reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana i piękna mama

reklama
nie przejmuj sie bo ja w pierwszej tez szybko tylam... bedzie ok...
------------------------------

Ostatnia edycja:
Dziewczyny podzielcie się pomysłami w co się przez kolejne 5 msc. ubierać, gdy brzuchy będą coraz większych rozmiarów. To jak wyglądamy ma także duży wpływ na to jak się czujemy i nie chciałabym przechodzić reszty tego czasu w dresie... :no:

Miałam pomysł, że pas ciążowy założony na wierzch, na spodnie bądź spódnicę "sprzed ciąży", który zasłoniłby rozpięty zamek a jednocześnie przytrzymał, mógłby być rozwiązaniem i nie zmuszałby do wymiany całej garderoby. Ale nie wiem czy ten pomysł nie jest nawiny...?

Macie jakieś doświadczenia z takim pasem?

Ja narazie wchodze w swoje jeansy i zakupilam jedne ciazowe:tak:Ale choc tylek mi sie spokojnie miesci to brzuchol juz ma male klopoty jak sie zapinam,wiec pewnie bede musiala sie zaopatrzyc w jakas dodatkowa pare spodni.Generalnie to w pierwszej ciazy nosilam bluzki sprzed ciazy,bo zaslanialy brzuszek ladnie(wiekszosc z nich).A pod te za krotkie nosilam przedluzane koszulki za 2£ z Primarku;-)Teraz juz zaopatrzylam sie w czarna,elegandzka sukienke na wazniejsze okazje(w tym wigilia) i kilka duuuuuzych stanikow,bo biust urosl mi JUZ o 2 rozmiary:szok::szok::szok:Nie bprobowalam pomyslu z pasem bo pod koniec pierwszej ciazy faktycznie 3/4 czasu biegalam w dresie bo po prostu bylo najwygodniej,najszybciej sciagnac do sikania:laugh2: i nic mnie nie gryzlo,nie denerwowalo i generalnie najlepszy pod koniec ciazy jak brzuch jest gigantyczny:tak:I pod sam koniec mialam w d****ie co koto pomysli o dresie i jak wygladam,bo po prostu juz mialam dosc i chcialam tylko URODZIC!!!!!:laugh2::laugh2::laugh2::sorry:

Ja to w późniejszej ciąży w ogóle spodni 'sprzed' nie mogłam przez uda i biodra przeciągnąć :-D a tyłek nie mieścił się w swoje miejsce, więc takie rozwiązanie nie wchodziło w grę.. myślę, żeby jednak nosić ciążówki, widziałam sliczne spodnie, które tylko z boku mają wszyte gumki i nie widać tego paskudnego pasa :-p
zresztą, chyba spodnie mogłyby spadać spod takiego pasa..

Oj Kaśka (jeśli tak mogę?) uśmiałam się z "miałam w d****":-D Pewnie coś w tym jest... Genaralnie w "normalnym" stanie mam dokładnie w tym samym miejscu co kto o mnie pomyśli, jednak...

Chyba też znacie to uczucie: gdy same wiemy, że wyglądamy ładnie, także czujemy się lepiej i nie chodzi o to co kto pomyśli, ale właśnie o to nasze własne dobre samopoczucie we własnej skórze. A tej będzie dużo. Skóry znaczy;-)

Sheeppy, gdzie te śliczne ciążówki widziałaś? Bo u mnie czysta mapa jeśli chodzi w ogóle o sklepy z ciuchami dla kobiet w ciąży;-) Dlatego wasze, doświadczonych ciężarówek, sugestie są jak namilej widziane:-)

Jak sama coś wynajdę fajnego to także się dorzucę, ale jakiś mały drogowskaz od was potrzebny, oj potrzebny:-) Nie chciałabym także wydawać mnóstwa siana na ciuchy, które mi na pewno nie będą już nigdy więcej potrzebne. W moim wieku bowiem raczej nie zdążę już Grochowi rodzeństwa spłodzić choć... hmm... nie wywieszam białej flagi, jeszcze nie:-D

a ja zaopatrzyłam się w dwie zwykłe pary ciążówek i dziś w jedne ogrodniczki z myślą o wigilii i zimę mam zamiar przechodzić w tym asortymencie z połączeniem z moimi bluzkami i swetrami a na wiosnę pewnie nad czymś nowym pomyślę albo dres napewno nie sukienki czy spódnice bo jestem paskudny zmarźlak nawet śpię w bluzie założonej na koszule nocna

Karjoka - mozesz,mozesz;-):-)No ja generalnie tez nie interesuje sie opinia innych,ale jakos pod koniec ciazy to sama po sobie juz widzialam,ze te moje dresy to juz nie za bardzo atrakcyjne,choc kilka kompletow mialam:-DAle i tak ladowalam sie w adidasy i dres,bo w glowie mialam tylko,zeby dojsc gdzie mam dojsc wrocic i zasnac:-DI nawet mi do glowy nie przyszlo zeby kupowac jakies finezyjne bluzeczki itp......

Generalnie jesli o ciuchy ciazowe to moja kumpela kupila zestaw 50szt za 40£ na ebay'u i byla zadowolona,zwlaszcza ze sweterkow i jeansow:tak:Musilabym tez sprobowac w tej ciazy i cos zamowic,bo nie planuje wiecej rzeczy i jakos zal mi wydac 30£ na kolejne spodnie ciazowe,ktore ponosze pewnie z 3mce tylko:confused2:

reklama
witam
ja tez juz mialam problemy z ubieraniem sie tylko w jedne jeansy wchodze i koniec...ale nasczescie męzus zabral mnie na zakupy do H&M -normalnie tam nie kupuje ale teraz szkoda kasy na lepsze ciazowe ciuchy jak i to i tak na chwile poza tym narazie innych nie widzialam...bardzo ladne musze przyznac i naprawde tanie////...super spodnie niby jeansy normalnie wygladaja ale maja taki dodatkowy materialowy pas ktory wchodzina brzuch a jeansy przez to sa wygodne naprawde bajer:) ....zobaczymy jak sie bedzie nosilo ..polecam..ten pas mozna i tak zakryc bluzka bo i tak z golym brzuchem nikt nie chodzi....musze przyznac ze moj brzusio w takich ciazowych ubrankach juz ladnie wyglada widac go...chyba ze to troche tluszczyku tez ale jest ok mysle.....jak bedzie troche bardziej widoczny na zdjeciu to tez dodam:)
aha no i kupilam pierwsze spioszki.......nie moglam sie oprzec takie sliczne..i skarpetki...niby nie chce zapeszac zawsze jakis stres ale kiedy mam zaczac zakupy jak nie teraz tyle mnie czeka wydatkow i sprzetow do nabycia .....pierwsza dzidzia i raczej nic od nikogo nie dostane...;-)nie znam jescze plci wiec kupuje takie unisex ....szukamy juz wozka i lozeczka.......
pozdrawiam Was goraco
buziaki

Do góry