reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

reklama
powiem Wam, że ja to się wstydzę trochę ale ja nie wiem jaki mam rozmiar stanika....
nigdy nie wiedziłam, zawsze na oko lub przymierzałam.
Powiecie jak to się ustala?
Mierzę się pod biustem i w biuście czy jak?
prosze się tylko głośno nie śmiac z głupiego pytania :-)

Kochana, mierzysz się pod biustem i ilość cm to ta pierwsza część rozmiaru np. 80. Wielkość miseczki to literki od A do ... Od najmniejszej do największej :-)

A próbowałas z takim biustem jeździć konno ;-)? Bo ja się z rozmiarem E, do którego skoczyłam w pierwszych tygodniach ciąży już nieźle namęczyłam przy galopie, więc nawet nie chcę myśleć jak się jeździ z G.

Anbar ;) głodnemu chleb na myśli Ty o jeździe konno a mi w pierwszym momencie w głowie inny widok się pojawił... chyba źle ze mną bardzo.... ale się z siebie uśmiałam...

wielkość miseczki to różnica między pod a w biuście
różnica 12 cm - miseczka A
różnica 14 cm - miseczka B
różnica 16 cm - miseczka C
różnica 18 cm - miseczka D
różnica 20 cm - miseczka E
różnica 22 cm - miseczka F
różnica 24 cm - miseczka G

wielkość miseczki to różnica między pod a w biuście
różnica 12 cm - miseczka A
różnica 14 cm - miseczka B
różnica 16 cm - miseczka C
różnica 18 cm - miseczka D
różnica 20 cm - miseczka E
różnica 22 cm - miseczka F
różnica 24 cm - miseczka G

edytka jesteś moją boginią!!!!! dzięki!!!!!!!!!!

reklama
to też trochę zależy od rozmiarówki - polska jest nieco inna od brytyjskiej na przykład. Do tego często różni producenci mają "własne rozmiarówki", czasem naprawdę dziwaczne. Poza tym, mierzysz różnicę ciasno na wydechu pod biustem i na luzno w biuście.

Do góry