reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

Powiem Wam że ostatnio czytałam że z solarium nie powinno się korzystać tylko przez pierwsze trzy miesięce, a później to już niby okazjonalnie można.
Mnie się jednak to nie podoba... więc wolałabym nie ryzykować. Zresztą z reguły w solariach jest napisane że kobietom w ciąży niet ;-)

Violett kup sobie taką sukienkę w której jeszcze w późniejszej ciąży pochodzisz.
Ma mam weselicho 15 maja...ale na SYlwestra kupiłam sobie fajną kieckę i mam nadzieje że się w nią zmieszcze. W sensie że jak mi się w biuście dopnie to brzuch się zmieści.

reklama
Ja w sylwestra tez mialam wesele :) I tezkupowalam sukienke :p Ale nie nie mieszcze tzn w cyckach sie nie dopinam ale brzuch tez jest troche scisniety wiec nie bede ryzykowala :) Wiec w tym tygodniu musze isc na zakupki :) Ale jeszcze nie wiemy dokladnie czy idziemy na to wesele, bo tak naprawde to dowiedzielismy sie dopiero wczoraj o nim i tak lipa troche.

a ja mam wesele w czerwcu i stwierdziłam, że po sukienkę pójdę tak tydzień wcześniej, bo różnie może być. przy pierwszej ciąży brzuch miałam płaski, aż do 19 tygodnia, ale kto wie jak to będzie teraz.

mam pytanie, czy może ćwiczy, któraś z Was na piłce do rehabilitacji - gimnastycznej?? chciałam sobie zacząć na niej ćwiczyć, bo wszystkie inne formy w szczególności siłowe są mi zakazane.

ja przy pierwszej ciąży stosowałam oliwkę dla dzieci i teraz też tak robię, skóra jest doskonałe nawilżona ale nie przetłuszczona. No i hartuję ostrą gąbeczką co drugi dzień brodawki aby potem nie było przykrych i bolesnych dolegliwości...

malamrowka - moja koleżanka jest w ciąży i od zawsze miała ogromne problemy z kręgosłupem... Zapisała się na zajęcia do fitness clubu właśnie na piłkę do rehabilitacji :) Myślę, że jak nie przesadzisz z intensywnościa to powinno być dobrze. Tylko chyba trzeba wiedzieć jakie ćwiczenia wykonywać bo ja nie mam zielonego pojęcia :D Ja ćwiczę w domu standardowo pośladki, nogi, ramiona (a przy okazji piersiatka) ;)

Dzieki za rady dziewczyny, ja z sukienka tez mam problem bo nie moge piersi upchac (sylwestrowa tez juz za mala w piersiach wlasnie) ale jak dalej z pylem wulkanicznym bedzie.. to prawdopodobnie w ogole nie polece, bo powinnam leciec pojutrze, a ciagle w Anglii wszystko stoi.. :/

chciałam się poskarżyć na oliwkę Johnson's Baby, nie wiem jak na Was działa, ale ja mam po niej straszną wysypkę ;/

edytka - nie jesteś sama :) Ja już ją odstawiłam kilka tyg temu bo wyskoczyło mi multum małych, czerwonych krosteczek i teraz sóra jak pupeczka niemowlęcia gładziutka :) Z tego co wiem sporo dziewczyn miało z nią problemy... Moja rada: odstaw ją :)

reklama
Edytka ja juz pisalam wlasnie na forum bo mialam caly dekold wywalony w czerwonych krostach i skora zaczela mi sie wrecz przesuszac, odstawilam to dziadostwo i problem znikl!

Do góry