reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Asiczka- tak to jest że jak chce się przytyć to się nie tyje i to samo z chudnięciem,dużo zrzuciłaś 10 kilo,napewno przy dzieciach jest sporo gonitwy więc się dietami nie katuj sama spadniesz nawet nie będziesz wiedziała kiedy:-)

reklama
Asiczka wydaje mi się że po 10 dniach to jak bierze się na wywołanie okresu a nie od drugiej fazy cyklu - wtedy się zgodzę.

Ja na wywołanie jak brałam to po tygodniu od ostatniej tabl przyszłą@.

Asiczka- tak to jest że jak chce się przytyć to się nie tyje i to samo z chudnięciem,dużo zrzuciłaś 10 kilo,napewno przy dzieciach jest sporo gonitwy więc się dietami nie katuj sama spadniesz nawet nie będziesz wiedziała kiedy:-)
no mam nadzieje kochana:))ciezko sie pozbyc tej dziadowskiej nadwagii...wogole to zaczelam tyc jak bralam tabletki anty...apetyt nie do opanowania...jzadna dieta na dluzej nie dzialala,schudlam3kg przytylam5 w to miejsce ..bledne kolo..dopiero jak odstawilam pigulki,zczelam normalnie jesc,dzieci,praca i samo tak polecialo w dol...teraz juz latwiej zjechac..mam nadz ze kolejna 10 zalicze za jakis czas i bedzie ok..

dziecwzyny oczy same mi sie zamykaja,wogole ostatnio jakas taka jestem ze nawet z domu mi sie nie chce wychodzic,moj m dzisiaj koniecznie chce do kosciola na 19 a mi sie tak nie chce...no ale coz..pewnie pojade znim bo co...

Ostatnia edycja:
Asiczka wydaje mi się że po 10 dniach to jak bierze się na wywołanie okresu a nie od drugiej fazy cyklu - wtedy się zgodzę.

Ja na wywołanie jak brałam to po tygodniu od ostatniej tabl przyszłą@.

no ja bralam od 16 dc,w sumie na uregulowanie ale moj gin..powiedzial ze przy planowaniu ciazy to nie zaszkodzi a nawet powinno pomoc..wiec co,niby juz powinnam dostac?

Asiczka dokładnie ja przy tabletkach anty nie przytyłam ale sie źle czułam i odstawiłam teraz chyba taka cholerna pogoda bo ja przez ostatnie dni walczyłam z okropną migreną myślałam że głowe mi rozerwie też mi się nie chce z domu wychodzić

A my wrocilismy juz ze spacerku :-) co do zmeczenia to mnie tez zaczyna meczyc choc to juz 15 tc, ale niestety nie ma szans na spanie w dzien przy moim zywym srebrze, ktorego od rana do nocy roznosi energia.

Co do tabletek to bralam je przez 4 lata przed staraniami o synka. Potem odstawilam zeby organizm doszedl do siebie i od poczatku cykle byly jak w zegarku wiec i ciaze zaszlam w 2 cyklu. Pozniej juz nie bralam zadnych tabletek i tez udalo sie za 2 razem.
Nie przytylam przy antykoncepcji ani grama a wazylam tez 48 kg przy 164 cm, wiec pasowaloby mi kilka kg wiecej, no ale coz - widocznie tak natura chciala.

Ostatnia edycja:
jednak co organizm to inaczej reaguje...ja sobie ogolnie watrobe podraznilam biorac anty i tez juz teraz lekarz mi nie karze poki co brac..teraz spoko bo planuje 3 dziecko no ale pozniej bedzie trzeba o czyms pomyslec...

jednak co organizm to inaczej reaguje...ja sobie ogolnie watrobe podraznilam biorac anty i tez juz teraz lekarz mi nie karze poki co brac..teraz spoko bo planuje 3 dziecko no ale pozniej bedzie trzeba o czyms pomyslec...

jest już tak dużo sposobów antykoncepcji że na pewno dobierzecie coś co będzie odpowiednie do Twojego organizmu ...

reklama
Do góry