reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

ja chyba tez kupie sobie te mustelle jak ja tak polecacie, dzieki za porady, poki co stosuje oliwke bo mimo ze to 5 tydzien to mi sie brzusio juz powiekszyl , gin powiedziala ze macice mam dosyc duza juz

reklama
Dziewczyny ja już tez oczywiście zaczęłam smarowanie, nacieranie :biggrin2: Wieczorem po kąpieli oliwka a rano Mustella na brzuszek, uda, pośladki i piersi :biggrin2: smaruej żeby później nie mieć wyrzutów sumienia że nie smarowałam i pojawiły sie rozstępy. A jak sie pojawią to trudno zwale na obciążenie genetyczne;) Gunt to dobre nastawienie :biggrin2:

Ja w poprzedniej ciązy używałam wyłącznie oliwki i to w sumie tylko na brzuszek, ale szczesliwie nie przytylo mi sie w zadnym innym miesjcu, wiec na roztepy w tych miescach nie bylam narazona. To prawda, ze roztepy to sprawa genetyczne i jesli masz je miec to mozesz uzywac nadrozszych kremow, a i tak cie nie ominą, ale mimo wszystko lepiej zapobiegac, bo to na pewno nie zaszkodzi, a pomoz w pewnym stopniu moze:tak:

Kobietki czy Wy tą Mustelą na rozstępy smarujecie również piersi ?
Bo ja mam też tą typowo do biustu, ale boje się że na piersiach mogą mi się najszybciej zrobić kreski więc nie wiem czy nie lepiej tym preparatem na rozstępy smarować.

A mamuśki z kolczykiem w brzuchu..... Są tu takie? Kiedy najlepiej usunąć kolczyk z pępka?

A tak na poprawę nastroju mały żarcik: :-)

dlaczego niektore kobiety noszą kolczyk w pępku?
...
żeby na starośc było na czym choinkę zapachową wieszac.

Ostatnia edycja:
Ja mam kolczyk w brzuchu ... ozstał mi jako pamiątka okresu buntu :-) wcale już nie takiego młodzieńczego :-)

nie zastanawiałam się jeszcze kiedy ściągnę ... ale jak już ściągnę to na dobre :-)

Ja mam kolczyk w jezyku (wiem ze troche inny temat) i sie zbieram do sciagniecia tez :) chyba troche wydoroslalam przez ta moja fasolke..:)

reklama
Ja mam kolczyk w pępku i właśnie dziś rano przy smarowaniu zastanawiałam się czy to już czas by go wyciągnąć.W pierwszej ciąży wyciągnęłam od razu,ale znam też osoby które nosiły do 7 m-ca.

Do góry