reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Hope żadne plamienia u mnie nie występują a bóle są delikatne. Wizytę mam za 2 tyg czyli będzie 6 tydz i mam nadzieje "coś" zobaczyć heh jak nie to poczekam do kolejnej :-)

reklama
hej dziewczynki:)
m
u mnie @ powinna byc wczoraj ale do tek pory cisza:) test wczorajszy negatywny:( ostatni cykl byl 25 dniowy i cosik chyba mysle ze tym razem chyba sie wydluzy:( jutro kupie testy bo mi sie skonczyly niestety...

Hope wszystko zalezy od sprzetu lekarza i od organizmu, u jednych widac juz na usg w 5 tyg, a u innych dopiero w 7 tyg, tak, ze tragedii nie bedzie jak teraz nic konkretnego nie bedzie widac, pojde wtedy za tydzien albo za dwa. Ja jestem po jednym poronieniu i wole isc za wczesnie niz za pozno...

Z całego serca sie ciesze z zwami ze wam sie udało.A ja zmykam pomału do pracy dosyc tego dobrego bede po 17.Chyba jednak odkładam staranka do wiosny wole miec stabilna sytuacje finansowa i wogole ale teraz tez bysmy dali rade ale zawsze wiecej na pampersy:) Pozdrawiam kochane

mandrzejczuk jeszcze raz, ależ się cieszę. Nie martw siękochana, tylo spokój psychiczny. Ja też tak miałam, rano wstawałam o 6, a wieczorem o 19 usypiałam. A teraz się zmieniło.... ahahaha
A jak się czujesz? Ja mam jakieś plamienia, jem duphastron 2xdziennie, tak na wszelki wypadek. W poniedziałek idę do kontroli. I zaczęłam dziś 10 tydzień.
czarna gratuluję i wszystkim wam życzę powodzenia.

Agness, jak miło że się pokazałaś :)
Ale to u Ciebie przeleciało.. wow, nie długo zaczniesz 2 trymestr. A jak się czujesz?? brzuszek już cosik widać ??

Cześć LILITH. Ciebie też miło słyszeć. No leci, ale jeszcze trochę przedemną. Brzuszek, tak zaczyna się zaokrąglać, musiałam część spodni odstawić, bo się nie dopinałam, zakupić kilka tunik (ale to akurat było przyjemne hihihihi). A co do samopoczucia, mam ostatnio stresa, bo moja lekarka z urlopu wraca dopiero w przyszłym tygodniu, a ja do niej idę w poniedziałek. Mam dziwne plamienia, nie duże takie dziwne brązowawe. Czasami cały dzień nie ma a czasmi tak troszkę. Dostała duphastron, i biorę dwa razy dziennie. Więc rozumiesz, trochę mam stresa....
A co u Ciebie słychać? Jak staranka?
Pozdrawiam WAS wszystkie dziewczynki.
Dawno mnie nie było, słyszałam że Anecia urodziła. Jak się czuje ona i kruszynka?

Anecia to nam przepadl jak kamien w wode nic nie daje znac, nawet nie wie, ze mi sie w koncu udalo ;))
No a ja czuje sie swietnie nie mam zadnych dolegliwosci tylko czesto sikam i odbija mi sie czesciej, czasem brzuchol pobolewa, a z twoimi plamieniami to na pewno nic strasznego, czasem tak w ciazy bywa, abys tylko dbala o siebie i byla caly czas pod opieka lekarza no i z nami tu badz, bo wszyscy z naszej ekipy wyparowali tylko ja sama zostalam... ;))

reklama
Witam was kobietki.bylam przed chwila na usg dopochwowym i lekarka stwierdzila ze wg niej w ciazy nie jestem, macica jest troche pogrubiona ale na ciaze to zdecydowanie za malo.powiedziala, ze wszystko mam tam w porzadku.spytalam jej czy moze mi powiedziec w jakim dniu cyklu jestem.odparla ze u mnie za b. nic sie niedzieje.w jajnikach mam jakies pecherzyki ale nie ma konkretnego, powiekszonego, peknietego.wiec doszlysmy do wniosku ze byl to cykl bezowulacyjny.w dodatku ja sama tej owulacji w tym cyklu nie czulam wiec to by sie potwierdzilo.tak tez okres z tego powodu pewnie mi sie spoznia.mam czekac 2,3dni, jak nie dostane to mam kupic luteine i brac ja przez 5 dni.a jak nie pojawi sie miesiaczka to mam sie zglosic do niej.czy ktoras z Was tak miala?bo u mnie 39 dzien cyklu i nie czuje sie za b. na okres.pomaga ta luteina?zalozmy ze jak ja wezme i dostane okres to czy nastepny cykl bedzie normalny czy dalej moga byc akcje tego typu?
A jak tam Bafinka u Ciebie?bylas u gina na usg?
We wtorek bylam strasznie zdolowana jak zobaczylam ten test z 1 krecha.nawet go sobie schowalam zeby na przyszlosc nie nakrecac sie za b.teraz skupiam sie na wywolaniu okresu.cos mi sie zdaje ze te cykle po odstawieniu tabl. nie byly moje naturalne.przez 8 miesiecy bylo super regularnie, skapo, bezbolesnie.a teraz takie akcje- moze powracam powoli do swojej natury.na razie z dzieckiem pasuje.bo takie dreczenie sie i przezywanie nie robi mi dobrze.widocznie to nie jest nasz czas i predko to pewnie nie nastapi.ale wiem taraz na czym stoje.

Do góry