reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

I mam juz problemy z włożeniem skarpetek i butów - któraś z was też??

:) Mam to samo :) Ze skarpetkami już od miesiąca - ale to głównie przez ból w okolicy spojenia łonowego: nie mogę podnosić na bardzo nóg do góry. A buty Małżonek mi wiąże od jakichś 2 tygodni, jeśli tylko jest w pobliżu :) W ciąży powinny się zdecydowanie wydłużać ręce!

A i dodam jeszcze, że ostatnio wszystko tłukę - czego się nie dotknę to leci mi z rąk.

Też to zauważyłam u siebie. Jak coś sprzątam, to więcej rozwalę niż ułożę ;) Na początku się denerwowałam, ale przechodzę nad tym powoli do porządku dziennego ;)

a mi chyba pęknie kość łonowa.... normalnie chodzić nie mogę, wstawać z łózka nie mogę, przekręcać się na łózku nie mogę, kuźwa, nic nie mogę......

Skąd ja to znam... Choć moja pani doktor twierdzi, że to macica, a nie kość łonowa. Jeśli nie boli przy nacisku na kość, to znaczy, że sprawa leży głębiej ;) Pocieszenie, a właściwie jego brak, jest takie, że najprawdopodobniej tak już będzie ;)

reklama
A i dodam jeszcze, że ostatnio wszystko tłukę - czego się nie dotknę to leci mi z rąk. Czuje się ogromnie słaba i obawiam się że to anemia (jestem blada jak ściana:/). W przyszłym tygodniu zrobię badania i zobaczymy a póki co piję sok z buraków i jabłek - ooochyyyyda:/
Też lecą mi różne przedmioty z rąk.
A najgorsze jest to że jak byłam w lumpku z koleżanką w piątek to znalazłyśmy maskotkę kucyka pony dla jej córci i zamiast włożyć ja do koszyka to zaczęłam odsuwać torebkę a koleżanka do mnie ej co ty robisz?A ja do niej: nie wiem kurde hehheh Dobrze że nikt nie widział hehe.O sklerozie nie wspomnę :)
Mama kiedyś mi kupiła ten sok z buraków i jabłek potwierdzam że ohyda na maxa

:) Mam to samo :) Ze skarpetkami już od miesiąca - ale to głównie przez ból w okolicy spojenia łonowego: nie mogę podnosić na bardzo nóg do góry. A buty Małżonek mi wiąże od jakichś 2 tygodni, jeśli tylko jest w pobliżu :) W ciąży powinny się zdecydowanie wydłużać ręce!
Też powoli słabo daje sobie radę ze skarpetkami :)
Siadam "okrakiem" i jakoś zakładam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja z moją hemoglobiną też zaczęłam pić ten sok ale zaznaczam zaczęłam i jakoś zmusić się dalej nie mogę. już się sama zastanawiam czy sobie barszczyku nie ugotować - w końcu madalia kiedyś powiedziała, że też jest dobry jeżeli swój ugotowany i bez żadnej chemii jest :D a naszej forumowej pani doktor to ja ufam pod tym względem :) tylko pytanie czy chce mi się gotować? :)

Dziewczyny kompletuję torbę do szpitala, i mam kilka pytań:
1. Jaki płyn jest najlepszy do podmywania krocza?? Czytałam dużo o Tantum Rosa ale ponoć ciężko go wykorzystać w szpitalu i najlepiej coś w sprayu. Co o tym myślicie??
2. Czy pakować laktator do torby?
3. Jakie podpaski ??

jakie pieluchy dla malucha?? Widzę że większość kupuje Pampersy New Baby ale ile kupić 1 a ile 2? Czy któraś z was używała pieluch z Rossmanna (dużo pozytywnych opinii) ??

Co do pieluch, to w moim szpitalu jest rozpiska, żeby wziąć jedną torbę pieluch 3-6 kg. Ale ja chyba wezmę jedne new borny i jedne 3-6.

Już torba do szpitala??? Rany, w kompleksy popadnę... Ja do szpitala nic jeszcze nie mam...

Dziewczyny kompletuję torbę do szpitala, i mam kilka pytań:
1. Jaki płyn jest najlepszy do podmywania krocza?? Czytałam dużo o Tantum Rosa ale ponoć ciężko go wykorzystać w szpitalu i najlepiej coś w sprayu. Co o tym myślicie??
2. Czy pakować laktator do torby?
3. Jakie podpaski ??

jakie pieluchy dla malucha?? Widzę że większość kupuje Pampersy New Baby ale ile kupić 1 a ile 2? Czy któraś z was używała pieluch z Rossmanna (dużo pozytywnych opinii) ??

Po pierwsze moim zdaniem torba jak najmniejsza, bo w szpitalu jest ogolnie malo miejsca.
1. Ja mialam Tantuum rosa i za rada poloznej robilam tak - rozpuszczalam w butelce malej z takim ustnikiem (po wodzie min.), siadalam na kibelku i wtedy sobie tym plynem podmywalam krocze.
2. Laktatora bym nie pakowala - zasze ktos ci moze podrzucic.
3. Wkłady poporodowe Bella

co do torby do szpitala to ja mam spakowana ale dla siebie tylko jakbym nagle miala isc zadne rzeczy na porod czy dla dzidzia poprostu lezy zeby w eazie w jak najszybciej pojechac. a na porod to chyba zaczne kompletowac w listopadzie w polowie ?? jak dotrwam oczywiscie :)

w ogole tak sobie mysle niektore z was pokupowaly pampersy juz a one jak tak dlugo beda lezaly to te nalepki do zapinania sie nie zrypia przez tyle miesiecy ?? nie lepiej kupic swieze ze tak powiem pozniej ??

jejku ale wy się szybko szykujecie. ja o torbie jeszcze nie myślałam - powinnam już zacząć? :D nie mam nawet koszuli a co dopiero mówić o reszcie. jestem totalnie nieprzygotowana. na zakupy miałam zamiar się wybrać w październiku i wtedy zrobić listę co niezbędne.

pampersy nie psują się tak szybko - 3-4 miesiące to nie jest termin dla pampersików, m.in. REAL ostatnio ogłaszał promocję na pampersy do tego dokładając chusteczki,
przy pierwszym porodzie ja torbę uszykowałam sobie przed wyjazdem do szpitala, ale to tylko dzięki temu że miałam pod ręką listę co ma zawierać, no i zakupy to były zrobione dzień przed :) - miałam urodzić 21maja, zakupy zrobione 2 maja a 3ego urodziłam
teraz co na prawdę zrobię to złożę drugą torbę co zabrać miałby mąż gdybym została na dłużej niż 3 dni, tak właśnie miałam - zostałam na 10dni i mąż nie bardzo wiedział gdzie co leży i jakie ma wziąć :D

reklama
jejku ale wy się szybko szykujecie. ja o torbie jeszcze nie myślałam - powinnam już zacząć? :D nie mam nawet koszuli a co dopiero mówić o reszcie. jestem totalnie nieprzygotowana. na zakupy miałam zamiar się wybrać w październiku i wtedy zrobić listę co niezbędne.

Gosia - spokojnie, masz jeszcze duzo czasu. ja tez jestem jeszcze w polu. zakupy planuje pazdziernik/listopad. torbe bede miala gotowa na poczatkku grudnia, bo termin mam na 24.12

Do góry