reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zajęcia dodatkowe w przedszkolu

A co sądzicie o angielskim dla dziecka? Mam zamiar zapisać malucha do profilingua na disney english, bo wygląda to bardzo obiecująco, ale szukam dodatkowych opinii :)

reklama
Język przede wszystkim - nasze dziecko jest w przedszkolu językowym. A poza tym? Coś trafiającego w zainteresowania dziecka, co lubi robić. Nie chodzi o to, żeby dziecko robiło coś na siłę. To pozbawione sensu.

Moim zdaniem, waryo żeby dziecko chodziło i na zajęcia w przedszkolu ale też na takie poza nim np na angielski. Właśnie tak zrobiła moja przyjaciółka, zapisała córkę do Toddler British Centre i mówi też, ze oprócz tego, że dziecko uczy się to ma też więcej kontaktu z dziećmi, zawiera nowe znajomości i oczywiście rozwija się, to ma dużo zalet

Moja córka chodzi na tańce i piłkę i jest bardzo nieszczęśliwa jeśli nie może iść (np. z powodu choroby) :) poznaje dużo nowych dzieciaków, zawsze ma o czym opowiadać :) rozwija się dzięki temu

Zajęcia dodatkowe w przedszkolu są bardzo potrzebne dla prawidłowego rozwoju dziecka. Nie wyobrażam sobie, by w placówce do której chodzi moje dziecko nie było teraz rytmiki, angielskiego czy zajęć plastycznych, które pomagają mu rozwijać się ruchowo i intelektualnie. Mój synek chodzi akurat do przedszkola Urwis w Wejherowie i ma też ćwiczenia logopedyczne, które bardzo mu pomogły zacząć wyraźnie mówić :)

reklama
Zajęcia w przedszkolu są bardzo potrzebne! Przede wszystkim, żeby dziecko skupiało się rownież od małego na edukacji, a nie samej zabawie. W Urwisie w Wejherowie jest długa lista zajęć jakie przedszkole oferuje w cenie! A do tego kilka zajęć dodatkowych dodatkowo płatnych. Uważam, że to super, że przedszkole stawia na rozwój malucha!

Do góry