Hope
podwójna mama :-)
pysia888 uwierz mi na takim luzie na jakim bylam od czerwca to juz bardziej byc nie moge. Nie myslalam o starankach, o robieniu dzidziusia naprawde kochalismy sie wtedy kiedy chcielismy, ale pamietalam jakie mam akurat dni i na pewno trafilismy w owulacje nie raz tym bardziej, ze ostatnie cykle mialam rownisienkie, a nerwy dopadaly mnie zawsze w dniu kiedy @ przyszla, wiec naprawde nie bralam do bani, jak to sie mowi :-( okres, ktory teraz mam trwal 2 dni i dzisiaj juz na samej wkladce chodze i tak praktycznie zawsze, ja u siebie plodny sluz zauwazam juz 5-6 dnia cyklu przy 28-dniowym cyklu, wiec chyba teraz kupie testy owulacyjne zeby byc pewnym na 100% co i kiedy. Wiec daje sobie jeszcze tylko jeden cykl...do wrzesnia...
ciesze sie, ze chociaz Wam sie udalo....jak widac zycie jest bardzo zaskakujace...a u mnie widocznie ta jedna jedyna rzecz musi byc nie po mojej mysli, bo wszystko inne mam zaplanowane tak, ze ma byc i koniec, a tej jednej rzeczy nie moge miec...:-(
Mandrzejczuk mam pewne spostrzeżenia do tego co napisałaś. Po pierwsze @ pojawia się zawsze w 14 dni po owulacji (plus minus 2 dni), licząc do tyłu nie możesz być płodna w 5-6 dniu cyklu przy cyklach 28-dniowych. Pojawienie się śluzu nie jest absolutnym wyznacznikiem :-) A jedynie wskazówką, czasem tylko wstępem do dni płodnych ale nie do samej owulacji, która ma miejsce później. Dla odmiany ja mając cykle 29 dniowe śluz obserwuję już w 11-13 dniu cyklu ale owulacja następuje między 16 a 18 dc. Biorąc pod uwagę żywotność plemników (około 3 dni w sprzyjających warunkach) oraz żywotność jajeczka (średnio doba) polecałabym starania co drugi dzień od 10 do 18 dnia cyklu.
Druga kwestia, @ który trwa 2 dni jest zdecydowanie za krótki. Być może endometrium nie jest wystarczająco grube i uniemożliwia zagnieżdżenie się.
Oba problemy można wyregulować w ciągu jednego, dwóch cykli lekami. Nie wiem czy jesteś pod kontrolą gina ani co ci radził, ale radziłabym monitoring cyklu przy usg :-)