reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Madlen ja chodzę do szpitala 2 do takiego nowego lekarza Piotr Bernard, ale wiadomo państwowo, więc średnio.
Prywatnie byłam u Bułatowicza, no to inna bajka, sympatyczny, pełna kultura, nawet podał rękę, jak chodziłam z samolotu, i 2 op dufastonu dostałam za darmo, no ale 100 za wizytę plus 50 za USG, a za genetyczne 300, trochę mi szkoda kasy jak nic sie strasznego nie dzieje. Pójdę do Niego prywatnie, bo chciała bym mięć nagrane na płytce, i Kacuś chce iść ze mną popatrzeć:-D
Agnieszka to trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&& za jutrzejszą wizytę!
Jane no jestem jestem, ale nawet nie wiem czy ciałem czy tylko duchem;-)
Katy wieczorem to mam brzuszysko takie, jak w 7 miesiącu, rano taki jak w 5, a tak ogólnie to sadło wielkie zostało jeszcze bardziej wypchane na zewnątrz. W 16 tygodniu dno macicy jest na ok 2 palce nad spojeniem łonowym, więc tak naprawdę macica powiększa się tak, żeby było widać ok 5 miesiąca, jak brzuch jest wcześniej, to zatrzymana woda w organizmie, i tłuszczyk:-D Najlepiej to widać, jak mamusia jest szczupła, i nie ma tłuszczyku, w tedy widać prawdziwy brzuszek:-D

Ostatnia edycja:
reklama
katy no mam nadzieję, że jednorazowy bo jak nie to kicha... no właśnie nic nie miałam za bardzo na głowę. Zażyłam sobie tylko dwa panadole jak już zasypiałam. I wogóle takie dziwne dreszcze miałam ... nie wiem może to przez to taka wysoka ta temp?? Jutro się pewnie okaże.

Agnieszka dziekuje, przez pare godzin jest ok bo nie ma goraczki biega, skacze troche wiecej marudzi ale co pare godzin przychodzi goraczka prawie 40 i zaczyna sie tulic, nie rusza sie, mam nadzieje ze szybko jej przejdzie

A u mnie ciaza w pelni hehe juz dwa razy ryczalam bo M cos nie tak powiedzial, cos nie tak zrobil, teraz ogladam program na tvn style 'samobojcy' i rycze jak bobr:szok: M sie bedzie smial jak wroci z Lidla:-p Wczoraj jak zobaczylam na termometrze 40.4 tez ryczalam no poprostu nie poznaje siebie....

Jestem oj najpiew mi się przysnęło a później musiałam podrzucic koleżance moje zwolnienie ;-)
Bobo no w koncu jesteś bo juz sie martwiłam, jak Ci tam jest?

Ilonka no pewnie bez majtek przed M biegała i się przeziębiła:-p Zdróweczka Kochana, w ciąży choroba, to lipa, tego nie można, tego nie można!
Zagubiona, na 4d byłaś? W którym tygodniu? Chciała bym pójść, ale nie wiem kiedy?

po 23 tc juz fadnie widac wczesniej sie nie oplaca

dziewczyny najnowszy nabytek hehe mialam cos sobie kupic ale oczywiscie tylko malej kupilam hihi
DSCN4628.jpgDSCN4636.jpgDSCN4640.jpg

reklama
witajcie

Lorelain - z uchem to nie takie hop-siup. Jeśli jest stan zapalny ucha zewnętrznego, to organizm sam jest w stanie to zwalczyć, ale jeśli chor jest ucho środkowe, to niestety bez antybiotyku sie nie obejdzie. A ucho jest b. ważne, bo tam jest tez błędnik, którego uszkodzenie grozi poważnymi konsekwencjami. Niestety u dzieci bardzo łatwo o zapalenie ucha, bo wystarczy większy lub dłużej trwający katar i gotowe.

Sama jako dziecko naodwiedzałam się laryngologów, więc wiem o czym piszę - a boli jak diabli.

Do góry