.testy owulacyjne robie ale mam problem z ich interpretacja, wychodza 2 kreski, ale zeby miala byc owulka to musza by tak samo intensywne albo testowa musi byc mocniejsza od kontrolnej.z tym ze testowa jest rozowa a kontrolna purpurowo- fioletowa, i w instrukcji tez tak sa pokazane.nie byloby problemu jak obie bylyby tej samej barwy. na logike jest, ze pupurowa jest ciemniejsza od rozowej.mam tu mieszane uczucia.caly czas zdaje mi sie, ze jestem jeszcze przed owulka.

Ikasia nie mysl teraz o dniach plodnych, nie wyliczaj ich bo po tym odstawieniu tabl. roznie bywa.ja po odstawieniu tez mialam wrazenie ze od razu mam dni plodne, bolace jajniki, duzo sluzu,dzialalismy w te dni i nic z tego nie wyszlo.nie musi byc tak u Ciebie ale poki co nie ma co sie tym stresowac. jestes na poczatku staranek i uwierz mi, lepiej za b. sie nie wczuwaj bo potem jest ciezko, psycha swiruje i trudno odpuscic. ja tak mam a staram sie po odstawieniu tabl. juz 10 miesiecy.poki jeszcze w tym nie siedzisz, ciesz sie sexem a na pewno Ci sie uda.jak czlowiek w tym juz tkwi to potem trudno mu zmieniac nastawienie, mi czasem sie udaje inaczej myslec ale to kwestia paru dni i znow sie nakrecam.

Bafinka
Mandrzejczuk jak u ciebie?

u mnie dobrze, nadal nie wiem co to mdlosci itp. ;) Spie tylko calymi dniami kiedy tylko moge. Teraz jestem tak wykonczona, ze marze juz o weekendzie. Kupilusmy mieszkanko i od poniedzialku latamy po sklepach, kupilismy juz meble i cala armature lazienkowa i wogole. Bylam tez na badaniach wydalam ogolnie 140zl :szok::szok::szok: z czego toxoplazmoza to 59zl i grupa krwi 49zl zdarli ze mnie jak tlyko mogli, a pokloli mnie tak, ze same since zostaly. Ogolnie to nadal czesto wstaje w nocy na siku ale doszlo do tego ciagle uczucie glodu, non stop mnie ssie. Wstaje w niocy i robie sobie kanapki z salami, bo z glodu zasnac nie moge. Aha no i co jeszcze mam to to, ze co bym nie zobaczyla na reklamie do jedzenia to automatycznie mam na to chcice. Otatnio zachcialo mi sie ferrero rocher to maz az 3 sklepy zjezdzil specjalnie a dzisiaj beda nalesniki z lodami, owocami i polewa czekoladowa :-D:-D:-D no a jutro wizyta u ginka

reklama
Do góry