reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zaczynamy staranka :)

Karolekk - to idziemy łeb w łeb;-) Tylko, że ja nie mam żadnego z tych badań zrobionych:( Robiłaś je prywatnie czy na NFZ??? Wogóle to muszę znaleźć u siebie w mieście jakiegoś gina, który wzbudziłby moje zaufanie i pod okiem którego mogłabym zacząć starania.

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :* Teraz muszę poczytać trochę ten wątek, żeby Was poznać jeszcze bardziej. Ale oczywiście za Wszystkie równo trzymam mocno kciuki, coby za niedługo każda z Nas cieszyła się z zafasolkowaniem:-)

reklama
Zilla prywatnie te badania robiłam, zapłaciłam 160 zł niestety (trochę to obciążyło mój budżet, ale w słusznej sprawie). Myślę, że powinnaś już teraz poszukać ginekologa a nie dopiero jak zajdziesz. Moja koleżanka też postanowiła rozpocząć starania i zrobiła te badania. I wyszło, że ma świeże zarażenie toksoplazmozą, była bardzo zaskoczona, bo nie ma kota ani wogóle kontaktu z nimi. No i musiała odłożyć starania na 6 m-cy żeby wyleczyć toxo. Więc chyba warto je zrobić.

dzięki ilonka :)
agnes ja wczoraj miałam cień II kreski na teście owu,i dzisiaj też cień...
więc owu przede mną.... chyba jeszcze poczekam z przytulankami, mam dłuższe cykle niż TY :)
Witaj zilla - jeśli chodzi o badania to ja robiłam cytomegalię, toksoplazmozę, różyczkę i TSH, FT3 i FT4 z krwii, do tego cytologia, usg. I kwas foliowy + witaminy - ja biorę Femibion natal 1 -drogi bo 45 zł na miesiąc :( ale łykam... dla fasolki wszystko... aaaaaa i mój ginekolog wysłał mnie do dentysty -także naprawiłam wszystkie zęby...
ale jak widać pół roku ... i fasolki nie ma :(
Ilonka już nie mogę się doczekać weekendu - życzę II kresek !!!!!!

ja też jestem z lipca !!!! 04.07 :) ehhhh

Bietka84 ja też biorę Femibion natal 1, ale u mnie kosztuje 32,5 zł opakowanie 30 tabletek. To około 12 zł mniej niż u Ciebie. Duże te różnice w cenach:szok:

bietka ja tez wczoraj cień II kreski miałam. dzisiaj jeszcze nie testowałam ale za pół godzinki będę w domu to zaraz sprawdzę. mam nadzieje że będzie w końcu druga krecha. moje cykle są 32 dniowe więc owulka powinna być dziś lub jutro. mam taką nadzieję. pobolewa mnie cały czas brzuch więc mam nadzieję że to to.

dziewczyny testy owu to mi wychodziło po owulce juz, bo nie zawsze musi wyjść w dzien owulki ta kreska identyczna co kontrolna !!!!!!!!!!! tak więc lepiej działajcie coby nie przegapić tego momentu !!!!!!:tak::tak: bo poziom LH może być wysoko po pewnym czasie :-DA owu może być przy słabszym pliku. :tak::tak:co za tym idzie testy mogą byc ujemnę a owulka może być !!!!!!

Ja się żegnam na dziś.... !!!!!!!! :-D:-D:-D do jutra perełki !!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D

ilonka ja tam dzisiaj ostro działam nieważne czy będą II krechy na teście owu czy nie.

ja też już na dzisiaj zmykam. miłego wieczorku i do jutra

hej dziewczynki:))
Witam nową koleżankę i trzymam kciuki.
U mnie @ narazie nie widac i szczerze mówiąc niz nie czuje, troszkę boli mnie brzuch ale nic poza tym:( tak jak mówilam jestem cierpliwa i i testuje w niedzielę chociaż jutro planowo powinien byc okres. Ale los plata mi czasem figle i cykle mam dłuższe;))):happy2:
narazie jestem dobrej myśli trzymajcie &&&&:cool2:

reklama
Do góry