reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

A ja już od bardzo dawna nie farbowałam włosów ... ale teraz przymierzam się do dośc drastycznego cięcia ... mam baaaardzo długie włosy, ale nie wyobrazam sobie siebie jako mamy z takimi ... ale powoiem szczerze, że bardzo się boję jakiejś radykalnej zmiany i pewnie skończy się na ścięciu do łopatek ... chociaż pewnie krótsze byłyby o wiele wygodniejsze :-)

reklama
teraz przymierzam się do dośc drastycznego cięcia ... mam baaaardzo długie włosy, ale nie wyobrazam sobie siebie jako mamy z takimi ... ale powoiem szczerze, że bardzo się boję jakiejś radykalnej zmiany i pewnie skończy się na ścięciu do łopatek ... chociaż pewnie krótsze byłyby o wiele wygodniejsze :-)
To dokładnie tak jak ja, ale już od miesiąca wybieram się do fryzjera i mam stracha jak nie wiem co!! Ale jestem zdecydowana - obcinam króciutko.... tylko nie wiem jeszcze kiedy...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A ja już od bardzo dawna nie farbowałam włosów ... ale teraz przymierzam się do dośc drastycznego cięcia ... mam baaaardzo długie włosy, ale nie wyobrazam sobie siebie jako mamy z takimi ... ale powoiem szczerze, że bardzo się boję jakiejś radykalnej zmiany i pewnie skończy się na ścięciu do łopatek ... chociaż pewnie krótsze byłyby o wiele wygodniejsze :-)

Ja też mam bardzo długie włosy...no prawie do "pasa", ale jakoś nigdy mi nie przeszkadzały, a jak nie chcę żeby leciały do przodu to je spinam :-)

Co do obcięcia to słyszałam kiedyś że nie powinno się włosów z długich od razu na krótkie obcinać, bo są przyzwyczajone do określonej ciężkości i wbrew temu co się mówi że jak się obetnie to się wzmocnią i nie będą wypadać, właśnie tak się może dziać. Więc jak coś to proponuję obcinać partiami.

No własnie ja też tak słyszałam :-)
jakieś 3 lata temu się przymierzałam do takiego stopniowege cięcia ale skończyło się na łopatkach właśnie :-)
teraz znowu mam włosy dłuuugaśne ... i to tak do bioder :-)
przy takiej długości to nawet zmiana uczesania powoduje ból skóry głowy ...

Czyli się potwierdza, bo mi tak fryzjerka powiedziała.
A przecież większość jak ma problemy to od razu z długich na krótkie, a tu się okazuje że to jeszcze gorzej.

Kurcze zazdroszcze wam takich dlugich włoswó. Ja marze o takich ale kurcze nie moge ich jakos ich zapuscic. teraz mam wycieniowane i najdluzsze sa do lopatek i ni ciorta zeby urosly dluzej :(

Moja przyjaciolka wlasnie obciela niedawno dluugie wlosy na bardzo krotkiego "boba" i jest zadowolna, mowila ze juz dawno miala ochote na jakas zmiane i ze krotkie wlosy myje sie duzo szybciej, a ze ma w miare proste to nawet nie musi przy nich duzo robic.. a jak chce troche "napuszyc" z tylu glowy to nie musi sie meczyc jak przy ciezkich dlugich wlosach tylko lekko natapiruje i sie jej ladnie trzyma :)

Ja osobisie jak scielam z dlugich na krotkie (jakis czas temu) to mi przeszkadzalo ze nie moglam zwiazac i zakonczylo sie na opaskach.. i spinkach :)

Ja teraz troche z innej beczki :)
Czy ktora z was sie woskuje? Ja reguralnie zawsze woskowalam bikini tzn brazilian style i teraz mam pewne watpliwosci czy to kontynuowac. Bylam wczoraj i jakos mialam skore chyba wrazliwsza niz normalnie i nie wiem czy dalej chodzic i czy nie odpuscic sobie do produ...hmmm

Ja teraz troche z innej beczki :)
Czy ktora z was sie woskuje? Ja reguralnie zawsze woskowalam bikini tzn brazilian style i teraz mam pewne watpliwosci czy to kontynuowac. Bylam wczoraj i jakos mialam skore chyba wrazliwsza niz normalnie i nie wiem czy dalej chodzic i czy nie odpuscic sobie do produ...hmmm
Osobiście nie chodzę. W ciąży skóra w miejscach intymnych jest dużo bardziej ukrwiona, a co za tym idzie wrażliwsza. Jeśli dobrze zniosłaś zabieg myślę, ze powinnaś chodzić dalej. Jeśli bolało - to odpuść sobie na jakiś czas.

reklama
Wosk spokojnie można w ciąży tylko niestety nasza skóra jest teraz wrażliwsza i na pewno będzie bardziej bolało.
No i jeszcze brawo za odwagę,na brazylianę to bym się w życiu nie odważyła.

Do góry